10. strake mot Stjernen

Det ble kanskje ikke den store underholdningen, men Storhamar sikret tre poeng med sin 10. strake seier mot Stjernen!

Pangstart og slutt

Storhamar kom ut med futt og fart og presset Stjernen tilbake fra start. Det tok litt over tre minutter før uttellingen kom. Peter Quenneville prøvde seg først, men avslutningen ville seg ikke helt. I stedet brøt pucken fint for Andreas Martinsen som klinket den på direkten opp i nettaket! Stjernen fikk litt mer fart på seg etterhvert og var en del på offensiven, uten å produsere veldig farlige sjanser.

Mye av perioden ble litt fram og tilbake, stadig med de farligste mulighetene til hjemmelaget. Sverre Rønningen var nærmest med en farlig dragning som åpnet opp, men pucken gled utafor. Perioden så ut til å ende med 1-0, før det fyrte opp litt igjen mot slutten. Storhamar fikk prøve seg i overtall, men det ble snart fire mot fire av det. Mens Martinsen brukte fysikken sin ute ved vantet brøt pucken for Jacob Berglund som brått var alene med keeper. Der gjorde han ingen feil og sørget for 2-0 med 10 sekunder igjen til pause! Det var forøvrig Storhamars 1000. mål mot Stjernen i alle offisielle kamper!

Slapp midtperiode

Stjernen meldte seg på ganske umiddelbart i midtperioden. En kontring endte opp med at Lalande fikk stå fri foran Stensrud og nærmest styre inn reduseringen. Det ble starten på en periode med mye rart fra Storhamar. De gjorde mange rare valg og det ville ikke flyte på noen måte.

Dette til tross burde de ha hatt et mål eller to til. Det ble brent noen tildels store sjanser, men pucken ville ikke mellom stolpene ved to anledninger og en gang dro keeper Arntsen fram en kjemperedning. Stjernen fikk også sine sjanser til å utlikne, men Markus Stensrud var på jobb.

Salsten tilbake med mål

Storhamar hadde snakket sammen i pausa og kom ut langt bedre i tredje periode. Der tok det bare halvannet minutt før pucken var i, eller i allefall innom, mål. Eirik Salsten markerte at han var tilbake og satte en viktig scoring via stolpene. Etter dette så Stjernen til å dø ut litt og hjemmelaget burde stukket av med kampen. Flere ok muligheter og fire minutter i overtall burde gitt bedre uttelling.

Stjernen ble invitert inn igjen på slutten da Storhamar pådro seg tre, tildels, unødvendige utvisninger. Verken i fem mot tre eller seks mot fire klarte Stjernen å få til all verden og dermed ble poengene igjen på Hamar!

Kampfakta:

Storhamar – Stjernen 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)
CC Amfi, 2176 tilsk.

1. periode:
1-0 (3.18) Andreas Martinsen (Peter Quenneville, Jacob Berglund), 2-0 (19.50) Berglund (Uass.)