Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Kvartfinalen oppsummert

Statistisk gjennomgang av kvartfinaleserien mot MS

Serien

Storhamar slo altså MS 4-0 i kamper. Det var det første møtet mellom klubbene i NM-sluttspillet.

Skudd og uttelling

Storhamar scoret 31 mål på 188 skudd, det ga en uttelling på 16,5 %. MS scoret 1 mål på 58 skudd som ga en uttelling på 1,7 prosent.

Flest skudd for hadde SIL i kamp en og fire med 56. Best uttelling fikk de i kamp to med åtte mål på 30 skudd og en uttelling på 26,7 %.

MS skjøt 20 skudd på mål i kamp to. Best uttelling hadde de i kamp fire med ett mål på 11 skudd som ga en uttelling på 9 %

Flest skudd hadde Peter Quenneville med 20. Kjetil Martinsen hadde flest for MS med 11. Mest effektiv var Storhamars Anton Karlsson med seks mål på 11 skudd og en uttellingsprosent på 54,5.

Storhamar vant droppestatistikken med 68 mot 32 prosent. Beste dropper i serien (av de faste dropperne) var Simen André Edvardsen med med  73,5 % seire. Best hos MS var Emil Bejmo med  34,5 % seire.

Utvisninger, special teams og dropp

Storhamar scoret seks overtallsmål på 16 forsøk, noe som ga en uttelling på 37,5 %.

MS scoret ingen mål i powerplay

Dette betyr at boxplayet hadde henholdsvis 100 og 62,5 % suksessrate. Det ble ingen mål i undertall.

Storhamar hadde totalt 57 utvisningsminutter fordelt på 16 tominuttere, en femminutter og en liten disiplinærstraff (2o min.). MS hadde 59 minutter fordelt på 17 tominuttere, en femminutter og en liten disiplinærstraff (20 min). I tillegg ble det dømt to straffeslag mot SIL og ett mot MS.

Flest minutter hadde MS’ Joachim Engebråten Hermansen med 29 minutter. For Storhamar var Anton Karlsson mest utvist med 27 minutter.

Vanligste utvisningsårsak var hekting med 11 tilfeller, fulgt av tripping og roughing med fem hver.

Mål, poeng og pluss-minus

Peter Quenneville ble seriens poengkonge med 12 (9+3), fulgt av David Booth med 10 (3+7) og Anton Karlsson med 8 (6+2), alle fra SIL

Peter Quenneville ble målkonge med ni scoringer, fulgt av Anton Karlsson med seks.

Mestproduserende backer ble Sverre Rønningen og Andreas Hjelm med fire (0+4). Adrian Saxrud Danielsen og Sondre Bjerke ble målkonger blant de defensive med ett mål hver.

Storhamar hadde 11 forskjellige målscorere, MS hadde en. Samtlige Storhamar-spillere med unntak av Eirik Salsten som spilte en kamp og målvaktene hadde poeng.

Sverre Rønningen hadde best pluss-minus-statistikk med +10, fulgt av David Booth og Jakub Kindl med +9 Best hos MS var fem spillere med -2.

Målvakter

Trym Gran sto samtlige kamper for SIL og reddet 56 av 57 skudd han fikk mot seg. Redningsprosenten hans ble 98,3 % og GAA (mål mot pr. kamp) ble 0,25. Han hadde hele tre shutouts vant fire av fire kamper.

Albert Adamsen sto fire av fire kamper og reddet 157 av 188 skudd. Det ga en redningsprosent på 83,5 og 7,75 mål mot pr. kamp. Han tapte fire av fire.

Publikum

Publikumstallene ble overraskende bra for en så ensidig serie. Totalt møtte 6249 opp og snittet endte dermed på 1562.

På Hamar kom totalt 5481 tilskuere in dørene og snittet var på ganske imponerende 2740, godt over snittet for seriekamper mot MS. I Oslo var tallet 768og snittet 384.

Best besøkte kamp var kamp en på Hamar med 2897. MS trakk 423 på kamp fire.

Rekorder

Rekordene sto for fall i denne sluttspillserien. Trym Gran kopierte klubbrekorden for antall shutouts med tre på rappen – totalt med siste serierunde ble det fire strake nuller på laget, noe som også er ny klubbrekord. Tre shutouts i en sluttspillserie er også tangering av norsk rekord.

31 mål for på en sluttspillrunde er en forbedring på ett mål fra de 30 som ble scoret mot Stjernen i 2006 (seks kamper). Ett mål mot i en sluttspillrunde er også klubbrekord. Den forrige var to mot Lillehammer i 1996 (tre kamper)

Rekorden for antall mål av en enkeltspiller i en sluttspillserie var seks satt av Christian Larrivée mot Oilers i 2006 og tangert av Kodie Curran mot Lørenskog i 2018. Den ble knust av Peter Quennevilles ni scoringer i denne serien, og tangert av Anton Karlsson!

Åtte mål på en periode er ny rekord i sluttspillet. Det er også Eskild Bakke Olsens fem assist i kamp fire!

Billetter

Kampstart er, som nevnt, klokka 15.00 og vi slipper inn flere tilskuere enn tidligere. Viktig info om billettkjøp og oppmøte finner du her

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyhetsartikler

Nyheter

Finale. Punktum.

Storhamar leverte en eminent bortekamp på Jordal og sikret finalebilletten med egentlig langt større margin enn 2-1 som sluttresultatet ble! Eskild Bakke Olsen ble dagens mann med begge målene for SIL!

Les mer
Nyheter

I en god posisjon

Storhamar er en seier unna finale og har to kamper å gjøre det på. Det kan ordnes allerede onsdag, men da må trenden brytes!

Les mer

Alle nyheter

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du vilkårene.