Alle rekordene!

Gjennom sesongen har rekordene rast for Storhamar. Det har imidlertid vært klart uttrykt fra garderoben at disse ikke var noe som helst verdt om man ikke endte opp med kongepokalen til slutt. Nå som det gikk greit kan vi alle glede oss over samtlige 14 rekorder, store som små fra en alldeles fenomenal sesong!

Lagrekorder

117 poeng i serien var ikke bare en forbedring av klubbrekorden som var 108, men også fire mer enn den stående ligarekorden til Stavanger Oilers fra 2019-20!

22 hjemmeseire og 20 borteseire er både klubb og ligarekord.

28 strake seire ble notert mellom tapet på Jordal Amfi 4. november og hjemme mot Frisk i siste serierunde 9. mars. Det er norsk rekord for en sesong og faktisk likt med Guinness-rekorden satt av Norfolk Admirals i AHL i 2011-12!

Ei rekke på 30 seiere på hjemmebane i seriekamper stoppet til slutt i siste serierunde, naturlig nok av Frisk som også var det forrige laget som vant en seriekamp på Hamar helt tilbake i desember 2022! En solid klubbrekord også det.

Også på bortebane har det vært rekordartet: Totalt 17 strake borteseire i serie og sluttspill ble den nye rekorden. Vålerenga sto i begge ender av den rekka. 13 borteseire på rad i serien er også ny rekord og den blir med over til neste sesong!

Ni seire etter sudden death/straffer i serien er ny klubbrekord. Den gamle sto på åtte og var fra 2018-19. Det er også tangering av ligarekorden som tidligere et satt av Comet, Vålerenga og Lillehammer.

Da Jakub Kindl scoret seiersmålet borte mot Ringerike 11. januar 10 sekunder ut i sudden death ble den gamle klubbrekorden for raskeste overtidsmål slått med 17 sekunder!

Storhamar samlet 104 poeng mer enn bunnlaget Comet. Det er den største poengdifferansen mellom to lag i ligaen noen gang!

Individuelle rekorder

I den femte finalen satte Peter Quenneville inn sitt 17. overtallsmål for sesongen og overgikk med det Joakim Jensens 16 som var stående klubbrekord.

Quenneville satte også ny klubbrekord med poeng i 23 strake kamper. En av de han slo var Patrick Thoresen og han var ikke snauere enn at han tok den tilbake innen sesongen var over! Poeng i 25 strake kamper er nå den gjeldende klubbrekorden!

Martin Johnsens 52 poeng totalt for serie og sluttspill er ny klubbrekord for en spiller i junioralder, sju mer enn Patrick Thoresens rekord fa 2000-01. 12 poeng i sluttspillet var også rekord for en spiller i junioralder!

Annet

8-0 mot Vålerenga 24. januar er den største hjemmeseieren mot erkerivalen noen sinne. 10-0 mot Comet er den største hjemmeseieren mot dem gjennom tidene. 9-0 er den største seieren mot Ringerike noen gang. 10 348 tilskuere på Hockey Classisc i Håkons Hall er det største antall publikum Storhamar har spilt foran. 66 poengs forsprang på gudbrandsdølene er også rekord. Også Comet (104), Ringerike (92), Lørenskog (82) er rekord-avstand ned til de lagene.