Den tøffeste kampen?

5-1 er historie. Det var en bra start og det er alt. En ny puck i tavla og se videre. Det Storhamar har å se videre mot nå er den første turen til et fullsatt Jordal Amfi og møte med et desperat Vålerenga som «må» vinne. Det kan fort vise seg å bli den heteste og tøffeste kampen hittil i sluttspillet!

Har fersk erfaring

Også i semifinalen startet Vålerenga med klart tap på bortebane. Foran egne fans samlet de seg, snudde på det og vant i sudden. Det er en erfaring de vil ta med seg inn i denne kampen og som gir styrke og tro. De er dessuten sterke hjemme i alle tilfeller. I serien ble det bare fire tap på egen is, i sluttspillet så langt kun ett. I kamp en gikk de inn som underdog og hadde ingenting å tape. Her er det litt annerledes for med hjemmebane kommer også en viss forventning og press. Om de ikke vinner her og havner under 0-2 i serien blir bakken fort bratt. Vi forventer å se et desperat og heltent VIF.

Må nullstille

Klar seier i første kamp er ikke ensbetydende med lett reise videre. Det er nok av eksempler i vår egen historie på det, for eksempel i 2019 da det startet med 5-1 over Frisk i første finale, men til slutt endte i tap 2-4. Det må nullstilles nå, det vet de mange rutinerte hodene i garderoben. De vet akkurat hva som vil møte dem denne onsdagskvelden. Det vil kreves tålmodighet og smarthet. Fokus på arbeidsoppgaver og disiplin, nå er utfordringen sendt ut til motstanderen og det ligger på dem å svare. For Storhamar gjelder det å være forberedt på svaret og hogge der muligheten byr seg!

Trives på liten is

Forskjellen på isflatene hos de to finalistene har vært nevnt flere ganger allerede. Selv om Storhamar i mange tilfeller har fordel av sin egen gedigne isflate er det flere som hevder at laget spiller enda bedre på de smale rinkene som på Jordal Amfi. Faktisk har de gule og blå kun tapt e kamp på NHL-størrelse rink hele sesongen. Det er en erfaring som laget vil finne trygghet i her.

Kampstart på Jordal er klokka 19.00. Billettene er revet vekk, men om du ikke får sett kampen viser TV2 den på sine flater med studio og det hele. Sendingen starter 18.45 på TV2 Sport 2 og TV2 Play!