Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Sluttspillhistorikk: VIF

Da var det oss igjen, da! Sluttspillets store oppgjør skal spilles for 19. gang!

Klassikeren

Storhamar mot Vålerenga. I mange år høydepunktet i ellers ganske flate sesonger. To giganter som kjempet intenst om titlene seg i mellom, mens resten måtte nøye seg med å se på i beundring og drøm. Fulle haller, dramatikk, de beste og verste minnene. Hockeykartet har forandret seg litt, mange har meldt seg på, men forholdet mellom disse to er uendret. Nå kjører vi på igjen og følelsen er den samme som for 15, 20 og 25 år sida!

Denne sesongen

Det har vært fem uhyggelig jevne kamper lagene mellom denne sesongen: VIF 2-1 etter sudden på Jordal, Storhamar 3-2 etter straffer på Hamar, Storhamar 2-0 på Jordal og 2-1 hjemme, VIF 3-2 på Jordal. Det lukter jevnt og spennende også her!

Poengkonger og målvakter

Peter Quenneville har produsert mest mot VIF denne sesongen med tre poeng (3+0), fulgt av Andreas Hjelm, også med tre (0+3) og Martin Rønnild og Eskild Bakke Olsen med to mål hver.

For VIF har Mathis Olimb produsert mest mot SIL med fire poeng (1+3), fulgt av Mark Auk med 3 (0+3) og Mika Partanen med to mål.

På målvaktsfronten har Trym Gran tre baklengs og 90,9 i redningsprosent på sin ene kamp mot VIF. Markus Stensrud har 98,1 % og 0,5 mål mot pr. kamp på to, inkludert en shutout.

For VIF har Mitch Gillam 92,8 % og 2,02 mål mot i snitt på tre mens Tobias Breivold har 95 % og 1,46 mål mot på to.

Special teams

Storhamar har scoret to mål på 13 overtallsforsøk mot VIF og har en uttellingsprosent på 15,4. VIF på sin side har scoret fire ganger på 21 forsøk og har 19 % i uttelling. Ingen av lagene har scoret i undertall.

Publikum

Pene 27 246 tilskuere har sett de fem oppgjørene lagene mellom denne sesongen, det gir et snitt på 5449 pr kamp.

Nær halvparten av disse, 13 281, løste billett til de to kampene på Hamar hvor snittet ble 6640. Sesongens best besøkte match hittil var hjemmekampen mot VIF 1. november hvor 6765 tilskuere var til stedet.

I Oslo kom 13 965 på de tre kampene som gikk der og snittet ble 4655. Det siste oppgjøret i serien trakk 5259 og var første gang nye Jordal var fullsatt til disse oppgjørene.

Tidligere sluttspillmøter

1992: Semifinale – VIF – SIL 2-1
VIF knep den første kampen med 4-1 før SIL tok sin andre seier i et sluttspill noen gang i en vill 8-5-seier hjemme. I den avgjørende kamp tre kom de gule og blå best i gang før keeper Arnesen dro på seg matchstraff og VIF til slutt vant 7-3.

1993: Semifinale – VIF – SIL 2-1
Omtalt som tidenes sluttspillserie den gang. Tre kamper som alle ble avgjort med ett mål. Storhamar vant hjemmekampen i sudden death, men var ikke gode nok borte og røk på en utvisning for for mange mann rett før slutt i Spektrum i kamp tre.

1995: Semifinale – SIL – VIF 2-0
Jim Marthinsen var ofte den avgjørende faktoren i jevne sluttspillserier og nå sto han i mål for SIL. Etter en sterk 4-2 på Jordal i første møte ble det mer dramatisk på Hamar, men her satte Mester Erik Kristiansen punktum med 5-4 i sudden death.

1996: Finale – SIL – VIF 3-0

Petter Thoresen markerte trenerdebuten med NM-gull bare fire måneder etter at han tok over. Det startet med seier i sudden i kamp en og fortsatte med overkjøring 6-1 på Hamar. I kamp tre hentet VIF inn 4-1 til 4-3 før Patrick Eide satte pucken i tomt bur. Lagene møttes også to ganger i kvartfinalespillet som den gang var puljespill. Storhamar vant begge disse også.

1997: Finale – SIL – VIF 3-1

Storhamar hadde vært suverene i serien og bare tapt fire poeng. VIF hadde spilt seg sammen nok til at det ble dramatikk av det. Første kamp avgjorde Pål Johnsen i overtall fem sekunder før slutt. Jim Marthinsen avsluttet karrieren med NM-gull nummer ti sittende på målet på Jordal.

1998: Finale – VIF – SIL 3-0

VIF var desperate etter fem år uten gull og tok revansje her. Med 6-3, 5-1 og 6-2 var det aldri snakk om saken.

