Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Mot 1000 mål

Det må bli en temmelig stusselig semifinale om Storhamar ikke skal nå en fin statistisk milepæl i klubbhistorien.

Da Peter Quenneville med den største enkelhet støtet inn ett av sluttspillhistoriens minst viktige mål rett før slutt mot MS i den fjerde kvartfinalen gjorde han ikke bare Storhamars 12. mål for kvelden. Målet var det 31. i serien, som var ny klubbrekord, og det 995. sluttspillmålet siden klubbens debut i 1985. Det mangler altså kun fem scoringer på det magiske tallet 1000. Uansett hvordan semifinaleserien mot Vålerenga skulle utvikle seg bør den milepælen være greit innenfor rekkevidde!

Patrick Thoresen med et av de frekkere blant de 995.

Nest flest

995 mål er nest flest gjennom alle tider i norsk hockey. Ikke helt overraskende er det semifinale-motstander Vålerenga som leder an med med sine 1285 mål. Siden utslagsrundene ble innført i norsk hockey i 1980 har de deltatt 40 av 42 ganger. Storhamar har «bare» vært med i 34 sluttspill, men de inkluderer til gjengjeld de to sluttspillene Vålerenga har misset (1986 og 1988). Bakover disse er det ingen som er i nærheten av firesifret i målkolonnen ennå. Imponerende nok er Stavanger Oilers nærmest med sine 680 mål på bare 18 sluttspill, mens av de som var med og spilte også på 80- og 90-tallet er det Sparta som ligger nærmest med 623 mål på 31. Frisk, med 495, og Stjernen på 493 må vente et år på å nå 500.

Arne først, Christian flest

Arne Bergseng var mannen som først kunne juble for et sluttspillmål i Storhamar-drakta. 10.45 ut i den aller første sluttspillkampen hjemme mot Furuset i 1985 ga han Storhamar ledelsen 1-0. Det var ennå mange år før Storhamar skulle oppleve noen skikkelige framganger og først ni år senere gikk laget videre fra en utslagsrunde. Æren for det første serieavgjørende målet tilfalt Patrick Eide for hans 4-3-scoring i 2. semifinale i Fredrikstad. Storhamar vant den kampen 5-3. For ordens skyld har vi ikke regnet inn kvartfinalepuljene som ble spilt mellom 1992 og 1996 akkurat den beregninga. Da Peter Madach satte inn 2-0 etter bare 4.44 i den tredje finalen i 1995, ante han nok ikke at han nettopp hadde scoret det første matchvinnermålet i en finale for klubben. Igjen var det Stjernen som var motstander og de klarte bare en redusering i løpet av kampen. Det har etterhvert blitt mange som har hatt det lille ekstra i sluttspillet og som har levert mål når det gjelder som mest. Flest sluttspillmål har det ikke overraskende blitt på Christian Larrivée med 52.

 

Christian Larrivée etter ett av sine 52 mål, her i sudden i Sparta Amfi i 2015.

Noen tilfeldige tall

Av de 995 målene har 177 gitt Storhamar seieren. 24 ganger har det skjedd i sudden death, og en gang ble det til og med verdensrekord av det. Det var den gangen Joakim Jensen ordnet 2-1 mot Sparta etter 217.14 og de fleste hadde gått hjem. Sju har avgjort NM-finaler i tur og orden scoret av Peter Madach, Ole Eskild Dahlstrøm, Erik Kristiansen, Geir Svendsberget, Michael Smithurst (hvem kan vel glemme den?), Eirik Skadsdammen og Josh Nicholls. Flest av dem, 226 i tallet, har gått forbi et knippe VIF-målvakter. Erik Kristiansen er den eneste som har score fire mål i en og samme sluttspillkamp, mot selveste Jimmer’n i 1992. 525 av de har kommet til glede for hjemmepublikum fordelt på 490 i CC Amfi, 31 i Storhamar ishall og fire i Fjellhallen på Gjøvik, som ble nødhavn til en kvartfinale mot Sparta i 2002. Det vil da si at det har blitt 470 bortemål av det og av de igjen har hele 98 kommet på gamle Jordal Amfi, seks av de forøvrig mot Furuset. 67 mål kom i ett og samme sluttspill, i jubelåret 2018. Det er forøvrig også nest best, etter Stavanger Oilers som dundret inn 70 i 2012. 31 kom som nevnt i serien mot Manglerud Star. Den som scorer det 36. SIL-målet i årets sluttspill vil ha et fint minne å ta med seg videre i livet.

 De 995 målene har kommet på 299 sluttspillkamper, det er altså jubileum på søndag! Det gir et snitt på 3,3 Storhamar-mål i hver eneste sluttspillkamp og dermed skulle, statistisk sett, grensen bli brutt på Jordal Amfi på tirsdag. Storhamar har forøvrig scoret mål i 280 og av de 299 sluttspillkampene hittil og på det meste 14 borte mot stakkars Lørenskog i 1997. Så langt vi kan huske har kun en blitt feiret med både ballett og felespill!

Målet INGEN glemmer! (Foto: HA)
skal det være en girkasse?

Gull på hjul

– Vi har systematisert behandlingen av bildeler. Bilene strippes for etterspurte deler. Motorer, bremsesystemer og girkasser gåes over nøye og settes i stand klart for direkte montering. Det pakkes og sendes ut en 80 – 100 kolli med bildeler hver dag.

Før ble man sendt på leting blant bilvrak for å finne et blinklys. Slik er det ikke lenger. Nå gjør man et kjapt søk på gbd.no eller tar en telefon.

Lover temperatur

Eirik avslutter med en lovnad, men også en henstilling til publikum før sluttspillet:

– Jeg kan love høy temperatur og topp innsats! Så håper jeg også at vi får godt gammeldags playoff-kok på tribunene med mye folk og topp stemning både i vår egen hule og på bortefeltet på Jordal Amfi. Vi skal gi alt vi har og det håper jeg dere gjør også!

Miljøkrav

– Vi er stolte av å være en del av løsningen på gjenbruk og sirkulær økonomi. Vi har strenge miljøkrav og må håndtere alle typer avfall i tillegg til gjenbruk av deler og metall. 

Om Grønvolds Bildemontering

Grønvolds BilDemontering AS er en av landets ledende gjenvinnings bedrifter for brukte deler til nyere biler.

Vi selger brukte kvalitetskontrollerte originaldeler til markedsledende priser.
Firmaet har i dag et lager på ca 5500 kvadratmeter på den 23 mål store tomten.
Delelageret teller omlag 46000 dataregistrerte deler, noe som gjør at firmaet er en av de største i landet på demonterte bildeler.

Vi er landets største mottaker av forsikringskondemnerte skadebiler. Vi demonterer og gjenvinner omlag 1200 nyere forsikringsbiler i året. Dette gjør at utvalget av nyere deler er enormt.
Totalt gjenvinnes ca 2600 biler hvert år hos oss.

Vi er størst i Europa på deler til el-bil, spesielt Tesla. Vi har stor kompetanse på el-bil.

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyhetsartikler

Nyheter

Finale. Punktum.

Storhamar leverte en eminent bortekamp på Jordal og sikret finalebilletten med egentlig langt større margin enn 2-1 som sluttresultatet ble! Eskild Bakke Olsen ble dagens mann med begge målene for SIL!

Les mer
Nyheter

I en god posisjon

Storhamar er en seier unna finale og har to kamper å gjøre det på. Det kan ordnes allerede onsdag, men da må trenden brytes!

Les mer

Alle nyheter

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du vilkårene.