Deilig seier foran over 10 300

To nydelige mål av Martin Johnsen den store beholdningen når Storhamar tok alle poengene i årets Hockey Classic!

Jevnspilt 1. periode:

Som «nesten alltid» i en storkamp med noe ekstra i potten så startet det litt nervøst fra begge lag. 10 500 tilskuere er ikke hverdagskost i norsk hockey – verken for hjemme eller bortelag!

Hjemmelaget tok ledelsen etter at Alexander Reichenberg holdt litt drilleshow i offensiv sone, og en uheldig Trym Gran i SIL-buret slapp inn pucken mellom egen skøyte og stolpen. Men, vi slo umiddelbart tilbake. En offensiv dropp førte til at Andreas Martinsen utlignet, et skudd som går igjennom trafikk og i mål! Resten av perioden bølget litt frem og tilbake, men SIL tok mer og mer tak i taktpinnen mot slutten av perioden.

Martin-dobbel i midtperioden!

Andre periode huskes best for to lekre scoringer av mannen som torsdag satte mål nr 10.000 for Storhamar – nemlig Martin Johnsen! Før 1-2 har vi et par sterke bytt i offensiv sone, og da unge nr 36 fikk tak i pucken så tok han seg en runde i offensiv sone og satt pucken forbi Kral i L.I.K.-buret. Samme mann var ikke snauere tre minutter senere, denne gang på et raid som ble avslutta med en leken avslutning mellom beina på Lillehammermålvakten! Perioden begynte litt avventende, men vi leverte en solid midtperiode i Håkons hall!

Spenning mot slutten

Når Jacob Berglund satte inn 1-4 tidlig i 3. periode, på et signaturskudd i powerplay så virket kampen relativt død. Men det skulle ikke mer enn et Lillehammermål, signert superveteran Eidsa Arnestad, til før det ble litt kaotisk avslutning. Et par undertall ble kriget av og man kunne strekke armene i været og juble for tre nye poeng foran over 10.300 tilskuere!

Kampfakta:

Lillehammer – Storhamar 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)
Håkons hall, 10 348 tilsk.

1. periode:
1-0 (9.05) Alexander Reichenberg (Alex Lindroos), 1-1 (10.31) Andreas Martinsen (Peter Quenneville, Adrian Saxrud Danielsen)

2. periode:
1-2 (29.52) Martin Johnsen (Sander Hurrød, Stefan Espeland), 1-3 (33.12) Johnsen (Mathias Papuga, Samuel Solem) SH

3. periode:
1-4 (45.19) Jacob Berglund (Martinsen, Espeland) PP, 2-4 (49.54) Joakim Eidsa Arnestad (Lindroos)

Skudd: 18-28 (5-8, 3-11, 10-9)
Dommere: Marcus Wannerstedt, Petter Bjerkan Bakken
Utv.: L.I.K. 5 x 2 min., SIL 7 x 2 min.