Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Lokal målvaktsduo – lenge siden sist

Storhamar har to unge målvakter i stallen denne sesongen. De to lovende burvokterne har vokst opp i klubben og er sjelden vare. (Foto: Lars Martin Bøe)
Share on facebook
Share on twitter

Denne sesongen har Storhamar valgt å slippe til to unge talenter fra egen klubb på keeperplass. Mathias Schjerpen Arnkværn (snart 18) og Markus Røhnebæk Stensrud (akkurat fylt 17) er tatt inn i A-lagsstallen og skal danne team med, og lære av, etablerte Viktor Kokman. De har fått en kamp hver i sesongoppkjøringen og absolutt ikke gjort bort seg da sjansen bød seg.

Mathias Schjerpen Arnkværn sammen med Viktor Kokman. Foto: Fredrik Olastuen

En sjeldenhet

De to gutta blir på en måte litt historiske med sitt nærvær i a-laget. Det er nemlig sånn at det ikke har vært så altfor mange målvakter som har kommet opp gjennom Storhamar-systemet. Visst har det kommet unge målvakter gjennom egen ungdomsavdeling som har etablert seg på A-laget, men de har ikke vært lokale i utgangspunktet. Ruben Smith, Jonas Strand og nåværende keepertrener Daniel Jørgensen har alle på et tidspunkt kommet til klubben fra andre steder i landet for å satse. Faktisk er Geir Østberg (aktiv 2000-06) den siste i den kategorien – til nå.

Da Markus Stensrud startet treningskampen mot Ringerike var han den første rene Storhamar-keeperen som startet en kamp for klubbens seniorlag siden 4. desember 2005. Siden Kokman ble hvilt i denne kampen hadde han med seg Mathias Arnkværn som reserve. Det ble første gang sida januar 2004 at to lokale målvakter sto på protokollen. Den gang var eldstemann av de to, Arnkværn, et par måneder gammel, mens Stensrud ennå ikke var født!

Spennende talenter

Målvaktstrener Daniel Jørgensen roser de to og omtaler de som spennende talenter: – Dette er to gutter som har lagt ned en enorm jobb og som trenger seniorhockey som neste utviklingssteg. Kanskje spesielt i treningshverdagen er dette riktig steg for dem. Mye av kamphverdagen deres vil nok fortsatt være på U21, men det vil helt klart også bli muligheter for dem å vise seg fram i Fjordkraftligaen, mener Jørgensen. Begge har vært tatt ut på U20-landslaget og er derfor å regne blant de mest lovende i sin aldergruppe også nasjonalt. Det er ikke så mange Storhamar-keepere som har fått muligheten til å dra på seg isbjørn-drakta gjennom tidene.

Tanke bak tre målvakter

Som en som ser dem hver dag på trening kan han rapportere at begge viser at de har tatt nivået på trening og som flere har sett har de også klart seg bra i kamp. Noen vil nok stusse på at klubben har valgt å gå med tre keepere, men det er det en klar tanke bak: – Vi har en situasjon hvor det i utgangspunktet er en soleklar førstemålvakt i Viktor Kokman. Da er det ikke gunstig å ha en junior som bare blir sittende på benken på A-laget kamp ut og kamp inn. Nå kan de to rullere og holde seg i gang med U21 samtidig, forteller han og presiserer: De er jo absolutt en del av laget og den som til enhver tid er best står, uansett alder!

Tanke bak tre målvakter

Som tidligere keeper vet Jørgensen at keeperplassen er en vanskelig posisjon å skaffe seg kamperfaring i: – Det er bare en som kan spille der om gangen og erfaring er enda viktigere enn i andre posisjoner hvor man kan dele på ansvaret. Samarbeidsavtalen med Gjøvik i 1. divisjon kan bli nyttig også på den måten, mener keepertreneren. Der kan det også være muligheter for å skaffe seg ytterligere kamperfaring på seniornivå når anledningen byr seg.

Skape en kultur

Han har ingen god forklaring på hvorfor det ikke har kommet opp flere målvakter gjennom Storhamar-systemet, men at det kan være et spørsmål om kultur. – Får du fram noen så er det lettere å følge etter. Her har vi to veldig treningsvillige målvakter som har stått på hardt i mange år allerede. De er oppe og trener mens andre folk sover. To ganger i uka stiller de opp og trener skøytegåing. I tillegg er de med og trener med de yngste og deler av sine erfaringer. Det er slikt som skaper kultur og utvikling.

Like typer

Til slutt spør vi om en liten beskrivelse av de to rent keeperfaglig: – Begge er små i forhold til det man gjerne ser i moderne hockey, men kompenserer med det ved å være gode teknisk og raske i bevegelsene. De har vært i den stillingen hele veien og har trent deretter. Treningsvillighet har allerede vært nevnt og vi mener absolutt at A-lagshockey er et naturlig neste steg for dem nå, avslutter han.

Siden Hockeyavisa kommer litt senere i år velger vi å kjøre ut en serie langlesingsartikler fram mot seriestart.

Gode bomuligheter

Ja, for det er virkelig gode bomuligheter i Trysil om sommeren, akkurat som på vinteren. Med både fine hytter og et fantastisk hotell er det mye å velge mellom, ut i fra hvilken situasjon man er i, og hvordan man vil ha det. 

 

– Hvis du velger å bo på hytte i stedet for hotellet, er det bare å sette seg på sykkelen og trille ned til anlegget. Så det er mye som er likt ski-in og ski-out, som på vinteren i Trysil, forteller Nordli. 

 

Samtidig må det regnes som et veldig godt valg å innkvartere seg på selve fjellhotellet. Radisson Blu Resort Trysil er i utgangspunktet et luksushotell, og ligger veldig sentralt. Alt av aktiviteter, inkludert sykkelstiene, er rett rundt hjørnet. 

 

– Radisson Blu Resort Trysil har flere ganger blitt kåret til det beste skihotellet i Norge. Nå har det også blitt et av de beste sykkelhotellene, forteller Turid Backe-Viken, som er markedsansvarlig for SkiStar i Trysil. 

 

Etter en god dag i fjellheimen på terrengsykkel kan man derfor ta i bruk aktivitetstilbudet og de fasilitetene hotellet tilbyr. Det er viktig å kunne lade skikkelig opp mellom adrenalinfylte dager. 

 

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyhetsartikler

Nyheter

Bløte plugger

Så langt i sesongen har Storhamar hatt rimelig god flyt offensivt. I Askerhallen virket det imidlertid som om pluggene hadde blitt bløte. I en kamp hvor det aldri ble skikkelig gnist gled forestillingen fra de blågule.

Les mer

Alle nyheter

Flere nyhetsartikler

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du vilkårene.