Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Merittert tsjekkisk back signert!

Tsjekkiske Jakub Kindl (35) med over 300 NHL-kamper forsterker Storhamar defensivt

Kindl er en rutinert spiller med blant annet 331 NHL-kamper (for Detroit Red Wings og Florida Panthers) og A-VM-spill for Tsjekkia på CVen.

Han var forrige sesong kaptein for HC Plzen i tsjekkisk eliteserie, og beskrives som en back med lederegenskaper både på og utenfor isen. 

ANNONSE

Jakub Kindl er 190 cm og klokker inn på 90 kg, og beskrives som en spiller med gode ferdigheter på skøyter og med puck, og som kan spille en fysisk ishockey. Han har signert en kontrakt ut sesongen 22/23 med Storhamar Hockey. 

Foto: Petr Eret, MF DNES

– En erfaren spiller

Sjur Rakstad-Larsen i klubbens sportsutvalg har følgende å si om nysigneringen:

– Jakub blir en spennende tilvekst i gult og blått. Vi har, som kjent, vært ute etter å forsterke defensiven i laget og mener at vi nå har signert riktig spiller. Han har ikke spilt hockey så langt denne sesongen, i påvente av tilbud fra rett klubb, og vi er veldig fornøyde med at det ble Storhamar som ble hans valg. 

Statistikken hans kan du se her

Les også sak hos Hamar Arbeiderblad (+)

Sjekk også ut dagens luke i vår julekalender!

Han gleder seg til å komme i gang med karrieren i Storhamar:

– Det er jo veldig moro å komme til en stor klubb som Storhamar. Jeg kjenner jo lederne her, Mads og Anders, godt fra før og vet hva de står for og har spilt sammen med mange av spillerne tidligere.  Det virker å være ei bra gruppe med bra miks av unge, sultne gutter og litt mer etablerte folk det skulle være mulig å lære litt av.

Dette blir første gang Solem spiller i en norsk klubb. Han har vokst opp i Sverige, snakker svensk og har kun spilt for svenske klubber. Nå gleder han seg til å prøve hockeyen i fedrelandet.

– Ja, det blir jo mitt første møte med norsk seriehockey. Jeg synes ligaen ser spennende ut, det har kommet mange gode spillere inn så jeg tror dette blir en morsom utfordring.

Nå gleder jeg meg til å komme i gang og bidra med mitt. Ambisjonen min er alltid å vinne, vinne for en hver pris og aldri gi opp. Det skal bli godt å starte igjen her!

Anders Gjøse Foto: Fredrik Hagen

Trener Anders Gjøse er også storfornøyd med nysigneringen:

– Samuel er godt skolert og fysisk sterk. Han har god kapasitet og dekker mye is med skøytegåingen. Ambisiøs spiller som alltid ønsker å bli bedre. Solid i det defensive og stort offensivt potensial som han ikke har vært i posisjon til å få ut til fulle de siste sesongene, men som vi har tro på kan slå ut i en mer kontinuerlig rolle i Storhamar. En lagspiller!

Les om saken i Hamar Arbeiderblad ( for Abonnenter )
Bli abonnent hos Hamar Arbeiderblad her.

Ambisiøs og kraftfull

– Vi kjenner Samuel godt, da Anders Gjøse har jobbet med han på samtlige landslag, forteller sportssjef Mads Hansen.

Mads kjenner Samuel fra hans tid i Brynäs og har også jobbet med han på landslag.

– På isen er han en kraftfull spiller med bra fart, han har en veldig fin teknisk base, men har ikke fått muligheten til å videreutvikle og bruke denne til sitt potensiale de siste sesongene.

Vi er veldig glade for at Samuel valgte å komme til SIL. Han vil tilføre oss mye av det vi trenger for å ta et steg fram som lag.  

Med sine høye ambisjoner, hockeykunnskap, væremåte og erfaring fra høyere nivå passer han perfekt inn i vårt lagbygge.

Mads Hansen Foto: Anders Dahl Eriksen
sigve gøt
Sigve Ødegård Foto: Anders Dahl Eriksen

Powerplay Club på banen

Sports og utviklingsutvalget har jobbet med anskaffelsen av Samuel en god stund og gikk videre til Powerplay club for hjelp til finansiering.

– Vi har jobbet med sammen med Sport og utviklingsutvalget for å få på plass en finansiering, forteller daglig leder i Powerplayclub Roger Danielsberg.

– Han er en ung rask og lovende spiller som sammenfaller med vår tanke om å rekruttere norske unge spillere som tilfører laget noe. Derfor valgte vi å støtte klubben i denne signeringen, tilføyer Sigve Ødegård styreleder fra Powerplayclub.

Var i tenkeboksen

Patrick har ved flere anledninger påpekt at det går på motivasjonen hvor lenge han holder på. Ikke til å spille kamper, det er det morsomste han vet, men å gjøre jobben på sommeren nok et år og sette seg nye mål å strekke seg etter. Han var klar på at han trengte litt pause etter forrige sesongs brå avslutning og nå har han kommet i mål.

Et mål for Patrick denne sesongen er OL-kvalifiseringen på hjemmebane i august. Han sto over VM i vår, men gikk langt i å antyde at han skulle komme sterkt tilbake til den turneringen. Nå er altså det formelle på plass slik at både Norge og Storhamar kan nyte godt av hans tjenester også neste sesong.

Patrick Thorsen Foto: Lars Martin Bøe

Spille sluttspill

Selv om Patrick går løs på sin fjerde sesong tilbake i SIL har han bare fått spille ett sluttspill. Det var i 2019 og da ble han i tillegg skadet. I 2018 dro han til Russland igjen, mens de to siste har blitt tatt av pandemien. Å få med seg et skikkelig sluttspill er nok også en motivasjon i seg sjøl.

II aksjon mot Canada Foto: Fredrik Hagen

Statistikk

Du kan lese mer om statistikken til Samuel Solem her

Troppen så langt:

Keeper: Viktor Kokman 2 år

Backer: Sander Vold Engebråten 1 år, Sondre Bjerke 2 år, Erik De La Rose 1 år, Markus Aas-Eng Mikkelsen 1 år, Mads Larsen Mostue 1 år, Andreas Øksnes 1 år, Jimmi Andersson 1år.

Løpere: Simen André Edvardsen 1 år Andreas Dahl 2 år Patrick Elvseen 1 år Martin Rønnild 2 år Eirik Salsten 2 år Eskild Bakke Olsen 2 år Jacob Lundell Noer 2 år Robin Haglund 2 år, Mikael Zettergren 1 år, Rasmus Ahlholm 1 år, Patrick Thoresen 1 år, Samuel Solem 1 år

Avgang: Jonas Strand, Ole E. Andersen, Jonatan Hafsmoe, Christian Larriveé

ANNONSE

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyhetsartikler

Nyheter

Sparta del 2

Det luktet kruttrøyk da de to barket sammen på Hamar tirsdag. Søndag ligger det an til «omkamp» i Sarpsborg!

Les mer

Alle nyheter

Flere nyhetsartikler

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du vilkårene.