Aldri noen fare

Til tross for to slappe perioder og bare ett mål foran før tredje periode var det egentlig aldri noen fare for Storhamar i Halden. Da de skrudde opp tempoet og presisjonen litt dro de fra og tok tre komfortable poeng, tross at man nok ikke var mest fornøyd med prestasjonen.

Mål til slutt

De første tjue minuttene ble ikke all verdens å rapportere fra. Storhamar hadde, som forventet, med klart overtak spillemessig. Et hardtarbeidende hjemmelag holdt de imidlertid unna de største sjansene. Peter Quenneville hadde likevel et par i starten, men ble stoppet av en feberredning og en stolpe.

Det var likevel ikke noe stress å spore hos gjestene og til slutt ble det også nettsus av det. Fire minutter før pause klinket Adrian Saxrud Danielsen til og Patrick Thoresen styrte. Pucken forsvant forbi keeper, men kom raskt ut igjen. Patrick Thoresen «dømte» mål og etterhvert fikk han medhold med de som hadde myndighet til slikt etter en titt på video. Et powerplay like etter hadde ingenting å by på.

Slapp midtperiode

Storhamar fortsatte i samme sporet også i midtperioden. Overtak uten å skape all verden. Rett nok fikk Peter Quenneville fart på et skudd tidlig, men det smalt i tverrliggeren. For det meste fikk det gå i et tempo Comet kunne demme opp over og med sånn passelig nøyaktighet på pasningene.

Det kunne sikkert vært et mål eller to til, men det manglet sprut i det gjestene foretok seg. Comet prøvde seg på et par kontringer, men det ble ikke farlig den vegen heller. En slapp periode rett og slett.

Så løsnet det!

I tredje bestemte Storhamar seg for at nok fikk være nok og kjørte på med litt mer tempo på greiene. Det var nære på helt i starten, men pucken ble liggende og danse på streka. Etter seks minutter kom imidlertid den etterlengtede nettsusen! Hurrød prøvde først, men skuddet gikk via keeper og i stolpen. Andreas Martinsen fulgte opp og traff også han stolpen før han til slutt fikk lagt den dit den skulle! Da var man godt på vei mot et Comet som begynte å bli slitne.

Hjemmelaget hadde en mulighet i overtall, men kom ikke så altfor nære og i stedet dro SIL fra. Kenneth Pappalardo styrte inn etter at Andreas Dahl hadde gjort seg en runde og la pucken på mål. Overtallet som hadde vært like slapt som resten tidligere i kampen fungerte nå. Peter Quenneville var nede på kne og fyrte en liten kanon inn på nærmeste stolpe. Assist også til Eirik Salsten som noterte seg for sitt 200. poeng i klubben!

Kampfakta:

Comet – Storhamar 0-4 (0-1, 0-0, 0-3)
Halden Ishall, ? tilsk.

1. periode:
0-1 (14.53) Patrick Thoresen (Adrian Saxrud Danielsen, Peter Quenneville)

2. periode:
Ingen scoringer

3. periode:
0-2 (46.09) Andreas Martinsen (Martin Rønnild, Sander Hurrød), 0-3 (53.17) Kenneth Pappalardo (Andreas Dahl, Samuel Solem), 0-4 (54.31) Quenneville (Thoresen, Eirik Salsten)

Skudd: 14-40 (5-11, 4-12, 5-17)
Dommere: Owe Lüthcke og Stian Flåten
Utv. Com 3 x 2 min, SIL 2 x 2 min