Bunnsolid festaften

Det ble kanskje ikke det store dramaet, men Storhamar leverte likefullt en festaften som falt godt i smak for et hyggelig mætt fjøs. Vålerenga ble slått 4-0 i en dønn solid match fra a til å!

Intens start

De første ti minuttene av kampen var preget av en voldsom intensitet med taklinger i alle retninger og ikke det helt store spillet med puck. Storhamar fikk første sjanse med en mann mer, men det ble litt for oppgjaget. Patrick Thoresen prøvde på egenhånd og var ikke kjempelangt unna.

Etterhvert ble det litt roligere og med det mer hockey. Da gjestene fikk prøve seg med en mann mer var det de som fikk på et trykk, men målet kom i andre enden! Andreas Martinsen bøflet til seg pucken, vendte rundt med en back på slep og hamret en ispuck ned i hjørnet. VIF fikk snart et nytt overtall, men Storhamar hadde godt undertall og ikke minst en god Trym Gran i mål!

Taket løftet

Storhamar leverte en meget solid midtperiode og slapp VIF til lite. Framover var de på let, men fikk ikke helt hull på det. I overtall var det mye fint spill, men det skar seg litt i siste instans. Det var nære ved et par anledninger, men så løsnet det. Skikkelig!

Andreas Dahl førte opp på en overgang og fant Kenneth Pappalardo på sida. Han gjorde ingen feil og banket pucken forbi Breivold. Allerede da var stemningen stor. Like etter pådro hjemmelaget seg en utvisning, men det ble raskt fire mot fire da Storhamar igjen var på visitt i undertall. Det passet dem godt og etter et skudd i innsida av stolpen smalt det igjen. Sander Hurrød satte opp Jacob Berglund på lekkert vis. 3-0 og fullt løft i hallen! Patrick Thoresen og Peter Quenneville var nære i sluttsekundene, men pasningen tilbake var akkurat litt for unøyaktig.

Full kontroll!

3-0 var akkurat det Storhamar kunne ønsket seg foran tredje periode. Noen håp om et comeback ble raskt slokket da VIF møtte en bevegelig kjøttmur langs blålinja. De tok likevel ingen sjanser de blågule gutta og gikk trygt og godt på offensiven. Spesielt tredjerekka, som hadde en stor kamp, ville ha mer og banket på døra ved flere anledninger.

Det eneste som manglet i en ellers kjempesolid tredjeperiode var målet. Det kom det også til slutt. Peter Quenneville hadde misset noen sjanser før i matchen og fått spesialoppvartning av VIF-gutta fra første dropp kunne le sist. Patrick Thoresens skudd ble stoppet av Breivold, men goalgetteren var framme og sniffet på returen. Kirsebæret ble plassert øverst på muffinsen og jubelen kunne slippes løs for alvor i et allerede feststemt CC Amfi!

Kampfakta:

Storhamar – Vålerenga 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
CC Amfi, 5341 tilsk.

1. periode:
1-0 (14.34)) Andreas Martinsen (Jacob Berglund, Marcus Bryhnisveen) SH

2. periode:
2-0 (32.50) Kenneth Pappalardo (Andreas Dahl), 3-0 (34.17) Berglund (Sander Hurrød)

3. periode:
4-0 (59.28) Peter Quenneville (Patrick Thoresen)

Skudd: 31-20 (6-10, 10-3, 15-7)
Dommere: Per Gustav Solem og Petter Bjerkan Bakken
Utv.: SIL 3 x 2 min., VIF 4 x 2 min.