Akademiet

Helhetlig satsing

For Storhamar Hockey Elite er en målrettet og helhetlig satsing på produksjon av egne og tilflyttende spillere grunnen til at U18 og U21 ligger under Elite.

Med tett oppfølging av et solid trener- og støtteapparat, og ikke minst utdanning gjennom Wang toppidrett, ønsker vi å utvikle godt rustede toppidrettsutøvere med muligheter for en god ishockeykarriere.

Tett samarbeid med Wang Toppidrett Hamar

WANG Toppidrett gir vi ishockeyspillere en ypperlig anledning til å få med seg en kompetansegivende utdanning kombinert med ishockeyskolering. På treningene legger vi vekt på å utvikle hele utøveren, samtidig som vi har vårt største fokus på å utvikle individuelle ferdigheter hos den enkelte utøver.

– Sportssjef Mads Hansen

 

 

Sportssjef: Mads Hansen

Mads startet sin ishockeykarriere i Manglerud Star, etter tre år på Manglerud sitt a-lag spilte Mads i Storhamar og Vålerenga i fire sesonger før ferden gikk til de svenske klubbene Hammarby, Oskarshamn og Brynäs IF.

Han har deltatt i fjorten VM turneringer, tre OL kvalifiseringer og to OL. 

På sin merittliste stikker Mads sitt SM-gull med Brynäs frem som ett høydepunkt. I tillegg har Mads vunnet NM gull med både Storhamar og Vålerenga. 

Mads har vært sportssjef på WANG Toppidrett Hamar Ishockey siden skolen startet, han har hatt ulike roller i Storhamar Elite, men nå er han i rollen som Sportslig leder i SIL-Akademiet med ansvar for sport rundt våre juniorlag.

 

Hovedtrener U20: Mikael Zettergren

Mikael Zettergren er ny hovedtrener i SIL U20, trener på Wang Toppidrett og Wang Ung. Mikael er fra Stockholm og har representert flere store svenske klubber.  Som junior har han faktisk vært med å vinne hele 5 SM-gull. Han har spilt 8 sesonger i den norske høyeste ligaen, derav 7 med Storhamar. Som hovedtrener er han relativt fersk, men kom til jobben i SIL etter en sesong som hovedtrener i Gjøvik i Div.1. I tillegg har han vært og er fysik trener i SIL A-lag i flere sesonger.  Med seg som trener på SIL U20 har han Valera Smirnov.

 

Hovedtrener U18: Petter Olsson

Petter spilte ishockey i moderklubben Brynäs som ligger i Gävle, etter en oppvekst i hockeymiljøet valgte Petter å avslutte sin spillerkarriere tidlig og fokusere på å bli trener.

Han har utdannet seg via det svenske trenersystemet og før han kom til Norge og Storhamar i 2016 har Petter jobbet med flere juniorlag i Brynäs IF og ikke minst TV-pucklaget Gästrikland.

I Storhamar har Petter hatt mange forskjellige roller fra utviklingsleder ungdom til hovedtrener U18 Elite. Petter er i tillegg trener på Wang Toppidrett og Wang Ung. Med seg som trenere på SIL U18 har han Magnus Berg og Fredrik Berg.

Målvaktstrener: Daniel Jørgensen

Daniel er målvaktstrener ved Wang Toppidrett, Storhamar Elite og i Norges A-landslag.

Han startet spillerkarrieren i Lillehammer og flyttet etterhvert til Hamar og Storhamar, der ble det to sesonger på a-laget til Storhamar før en hofteskade satte stopper for videre spill.

Etter det har han jobbet i Storhamar som målvakttrener på forskjellige nivåer.

Daniel har gått utdanningsstigen til MV3 i Sverige.