Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Regeloppdateringer

Det har kommet en del regeloppdateringer i løpet av sommeren. Her har vi samlet de viktigste endringene du vil legge merke til kommende sesong.
Share on facebook
Share on twitter

Fra tid til annen kommer det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) med en revidert regelbok for sporten. Oftest er det små justeringer det går på, men noen ganger er det litt større endringer. I år er ett av de årene hvor det kommer endringer som vil være merkbare for publikum. Vi tar derfor en liten gjennomgang av de største «nyhetene» her.

Endringene som gjennomføres er for å i enda større grad samkjøre regelverket til IIHF og NHL for å få et så enhetlig system som mulig.

De to røde feltene med kryss over viser hvor målvakten ikke har lov å røre pucken.

Målvakts-begrensninger

Den mest synlige endringen er et nytt felt som er markert opp bak målene. Dette heter offisielt Goalkeepers restricted area» og begrenser hvor målvaktene har lov til å røre pucken bak egen forlengede mållinje. Hvis målvakten er utenfor målgården og berører en puck utenfor den oppmerkede trapesen idømmes en tominutters utvisning for å forsinke spillet.

En annen regel for målvaktene har blitt justert. Dersom spaken blir ødelagt i spillets gang kan nå målvakta fremdeles benytte den til neste stans i spillet uten å bli utvist for ulovlig utstyr

 

Fem-minutter uten ytterligere straff

Fra denne sesongen kommer muligheten for å dømme fem minutters utvisning uten at det automatisk medfører at spilleren automatisk sendes ut for resten av kampen med liten disiplinærstraff eller matchstraff. Regelen gjelder for albuetakling, hekting, tripping og clipping. Regelen for interference er oppdatert og tar opp i seg den relativt nye regelen om «late hit» og kan dermed innebære to minutter, fem minutter, fem minutter pluss liten disp. eller matchstraff. Får man mer enn en femminutter følger liten disp. automatisk.

Takling bakfra og slossing straffes hardere

Vi er vant til at takling bakfra kan straffes med 2+10 minutters utvisning. Dette bortfaller i den nye regelboka slik at kun 5 minutter pluss liten disp. eller matchstraff gjenstår for denne forseelsen.

Når to spillere med overlegg setter i gang et håndgemeng skal begge idømmes fem minutters utvisning pluss liten disp. eller matchstraff. Dersom en spiller blir angrepet og kun forsvarer seg selv kan imidlertid en ren femminutter uten ytterligere straff idømmes for denne. Roughing-utvisninger kan fremdeles bedømmes til to minutters utvisning, men om graden er alvorligere enn det skal dommeren automatisk gå over til bedømmelsene for slåssing. 2+2 for roughing forsvinner derfor og erstattes med fem minutter pluss liten disp. minimum.

Takling mote hode

Takling mot hode og nakke er en utvisning vi har blitt godt kjent med gjennom flere sesonger. Det finnes ikke lovlige taklinger mot hodet er mantraet. Denne regelen har nå blitt omdøpt til ulovlig takling mot hodet og innebærer automatisk matchstraff. Ett unntak er om et treff mot hodet skjer ved uhell. Da kan to minutters utvisning dømmes.

Justering av offsideregelen

Tidligere har det vært sånn at du kan entre offensive sone før pucken dersom du har ei skøyte på blålinja da pucken passerer over og du har kontroll på den. Nå gjøres blålinja tenkt tredimensjonal sånn at det holder om skøyta er i lufta over linja for å være onside.

Andre endringer

Offensivt lag kan selv velge hvilken side de vil ta droppen etter utvisning, icing og målburet ut av stilling (hvor forsvarende lag er skyld i det). I forbindelse med det siste punktet har heller ikke forsvarende lag lov å bytte spillere, likt icing i dag.

En annen justering man kan se denne sesongen er antallet minutter som vises på resulttattavla ved sammenfallende utvisninger de siste fem minuttene av en kamp. Hvis lag A får en fem minutters utvisning og lag B får to minutters utvisning vil det bli vist tre minutter på lag a. Dersom lag B pådrar seg 2+2 minutter skal det vises ett minutt på tavla, altså differansen i utvisningsminutter.

Siden Hockeyavisa kommer litt senere i år velger vi å kjøre ut en serie dybdeartikler fram mot seriestart.

Gode bomuligheter

Ja, for det er virkelig gode bomuligheter i Trysil om sommeren, akkurat som på vinteren. Med både fine hytter og et fantastisk hotell er det mye å velge mellom, ut i fra hvilken situasjon man er i, og hvordan man vil ha det. 

 

– Hvis du velger å bo på hytte i stedet for hotellet, er det bare å sette seg på sykkelen og trille ned til anlegget. Så det er mye som er likt ski-in og ski-out, som på vinteren i Trysil, forteller Nordli. 

 

Samtidig må det regnes som et veldig godt valg å innkvartere seg på selve fjellhotellet. Radisson Blu Resort Trysil er i utgangspunktet et luksushotell, og ligger veldig sentralt. Alt av aktiviteter, inkludert sykkelstiene, er rett rundt hjørnet. 

 

– Radisson Blu Resort Trysil har flere ganger blitt kåret til det beste skihotellet i Norge. Nå har det også blitt et av de beste sykkelhotellene, forteller Turid Backe-Viken, som er markedsansvarlig for SkiStar i Trysil. 

 

Etter en god dag i fjellheimen på terrengsykkel kan man derfor ta i bruk aktivitetstilbudet og de fasilitetene hotellet tilbyr. Det er viktig å kunne lade skikkelig opp mellom adrenalinfylte dager. 

 

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyhetsartikler

Nyheter

Bløte plugger

Så langt i sesongen har Storhamar hatt rimelig god flyt offensivt. I Askerhallen virket det imidlertid som om pluggene hadde blitt bløte. I en kamp hvor det aldri ble skikkelig gnist gled forestillingen fra de blågule.

Les mer

Alle nyheter

Flere nyhetsartikler

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du vilkårene.