Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Sluttspillhistorikk: Stavanger Oilers

Storhamar mot Stavanger er i ferd med å bli en moderne sluttspillklassiker. Det har blitt noen tette oppgjør de senere årene, men bare andre gang lagene møtes i finale!

Begynner å bli en historie

Stavanger Oilers har vært laget en har måttet slå for å vinne for det meste de siste 10 årene. De har imidlertid ikke vunnet siden 2017 og heller ikke vært i finale siden den gang. Som seriemester og med hjemmefordel stiller de som favoritter her. 

Storhamar er det første laget i norsk hockey som har tatt seg til finale fra nedre halvdel på tabellen. Vi spiller også vår tredje strake NM-finale, det er første gang siden 2002-04!

Noen gamle kjenninger vil møtes også her. Eirik Salsten, Mats Larsen Mostue, Jonas Djupvik Løvlie og Robin Haglund har alle spilt for Stavanger tidligere.

Veien til semifinalen

Storhamars vei er godt kjent og vel nytt av oss alle. En deilig 4-2-triumf over VIF i kvartfinalen ble fulgt av en solid 4-1 over serietoer Stjernen i semifinalen.

Stavanger fikk lett reise med 4-0 i kamper mot Ringerike i kvartfinalen, mens de fikk det langt tøffere mot Sparta i semien og vant til slutt 4-3 i kamper etter 2-0 i kamp sju lørdag.

Denne sesongen

Lagene møttes fem ganger i seriespillet og det ble temmelig jevnt og spennende. Storhamar vant samtlige hjemmekamper med 7-4, 5-4 (SD) og 2-1. Stavanger vant også begge kampene på egen is med 4-3 (SD) og 3-2.

Poengkonger og målvakter

Eskild Bakke Olsen har produsert mest mot Oilers med åtte poeng (3+5), Patrick Thoresen fikk med seg seks poeng (1+5), mens Patrick Elvsveen tok med seg på fire (2+2)

For Oilers har Jarrret Burton (3+3) og Dan Kissel (2+4) vært hetest mot SIL med seks poeng hver (2+5), fulgt Anders Tangen Henriksen med fire (3+1).

På målvaktsfronten har Viktor Kokman 89,8 i redningsprosent og tre mål mot i snitt på fire kamper mot Oilers. Markus Stensrud har 88,6 % og 3,9 mål mot i snitt på en.

For Oilers har Henrik Holm 83 % og 3,8 mål mot i snitt på fire kamper. Joona Partanen har 89,7 % og 2,9 mål mot i snitt på en.

Publikum

På Hamar løste totalt 7598 tilskuere billett til de tre hjemmekampene. Den første var imidlertid underlagt begrensninger og bare 1316 var til stede. I den siste i januar var 3263 på plass.

Stavanger slapp unna begrensninger i sine hjemmekamper og trakk totalt 6958 tilskuere mot SIL. Best besøkt var den første kampen med 3698 tilskuere.

Tidligere sluttspillmøter

Dette blir den åttende sluttspillserien mellom de to lagene. Storhamar har vunnet fem, Stavanger to.

2004: Semifinale – Storhamar  – Oilers 3-0

Stavanger tok seg til semifinale i sin første sesong på elitenivå. Der ble Storhamar et hakk for store og marsjerte greit til finale. Etter å ha snudd 2-3 til 5-3 i sluttminuttene i kamp en ble det 7-2 og 2-1 på Hamar i de to neste.

2007: Semifinale – SIL – Oilers 4-2

I en målrik semifinale med en og annen kontrovers hadde Storhamar mest å komme med. Christian Larrivée satte to klubbrekorder med 14 poeng og seks mål i en og samme serie.

2008: Kvartfinale – SIL – Oilers 4-0


Den påfølgende sesongen møttes lagene igjen og da var det slutt på målfesten. Storhamar gikk videre etter resultatene 2-1, 2-1, 2-0 og 2-1!

2009: Kvartfinale – SIL – Oilers 4-2

Mot et ungt Storhamar-lag var Oilers storfavoritter. De fikk imidlertid langt sterkere motstand enn noen hadde trodd og SIL stakk av med de tre første kampene. Det så ut til å snu med storseiere til de svartgule i kamp fire og fem, men SIL avrundet det hele med 3-0 hjemme.

2015: NM-finale – Oilers – SIL 4-3

Storhamar hadde reist seg fra asken og blitt sesongens store overraskelse. Oilers hadde en av sine beste årganger og sammen skapte de en fantastisk finale. Kamp sju måtte til og på hjemmeis var Stavanger for sterke.

2016: Semifinale – Oilers – SIL 4-3

Igjen måtte sju kamper til for å kåre en vinner blant de to. Et Storhamar-lag som var hardt rammet av skader kjempet voldsomt og vant de to første kampene borte. Dessverre klarte de ikke ta vare på hjemmefordelen de kjempet seg til og til slutt ble Oilers akkurat litt for sterke.

2019: Semifinale – SIL – Oilers 4-2

Lagene var jevne i serien og jevnt ble det også i semifinalen. Lagene vant sine hjemmekamper i de fem første før Storhamar knep en borteseier i kamp seks og gikk til finale. Patrick Thoresen ble skadet i kamp to, da tok Mikael Zettergren opp hansken og ledet offensiven.

VS

Søndag 10 desember

03:06

VS

Søndag 10 desember

03:06

Les om saken i Hamar Arbeiderblad ( for Abonnenter )
Bli abonnent hos Hamar Arbeiderblad her.

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyhetsartikler

Nyheter

-Kult med rekord

Peter Quenneville kunne smile etter å ha blitt historisk i Storhamar-trøya. Nå har han notert seg for målpoeng i 22 kamper på rad.

Les mer
Nyheter

Jubel med Jordal-hjelp!

Storhamar to tre oppskriftsmessige, om uinspirerte poeng mot Comet. Hjulpet av Spartas storseier borte mot VIF ble det likevel en finfin lørdag!

Les mer
Julekalender

9. desember

Ei ny luke i adventskalenderen er åpen og du kan vinne en premie om du har rett svar!

Les mer

Alle nyheter

Flere nyhetsartikler

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du vilkårene.