Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

SPORTSSJEF MADS HANSEN HAR ORDET

Mens lagene våre er godt i gang med forberedelser til ny sesong, er ishockeyen på sitt kokepunkt med VM og Stanley Cup sluttspillet som går i hverandre.
Share on facebook
Share on twitter

Dette er en viktig og spennende tid for oss som jobb med sporten, det er nå vi har mulighet til å reflektere over trender, justere arbeidskravet samt bare la oss underholde.

Fra siste istrening Foto: Fredrik Hagen

Liten avstand

Det er vanskelig å ikke la seg imponere over nivået på de beste i NHL, samtidig som VM beviser at avstanden fra de gode europeiske spillerne til de middels gode spillerne i NHL ikke ser ut til å være enorm.

Dette har jeg lært så langt:

Det solide lagspillet med en god spille-idé, disiplin, lojale og beviste spillerne, har ikke gått ut på dato. Når Canada er ubeviste i presshøyden og får langt mellom lagdelene, blir de lette mot Latvia.

Når Sverige velger å spille «jålete» på utsiden, blir de en overkommelig motstander for Danmark.

Det tekniske ferdighetsnivået på de beste i NHL ser ut til å vokse inn i himmelen. Jeg tenker ikke bare på de åpenbare fintene, redningene og målene, men mest på de grunnleggende tekniske detaljene når de beskytter pucken, løser press eller plasserer seg i skuddlinjen.

Intensiteten og farten er også på et nytt nivå. Samtidig ser vi en trend i Sverige, evnen til å veksle mellom det litt mer tradisjonelle, forsiktige og kontrollerte, kombinert med de nye trendene, er et vinnende konsept. I mine øyne ble Växjö Lakers et tydelig bilde på dette.

Eirik Salsten Foto: Fredrik Hagen

Kun en spiller i VM – troppen

I SIL er vi skuffet over å bare ha en spiller med i VM-troppen. Her må vi bli bedre.

Jeg mener vi bør ha 3-4 spillere som sitter hjemme og føler på at de burde tatt en plass. Dette blir et klart mål for neste sesong og noe vi må jobbe hardt med på alle plan for å få til.

 

#17 Salsten

Eirik Salsten har gjort en fin figur, det Eirik gjør i SIL virker også på landslaget. I mine øyne har han styrket sin posisjon i troppen som en anvendelig spiller som kan benyttes i ulike roller og posisjoner.

Justert spillestil

Når vi i SIL skal justere og sette vår spillestil, er det viktig at vi tar hensyn til trendene, samtidig som vi må gi våre planer tid til å få virke.

Kort fortalt, ønsker vi å spille en kreativt og bevegelig ishockey med fokus på puckinnehav og kreative bevegelser. Vi skal spille et kontrollert forsvarsspill hvor spillerne skal håndtere å veksle mellom ulike roller avhengig av situasjon. Målet er å spille en engasjerende ishockey som er inspirerende å utføre og underholdende å se på, samtidig som den skal legger til rette for utvikling av ferdigheter og forståelse som er sentrale i spill på landslaget og på høyere klubb nivå.

Eirik Salsten Foto: Fredrik Hagen

Vi bygger laget

Lagbygget går sin gang og vi nærmer oss en komplett tropp. Noen viktige brikker skal inn i troppen og jeg har tro på at vi skal stille tydelig styrket når serien starter i September. Vi har en ambisiøs tropp som vil mye med sporten, samtidig som vi fortsatt har en fin balanse når vi ser på alderssammensetningen.

Vi gleder oss til dette: Foto: Fredrik Hagen

Publikum

Den største oppturen om dagen er å se supporterne tilbake i arenaene i NHL, for et løft det ble. Vi gleder oss enormt til kampene starter og lengter etter å spille foran vårt trofaste publikum.

Troppen så langt:

Keeper: Viktor Kokman 2 år

Backer: Sander Vold Engebråten 1 år, Sondre Bjerke 2 år, Erik De La Rose 1 år, Markus Aas-Eng Mikkelsen 1 år, Mads Larsen Mostue 1 år, Andreas Øksnes 1 år

Løpere: Simen André Edvardsen 1 år Andreas Dahl 2 år Patrick Elvseen 1 år Martin Rønnild 2 år Eirik Salsten 2 år Eskil Bakke Olsen 2 år Jacob Lundell Noer 2 år Robin Haglund 2 år, Mikael Zettergren 1 år, Rasmus Ahlholm 1 år

Avgang: Jonas Strand, Ole E. Andersen, Jonatan Hafsmoe, Christian Larriveé

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyhetsartikler

Nyheter

SESONGKORT 21/22

Viktig informasjon til alle som har reserverte plasser. Denne fristen går ut 30.juni. Vi åpner nå også for ordinært salg fra onsdag.

Les mer

Alle nyheter

Scroll til toppen

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du vilkårene.