Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Rocket man!

Peter Quenneville har skutt seg inn i Storhamarfamiliens hjerter. Etter en litt treg start har det blitt både milepæler og rekorder for canadieren som har latt seg overraske av kampene mot VIF!

29-åringen ble hentet til Storhamar på bakgrunn av sitt knallharde og presise skudd. Etter en tøff start med måltørke har han virkelig fått vist hvorfor klubben satset på han. Han bare fortsatte å skyte og til slutt fant pucken veien. Det har blitt 28 nettkjenninger så langt i sesongen og ny scoringsrekord i en sluttspillserie med ni fulltreffere. Og da snakker vi fulltreffere og, for det er ikke noe pirking forwarden driver med. Av de ni målene mot Manglerud Star i kvarten var fem av de missiler som satt klistret godt oppi. Pistol Pete har blitt til Rocket Man på Hamar!

Peter Quenneville lader børsa fra alle vinkler

Record man

-Jeg visste ikke om den rekorden, men det er jo gøy! Jeg pleier å ha oversikt på diverse statistikker, men rekorder har jeg ikke fulgt med på, så den er morsom å få med, smiler mannen med skuddet.

Og apropos skuddet, for det er virkelig voldsomme greier. Ryktene har gått om ekstratrening og finsliping etter den ordinære treninga.

-Ja, det stemmer at jeg har kjørt litt ekstra på det de siste par månedene, forteller han. Jeg kaller det «working on the craft» – perfeksjonere håndverket. Jeg har vært heldig som har Zeta (Mikael Zettergren) her som har hjulpet meg med å skape realistiske situasjoner og sjanser. Dessuten er vi heldige her som har gode målvakter, så jeg vet at når jeg scorer på dem er det gode muligheter også på andre keepere i ligaen. På noen av målene i kvartfinaleserien må vi nok likevel si at stjernene sto i akkurat riktig konstellasjon, medgir Quenneville med et glis.

Oppdrag Nemo

Foventningene var store til mannen som scoret 23 mål for Sparta i 18-19-sesongen og har levert godt oppe på 20-tallet i alle sine senior-sesonger. Det var derfor mange som stusset litt da målene ikke ville komme i SIL. Hele den første omgangen gikk uten et eneste mål fra han som var garantisten. Det var en tid for prøvelser og til slutt stor lettelse da det løsnet.

-Det er alltid tøft når det ikke vil seg for en målscorer, men det var bare å stå i det og jobbe seg ut. Av og til trenger man et spark bak for å jobbe enda hardere. Såklart ble det noen øyeblikk med frustrasjon, men da er det viktig å tenke at målene finnes der, at man har gjort det før og ikke miste selvtilliten. Det ble litt som i Oppdrag Nemo, bare med skyt, styt, skyt heller enn svøm, svøm, svøm, forteller han.

Da det første målet endelig kom i den 10. serierunden hjemme mot Stjernen var det en enorm lettelse og et spesielt øyeblikk:

-Det var en enorm lettelse, kanskje den største børa jeg har fått av ryggen noen gang, medgir han om målet som ga 4-1 hjemme mot Stjernen. Det var egentlig ganske spesielt, for hele laget var oppe og jublet som gale og var lettet på mine vegne. Jeg følte publikum var det også, så det var et fint øyeblikk.

Siden har målene kommet jevnt og trutt og i skrivende stund er totalen altså på 28. Den personlige bestenoteringen hans som senior er i følge Eliteprospects 34, sluttspill inkludert, med Lausitzer i DEL2 forrige sesong. Et tall som lever farlig om produksjonen fortsetter. Fokuset hans er imidlertid på laget og sluttspillet, så får resten være bonus.

 

Alle gledet seg over at pucken endelig satt for Peter!

Overrasket over VIF

Storhamar tok seg greit av MS i kvartfinalen og nå venter en langt større oppgave med klassikeren mot VIF i semifinalen. Et oppgjør han egentlig ikke kjente til betydningen av da han signerte her, men som han trives godt mot.

-Helt ærlig, når jeg kom hit ante jeg ikke at det var Vålerenga som var den store rivalen. Jeg tenkte det kanskje var Lillehammer siden de var naboen, men der lærte jeg snart om igjen. Selv seriekampene har føltes som sluttspillkamper, det er en utrolig energi rundt det hele både hjemme og borte, forteller han. Det blir veldig gøy, og helt sikkert intenst både hjemme og borte i sluttspillet mot dem og jeg gleder meg veldig. Jeg hadde en godfølelse med meg fra kampene mot dem med Sparta, jeg fikk noen mål mot dem den gangen og hadde med meg det inn. Nå har de et enda bedre lag enn de hadde den gangen, men jeg har da fått satt inn et par denne sesongen også!

Som alltid når disse lagene møtes blir det spesielt, nå har begge hatt tid til å bygge seg opp med lang pause etter kvartfinalene. Forutsetningene er like, men sluttspill er fremdeles sluttspill.

