CHL: Trekningen nærmer seg!

En deilig bonus ved å bli norgesmester er deltakelse i Champions Hockey League den kommende sesongen. Storhamar er klar for sin tredje deltakelse i Europas fremste klubbturnering og snart kan både klubb og fans begynne å planlegge høstens store eventyr. Om to uker, nærmere bestemt onsdag 22. mai trekkes det hvem som skal møte hvem. Her får du det du trenger å vite på forhånd!

Formatet

Turneringsformatet er en del annerledes fra de foregående turneringene Storhamar har deltatt i. Nå er det ikke lenger gruppespill med tre eller fire lag som gjelder. I stedet slår man sammen alle 24 lagene i en tabell hvor de 16 beste går videre til sluttspill. Lagene trekkes ut til å møte tre motstandere hjemme og tre andre motstandere borte slik at alle får seks kamper totalt. Ingen lag møtes til dobbeltkamp og ingen lag skal møte et lag fra samme land. I sluttspillet møtes nummer 1 og 16, 2 og 15 osv. i dobbeltkamp hjemme og borte hvor sammelagtresultatet avgjør hvem som går videre. Finalen spilles som en enkelt kamp på hjemmearenaen til det høyest rangerte laget.

Seeding

Selve trekningen er det neste spennende steget for oss nå. Den foregår altså onsdag 22. mai klokka 17.00 i Praha og kan selvsagt følges via stream. Vi kommer tilbake med nærmere info om hvordan du kan følge dette. Seedingen er slik: Lagene er på forhånd seedet i fire nivåer etter plassering og rangering av ligaen: Nivå A: Mesterne i de fem største ligaene (Sverige, Finland, Sveits, Tyskland og Tsjekkia), samt vinneren av forrige sesongs CHL (Genéve-Servette), Nivå B og C: De lavere rangerte lagene i de beste ligaene, samt mesterlaget fra IceHL (Østerrike/Ungarn/Italia/Slovenia). Nivå D: De fem såkalte wild card-lagene, mesterlagene fra fem øvrige ligaer i Europa, deriblant Norge, samt det lavest rangerte laget av de seks «eier-ligaene».

Trekningen

Lagene trekkes ut ett og ett og fordeles på seks puljer. Først ut nivå D, deretter C, B og A slik at man får fire lag i hver pulje. Man møter da de tre lagene fra nabopuljene, bortsett fra det som er fra eget seedingsnivå. Lagene til venstre får man på hjemmebane, lagene til høyre på bortebane og ender slik med å møte to lag fra hvert seedingsnivå – ett hjemme og ett borte – bortsett fra sitt eget nivå. Om et lag som trekkes ut vil møte et annet lag fra samme nasjon flyttes det over til nærmeste trygge pulje. Se videre forklaring i videoen under:

Hvem kan Storhamar møte?

Enklere forklart: Storhamar, som er i seedingsgruppe D kan altså ikke møte noen av lagene i den potten. Det vil si Féhervar, Sønderjyske, Sheffield, Rouen og Oswiecim. Derimot får de en hjemme og en bortekamp mot hvert av lagene i seedingsgruppe A, B og C. Av lagene i gruppe A har vi allerede møtt fire av seks lag tidligere, Zürich og Eisbären Berlin er eventuelle nye bekjentskaper. Det ligger i kortene at vi kommer til å møte både skandinavisk og mellom-europeisk motstand til høsten. For eksempel møtte Stavanger Oilers Färjestad og Växjö fra Sverige, samt Trinec fra Tsjekkia hjemme og Salzburg (Østerrike/IceHL), Pardubice (Tsjekkia) og Bolzano (Italia/IceHL) borte forrige sesong. Så langt som mulig organiseres det så man har to bortekamper og to hjemmekamper på rad i de fire første rundene.

Når går kampene?

Kampoppsettet kommer klart fram av trekningen og klubbene avtaler raskt seg i mellom om hvordan oppsettet skal løses. Første kamp blir enten 5. eller 6. september, andre 7. eller 8. september. Kamp tre og fire spilles i tidsrommet 12. til 15. september, altså før seriestart. Kamp fem og seks spilles på 8.-9. og 15.-16. oktober, altså etter at seriene har startet.