Aldri noen fare!

Storhamar skulle absolutt ikke gå på en ny smell på Lørenskog og tok en solid revansje for tapet sist. Det ble til slutt tosifret i Lørenskog ishall!

Solid start

Det var ikke snakk om noen treg start på kampen fra Storhamar denne gangen. Da Patrick Thoresen satte pucken i mål etter to minutter burde de allerede hatt et par pinner på tavla. Etter litt TV-titting ble ikke den godkjent heller og det jevnet seg littegrann ut etter dette.

Det var imidlertid ingen snakk om hvem som var best og etter åtte minutter ble det endelig tellende og godkjent resultat. Andreas Martinsen klorte fri en retur fra Peter Quennevilles skudd og satte pucken i mål. 1-0 ble til 2-0 fire minutter før pause da Eirik Salsten hamret inn et overtallsmål. Helt greit, selv om det kunne vært flere mål. Lørenskogs beste muligheter var det i hovedsak de gule og blå som bød på.

Målrik midtperiode

Der det kanskje manglet litt uttelling i første periode løsnet det for alvor i andre. Det tok bare 36 sekunder før Jacob Lundell Noer hamret inn 3-0. Nummer fire kom to minutter senere da Samuel Solem fikk åpent mål etter frekt forarbeid av Kindl. Hjemmelaget var i ferd med å gå i oppløsning, men fikk en redusering da en retur traff en SIL-back og gikk inn. Det ble bare et lite intermesso.

Andreas Martinsen fikk godskrevet 5-1 like etterpå da keeper sparket inn pucken selv, Martin Rønnild satte sin første på ei lita stund da han styrte inn en fin en fra Lundell Noer. Da byttet hjemmelaget keeper, uten at det hjalp noe veldig. Med en mann mer klinket Peter Quenneville en puck via tverrliggeren og inn. Veldig mot spillets gang reduserte Lørenskog før pause, men det ble ei pølse i slaktetida.

Tosifra

Storhamar startet perioden med to mann mer i 24 sekunder. Det tok de vel vare på da Sverre Rønningen banket inn nummer ni. Minuttet etterpå satte Peter Quenneville inn sitt andre mål og femte poeng for kampen, dermed gikk han opp i 100 poeng i gult og blått! Hamar-gutta tok ikke ut alt i denne perioden, men koste seg med litt artige varianter underveis. Marcus Bryhnisveen kunne glede seg over sin første pinne på ei stund da han styrte inn til tosifret etter sju minutter.
Storhamar slapp til juniorkeeper Ole Martin Johansen de siste 13 minuttene og han gjorde en upåklagelig jobb i debuten. Sander Hurrød noterte seg da SIL atter en gang scoret i overtall og samtidig dro Quenneville med seg sitt sjette poeng for kvelden. Hjemmelaget fikk rett nok en redusering i fem mot tre, via to SIL-bein, men alt i alt en fin respons på fadesen fra september og sesongens første tosifrede seier!

Kampfakta:

Lørenskog – Storhamar 3-11 (0-2, 2-5, 1-4)
Lørenskog Ishall, ? tilsk.

1. periode:
0-1 (7.58) Andreas Martinsen (Peter Quenneville), 0-2 (16.19) Eirik Salsten (Quenneville, Stefan Espeland)

2. periode:
0-3 (20.36) Jacob Lundell Noer (Martin Rønnild, Samuel Solem), 0-4 (22.55) Solem (Jakub Kindl, Kenneth Pappalardo), 1-4 (25.45) Vegard Faret (Uass.), 1-5 (27.50) Martinsen (Quenneville), 1-6 (29.45) Rønnild (Lundell Noer, Solem), 1-7 (33.51) Quenneville (Martin Johnsen, Patrick Thoresen) PP, 2-7 (34.40) Theodor Steen-Gulbrandsen (Jonas Myhre, Espen Hermanrud)

3. periode:
2-8 (40.19) Sverre Rønningen (Kindl) PP2, 2-9 (41.54) Quenneville (Berglund, Rønningen) PP, 2-10 (46.22) Marcus Bryhnisveen (Adrian Saxrud Danielsen), 2-11 (48.14) Sander Hurrød (Martinsen, Quenneville) PP, 3-11 (51.43) Daniel Gloppen (Faret) PP2

Skudd: 20-46 (6-17, 7-18, 7-11)
Dommere: Per Gustav Solem og Marcus Wannerstedt
Utv. Lør 6 x 2 min, SIL 4 x 2 min