27 strake!

Det satt langt inne på en ikke altfor god dag, men Storhamar greide det igjen. Etter en forrykende straffeslagkonkurranse fikset herrene Martinsen og Stensrud to poeng og den 27. strake seieren og 114 poeng, begge deler rekord! Det så mørkt ut på 1-3, men dette laget gir seg aldri!

Variabel start!

Det ble en fysisk og intens førsteperiode med mange dueller, og ikke altfor mange sjanser. Storhamar hadde et visst overtak og skapte mest, men fikk ikke testet Gillam skikkelig. Først da Frisk pådro seg en utvisning ble det fart i sakene. Jacob Berglund ble fint satt opp ute på kanten og feide pucken rett i mål!

Snart var det Storhamar som måtte spille i undertall, men hadde faktisk to brukbare muligheter med en mann mindre. Det ble noen utvisninger av det etterhvert og med en mann mer hadde Petter Birkheim hjemmelagets beste sjanse da han prikket stolpen. Utover det må Storhamar sies å ha hatt brukbar kontroll på perioden som helhet.

Havnet bakpå

Frisk kom tøffest ut i midtperioden. Storhamar ble hengende litt bakpå og fikk ikke opp det helt store trøkket. De beste farlighetene kom på overganger, men heller ikke der klikket det helt. Ikke ufortjent utlikinet Frisk på en styring fra Holm. Igjen ble det preget av en del fysikk og utvisninger.

Storhamar har hatt bra med medgang i en lang periode og har ikke vært så veldig vant til å havne bakpå i kampene. Det måtte de tåle denne kvelden i Asker da hjemmelaget satte inn 2-1 ikke lenge før pause. Et mål som nok kunne vært avverget i flere omganger før det ble et faktum. De oransje gikk til pause med ledelse og det var ganske så fortjent.

Fant en vei!

Det så tungt ut da Frisk gikk opp i 3-1 tidlig i tredje periode. Storhamar var ikke seg sjøl og slet med å sette noe press på hjemmelaget. Det trengtes noe spesielt og det hadde man i Peter Quenneville! Halvveis i perioden banket han inn to deilige mål i løpet av et halvt minutt! Plutselig var de gule og blå tilbake og hadde skikkelig bud på matchen. De måtte først gjennom et undertall før de fikk sjansen i overtall, men ingen fant veien til mål. Dermed måtte overtid til.

Sudden death kunne blitt en kort affære da Storhamar snart havnet i tre mot fem. Med mye godt arbeid og litt flyt holdt de unna. Igjen ble undertall til overtall, men heller ikke de klarte å finne åpningen. Dermed ble det straffer av det og der satt målene tett! Etter fem forsøk fra hver sto det  og det var duket for Andreas Martinsen-show! En fantastisk fin variant satte Gillam helt ut av spill. Stensrud fulgte opp med redning og seier nummer 27 på rad var i boks!

Kampfakta:

Frisk Asker – Storhamar 3-4 str. (0-1, 2-0, 1-2. 0-0, 0-1)
Varner Arena, 2430 tilsk.

1. periode:
0-1 (8.39) Jacob Berglund (Andreas Hjelm) PP

2. periode:
1-1 (27.37) Anton Holm (Alexander Bonsaksen, Tobias Lindström), 2-1 (31.08) Mats Frøshaug (Tobias Skuterud, Sondre Bolling Vaaler)

3. periode:
3-1 (46.10) Magnus Geheb (Emil Wasenden, Mikkel Seiergren Christiansen), 3-2 (50.09) Peter Quenneville (Uass.), 3-3 (50.36) Quenneville (Sander Hurrød)

Sudden death:
Ingen scoringer

Straffer:
3-4 (65.00) Andreas Martinsen

Skudd: 37-39 (7-13, 10-10, 8-12, 2-3, 0-1)
Dommere: Roy Stian Hansen og Christian Persson
Utv. FA 8  x 2 min, SIL 10 x 2 min.
Straffer: 3-2 (Mål: Salsten, Berglund, Martinsen. Miss: Dahl, Quenneville, Thoresen)