footer-logo

AKADEMIET

Foto: Hamar Arbeiderblad

Helhetlig satsing

For Storhamar Hockey Elite er en målrettet og helhetlig satsing på produksjon av egne og tilflyttende spillere grunnen til at U18 og U21 ligger under Elite.

Med tett oppfølging av et solid trener- og støtteapparat, og ikke minst utdanning gjennom Wang toppidrett, ønsker vi å utvikle godt rustede toppidrettsutøvere med muligheter for en god ishockeykarriere.

Gjennom Storhamar Akademiet har vi som mål å sende 1-2 spillere opp på A-laget hvert år, og 3-5 spillere til øverste nivå hos andre klubber i ligaen.

Storhamar Hockey logo

Storhamar Hockey Elite samarbeider tett med WANG Toppidrett Hamar 

WANG Toppidrett gir vi ishockeyspillere en ypperlig anledning til å få med seg en kompetansegivende utdanning kombinert med ishockeyskolering. På treningene legger vi vekt på å utvikle hele utøveren, samtidig som vi har vårt største fokus på å utvikle individuelle ferdigheter hos den enkelte utøver.

– Sportssjef Mads Hansen

Mads Hansen

Sportssjef

Mads startet sin ishockeykarriere i Manglerud Star, etter tre år på Manglerud sitt a-lag spilte Mads i Storhamar og Vålerenga i fire sesonger før ferden gikk til de svenske klubbene Hammarby, Oskarshamn og Brynäs IF.

Han har deltatt i fjorten VM turneringer, tre OL kvalifiseringer og to OL. 

På sin merittliste stikker Mads sitt SM gull med Brynäs frem som ett høydepunkt. I tillegg har Mads vunnet NM gull med både Storhamar og Vålerenga. 

Nå er Mads sportssjef for WANG Toppidrett Hamar og Storhamar Elite.

Hovedtrener U21

Eric er draftet av både Minnesota Wild og New Jersey Devils og har deltatt på flere av deres NHL-camper.

I Nord-Amerika spilte han tre sesonger for Albany River Rats i AHL før ferden gikk til Europa og Mora IK i den svenske eliteserien. Eric har vært med på å ta SM-gull med HV71 der han også scoret det avgjørende målet i OT.

Eric har spilt i Ungarn, Italia, Tyskland, Danmark og Frankrike før han i 2018 la opp som spiller og gikk over i treneryrket med G16-laget i Mora IK, før han sesongen etter begynte i Storhamar.

Eric er hovedtrener for U21-laget til Storhamar i tillegg til å være trener på WANG toppidrett.

Eric Johansson
Petter Olsson

Hovedtrener U18

Petter spilte ishockey i moderklubben Brynäs som ligger i Gävle, etter en oppvekst i hockeymiljøet valgte Petter å avslutte sin spillerkarriere tidlig og fokusere på å bli trener.

Han har utdannet seg via det svenske trenersystemet og før han kom til Norge og Storhamar i 2016 har Petter jobbet med flere juniorlag i Brynäs IF og ikke minst TV-pucklaget Gästrikland.

I Storhamar har Petter hatt forskjellige roller fra utviklingsleder ungdom til U18 Elite.

I tillegg til WANG Toppidrett jobber Petter nå som hovedtrener for U18-laget til Storhamar og som trener på WANG Ung.

Målvaktstrener

Daniel er målvaktstrener ved WANG og Storhamar Elite.

Han startet spillerkarrieren i Lillehammer og flyttet etterhvert til Hamar og Storhamar, der ble det to sesonger på a-laget til Storhamar før en hofteskade satte stopper for videre spill.

Etter det har han jobbet i Storhamar som målvakttrener på forskjellige nivåer.

Daniel har gått utdanningsstigen til MV3 i Sverige. I dag jobber Daniel som målvaktstrener for WANG Toppidrett, Storhamar Elite og Norges U20 landslag.

Daniel Jørgensen
Mikael Zettergren

Fysisk trener

Mikael har tidligere spillt i Lillehammer Ishockeyklubb, Mora, AIK og amerikanske Utah Grizzlies.

Han mener en supersolid treningsgrunnmur har vært avgjørende for en skadefri og lang karriere. Storhamar-veteranen ikke har stått over en hockeykamp på grunn av skade siden 2005. Mikael tar dette med seg i sitt arbeid med fysisk trening for U18, U21 og A-laget.

Han er aktiv spiller for Storhamar sitt a-lag og har en lang spillerkarriere bak seg, han er spillende fysisk trener for Storhamar og er fysisk trener ved WANG Toppidrett.

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du vilkårene.