1999: Finale – VIF – SIL 3-2

Sergei Pushkov herjet med hattrick i finale en på Jordal, Tomas Berg og Ole Eskild Dahlstrøm dominerte den andre som endte 6-2. Så falt hjula av for SIL og VIF snudde med tre strake.

2000: Finale – SIL – VIF 3-1

6800 tilskuere kunne juble over Tom Erik Olsens gullfinte og 3-2 i finale fire på Hamar. VIF kom inn som klare favoritter og vant første kamp, men så begynte Storhamar å male og tok hjem en veldig minneverdig pokal.

2002: Semifinale – SIL – VIF 3-1

For første gang på ni år møttes erkerivalene før finalen. VIF vant den første etter over 100 minutter med hockey, men så slo SIL tilbake. 4-0 hjemme og 7-3 på Jordal ga muligheten til å avgjøre hjemme. Ole Eskild Dahlstrøm tok ansvar med to soloraid  på slutten og sørget for 2-1 og avansement.

2003: Finale – VIF – SIL 4-0

Den første sjukampsserien i norsk hockey ble aldri spennende. VIF var totalt overlegne og vant 5-0, 4-2, 7-0 og 4-2 igjen.

2004: Finale – SIL – VIF 4-3

En av de mest dramatiske finalene noen gang. Tre av sju gikk til sudden, lagene utvekslet seire hele veien fram mot den dramatiske avslutningen. VIF var i posisjon til å avgjøre hjemme da Tommy Lund serverte Chris Marinucci for åpent mål i finale seks. Foran 7405 tilskuere satte Michael Smithurst gullmålet i andre sudden i finale sju!

2006: Semifinale – VIF – SIL 4-2

Storhamar var storfavoritter, men tapte de to første. De slo tilbake og utliknet til 2-2, men røk i sudden hjemme i kamp fem og kom aldri på høyden igjen. Kontrovers i kamp to da Chlubna avgjorde for VIF i klar offside-posisjon. På grunn av flaskekasting ble Vålerenga-tunnellen bygd over bortelagets inngang.

2007: Finale – VIF – SIL 4-1

Vålerenga var et hakk for sterke i «Larrivée-sluttspillet». Storhamar var i nærheten i alle kampene, men endte et mål eller to bak i fire av dem.

2008: Semifinale – SIL – VIF 4-2

Storhamar var underdog etter en svak seriesesong, men løftet seg monumentalt inn i sluttspillet og var rett og slett bedre enn VIF. 5-2 på Jordal i kamp fire var borteseieren som trengtes. I kamp seks, rett før påske, spilte Cato Ørbæk fele og Lars Erik Hesbråten dro fram et raid fra skuffen til Mester Erik.

2010: Semifinale – VIF – SIL 4-1

Storhamars unge mannskap overrasket stort med å komme seg til semi dette året. De startet også med sjokkseier 2-1 på Jordal og var nære i hjemmekampen deretter, men så var kreftene slutt. VIF vant 10-0 på Hamar i kamp 4.

2012: Kvartfinale – VIF – SIL 4-3

Første møte i kvartfinale mellom de to. Storhamar stormet ut av blokkene med seier i de to første, før VIF fikk giret opp og tok de tre neste. Christian Larrivée sørget for kamp sju med en sen 2-1-goal i kamp seks, men der ble VIF for sterke og vant 3-1.

2014: Semifinale – VIF – SIL 4-3

Storhamar så døde og begravet ut etter tre stortap på de tre første. Pål Johnsen så ut til å ha reddet litt ære med matchvinnermålet hjemme i kamp fire. Det forandret imidlertid alt og SIL tok ogå de to neste og vasket fram kamp sju. Det ble jevnt og dramatisk, men VIF knep den 2-1.

2022: Kvartfinale – SIL – VIF 4-2

Etter to sesonger uten sluttspill var stormøtet allerede i kvartfinalen det helt perfekte scenariet. David Booth skjøt fra alle vinkler for VIF, Evan Buitenhuis sto på hue og Villiam Strøm gikk fra konseptene. Jevne kamper hele veien fram til Storhamar tok nakkegrep på de blå og røde og slo de ut med 5-1 i kamp seks på Hamar!

VS

Torsdag 30 mars

03:58

VS

Torsdag 30 mars

03:58

Les om saken i Hamar Arbeiderblad ( for Abonnenter )
Bli abonnent hos Hamar Arbeiderblad her.

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyhetsartikler

Nyheter

Finale. Punktum.

Storhamar leverte en eminent bortekamp på Jordal og sikret finalebilletten med egentlig langt større margin enn 2-1 som sluttresultatet ble! Eskild Bakke Olsen ble dagens mann med begge målene for SIL!

Les mer
Nyheter

I en god posisjon

Storhamar er en seier unna finale og har to kamper å gjøre det på. Det kan ordnes allerede onsdag, men da må trenden brytes!

Les mer

Alle nyheter

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du vilkårene.