Den lange rekka

Storhamars evne til å vinne kamper denne sesongen har vært mye omtalt. Så også den etterhvert lange seiersrekka laget har bygget opp over de siste månedene. Mange vil mene at det er risikabelt å snakke om det, men det begynner etterhvert å bli historiske dimensjoner som i seg selv krever å omtales. «Alle» spør uansett, så det er ikke som at det ikke blir omtalt på noen måte!

Nest lengst i historien

Lørdag tok Storhamar sin 16. strake seier. Det har de klart bare to ganger tidligere i hele klubbhistorien uavhengig av divisjon og status! Den stående rekorden er på utrolige 21 seiere på rad og stammer fra sesongen 2000-01 vant hver eneste seriekamp fra tredje serierunde og til Vålerenga satte stopp for det hele på nyåret. I 1996-97, en sesong hvor Storhamar tapte kun en og spilte to uavgjorte (dette var før straffekonkens tid), stoppet seiersrekka på 16 da Vålerenga knep den andre finalen. Det er altså et mønster her vi håper å være i posisjon til å  bryte på lørdag!  I andre jubelsesonger som 1995-96 og 2017-18 stoppet seiersrekka på 14 kamper. Den rekka stanset forøvrig på at sesongen var over, så om vi tar med de fem strake seirene i starten av den påfølgende sesongen er vi oppe i 19, men det blir en urettferdig sammenlikning for ett enkelt lag. Det hører også med til historien at Storhamar allerede hadde 13 strake seire da det forrige tapet kom mot nettopp Vålerenga på Jordal Amfi i starten av november!

Flere rekordmuligheter

Storhamar har vunnet samtlige 16 seriekamper på egen is denne sesongen. Det er seks bak rekorden på 22 som strakk seg over to sesonger, 95-96 og 96-97 inkludert sluttspill. Om man bare ser på seriekamper er rekorden 17 over de to samme sesongene. Om man ser på seiersrekker kun i en sesong er rekorden for lengst slått. Om man derimot tar med at kamper før i tida kunne ende uavgjort er rekka en del lenger da man ikke tapte en eneste hjemmekamp i sesongen 1996-97. Altså 18 seriekamper, 24 om man tar med sluttspillet. Også på bortebane har man bygd opp en finfin seiersrekke som i skrivende stund står på sju kamper. Her er rekorden 11, også den satt i 2000-01-sesongen.