Dahls store kveld

Andreas Dahl var i skikkelig julestemning i Stjernehallen. I en kamp hvor de gule og blå slet med å få pucken i mål satte trønderen to pinner, deriblant matchvinneren i sudden death!

Sjanserikt, men målfattig

Storhamar kom ut i hundre og satte Stjernen kraftig til veggs de første fem minuttene. Andreas Martinsen hadde en kjempesjanse, men satte pucken utafor et tomt mål. Flere sjanser fulgte, men det ville seg ikke helt. Stjernen fikk meldt seg på litt mer da Storhamar pådro seg en utvisning og resten av perioden ble ganske jevn.

Begge lag fikk gode muligheter, men to gode målvakter og litt unøyaktige avslutninger sørget for at det ble målløst etter de første 20 minuttene. Storhamar var best jevnt over, men slurvet litt for mye med pucken i midtsona. Stjernen hadde noen perioder med trøkk, men SIL sto bra i egen sone og hadde en god Hellnemo mellom stolpene, som han også hadde hjelp av ved en anledning.

Herlige mål

Det tok litt tid før det løsnet i andre også, men da skjedde ting fort. Perioden startet igjen med Storhamar-trøkk og noen gode muligheter før det altså endelig løsnet. Andreas Dahl tok en fin runde i sona før han lempet pucken elegant opp i krysset. Da var det gått seks minutter og man ventet litt på at dette skulle være det de gule og blå trengte for å få skikkelig fart på det. I stedet skrudde de av litt og Stjernen mobiliserte til stormløp. Det endte med utlikning et par minutter senere da Cangelosi var frampå.

Denne gangen var det Storhamar som tente av baklengsmål og fikk på nytt trøkk og ny fart på skøytene. Til slutt ble Stefan Espeland satt opp med fin pasning fra Patrick Thoresen og dunket inn 2-1! Det ble flere gode muligheter til gjestene før perioden var over, men foreløpig ingen flere mål.

Dahl satte punktum!

Det ble bra med sjanser begge veier i den tredje perioden. Storhamar kunne og burde ha skaffet seg en klarere ledelse, men det var ikke dagen hvor det fungerte helt foran mål. Da Stjernen fikk powerplay med sju minutter igjen smalt det andre vegen. En SIL-spiller falt og Badini fikk åpningen han trengte. Begge lag hadde tildels enorme sjanser til å avgjøre på slutten, men det måtte overtid til.

Stjernen var nære i starten av overtida, men klarte ikke å sette pucken i nokså åpent mål. I stedet var det Andreas Dahl som skulle vise at han hadde hatt godt av julefeiring hjemme i Trondheim! Han dro seg inn på mål, fikk keeper ned og løftet pucken i taket! Da ble det også helt grei stemning i bortesvingen!

Kampfakta:

Stjernen – Storhamar 2-3 SD (0-0, 1-2, 1-0, 0-1)
Varner Arena, ? tilsk.

1. periode:
Ingen scoringer

2. periode:
0-1 (26.20) Andreas Dahl (Kenneth Pappalardo, Jakub Kindl), 1-1 (28.59) Austin Cangelosi (Brendan Ellis), 1-2 (33.05) Stefan Espeland (Patrick Thoresen, Martin Rønnild)