-At vi fikk ei pause tror jeg ingen klager på. Av og til kan det være en fordel av å være i gang gjennom å ha fått flere kamper i runden før, men nå er det likt for alle og bare positivt, mener Peter. Kampene oss i mellom i serien har hatt sluttspillpreg, så vi vet litt hva vi går til. Sluttspill er likevel sluttspill og mye rart kan hende. Plutselig får et lag en eller annen liten ting gående med seg og kan feie det hjem på fire kamper selv om det er jevnt, andre ganger kan det svinge fram og tilbake. Det er sånn sluttspillet er.

Bredden i troppen er noe han trekker fram som en fordel for de gule og blå.

-Vi har en klar fordel av å ha en bred og god tropp. Vi har sett det hele veien, om noen forsvinner ut for en periode er det alltid noen som kommer inn og tar plassen nesten uten at det merkes. Jeg må spesielt berømme de unge gutta som går inn og tar roller og spiller som seniorer, det er vår største styrke.

 

Bredden i laget er den største styrken!

Hockeynerd fra hockeyfamilie

Peter er vokst opp i hockeymetropolen Edmonton og har fått inn sporten og kulturen med morsmjølka. Han er selverklært hockeynerd og nærmest hele slekta har vært inne i hockeyen.

-Jeg elsker hockey, det er så enkelt som det, ler han. Jeg har vokst opp i en hockeygal familie i en hockeygal by i ett hockeygalt land. Begge brødrene mine, David  (back i Oskarshamn) og John (startet sesongen i Leksand), spiller. Det er moro at vi har kunnet gjort dette sammen, vi har til og med spilt sammen ved anledninger, noe som har vært litt tilfeldig, men veldig gøy!

Han kjenner seg hjemme på Hamar, både som hockeyby og som sted generelt.

-Det er jo veldig fint her da, med Mjøsa og sjøfronten. Da jeg kom hit i august var det på sitt fineste, og siden jeg kommer fra iskalde Edmonton har også vinteren gått greit!  Man kjenner at det er hockeyinteresse og trøkk rundt de store kampene, så det er helt nydelig. Nå håper jeg bare å se så mange som det er plass til av dere både hjemme og borte resten av sesongen og at vi får muligheten til en skikkelig fest for hele byen litt ute i april, avslutter han!

 

skal det være en girkasse?

Gull på hjul

– Vi har systematisert behandlingen av bildeler. Bilene strippes for etterspurte deler. Motorer, bremsesystemer og girkasser gåes over nøye og settes i stand klart for direkte montering. Det pakkes og sendes ut en 80 – 100 kolli med bildeler hver dag.

Før ble man sendt på leting blant bilvrak for å finne et blinklys. Slik er det ikke lenger. Nå gjør man et kjapt søk på gbd.no eller tar en telefon.

Lover temperatur

Eirik avslutter med en lovnad, men også en henstilling til publikum før sluttspillet:

– Jeg kan love høy temperatur og topp innsats! Så håper jeg også at vi får godt gammeldags playoff-kok på tribunene med mye folk og topp stemning både i vår egen hule og på bortefeltet på Jordal Amfi. Vi skal gi alt vi har og det håper jeg dere gjør også!

Miljøkrav

– Vi er stolte av å være en del av løsningen på gjenbruk og sirkulær økonomi. Vi har strenge miljøkrav og må håndtere alle typer avfall i tillegg til gjenbruk av deler og metall. 

Om Grønvolds Bildemontering

Grønvolds BilDemontering AS er en av landets ledende gjenvinnings bedrifter for brukte deler til nyere biler.

Vi selger brukte kvalitetskontrollerte originaldeler til markedsledende priser.
Firmaet har i dag et lager på ca 5500 kvadratmeter på den 23 mål store tomten.
Delelageret teller omlag 46000 dataregistrerte deler, noe som gjør at firmaet er en av de største i landet på demonterte bildeler.

Vi er landets største mottaker av forsikringskondemnerte skadebiler. Vi demonterer og gjenvinner omlag 1200 nyere forsikringsbiler i året. Dette gjør at utvalget av nyere deler er enormt.
Totalt gjenvinnes ca 2600 biler hvert år hos oss.

Vi er størst i Europa på deler til el-bil, spesielt Tesla. Vi har stor kompetanse på el-bil.

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyhetsartikler

Nyheter

-Kult med rekord

Peter Quenneville kunne smile etter å ha blitt historisk i Storhamar-trøya. Nå har han notert seg for målpoeng i 22 kamper på rad.

Les mer
Nyheter

Jubel med Jordal-hjelp!

Storhamar to tre oppskriftsmessige, om uinspirerte poeng mot Comet. Hjulpet av Spartas storseier borte mot VIF ble det likevel en finfin lørdag!

Les mer
Julekalender

9. desember

Ei ny luke i adventskalenderen er åpen og du kan vinne en premie om du har rett svar!

Les mer

Alle nyheter

Flere nyhetsartikler

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du vilkårene.