Det blir noe helt ekstra

Det er bare en ordinær seriekamp, men samtidig noe helt annet. Et mjøsderby med 10 000 på tribuna vil mest sannsynlig leve sitt eget liv!

Hele dalen har mobilisert, hedmarken har handlet kvota si og fyller en tredjedel av enorme Håkons Hall. Det blir fest og moro fra formiddagen av og en stemning rundt som ikke likner noe annet i norsk hockey. Midt i dette skal det spilles en, i utgangspunktet, ganske normal seriekamp mellom to lag som har imponert hittil. Det kommer til å bli alt annet enn en normal kamp.

Vil vise seg

For Lillehammer finnes det ingen større scene i løpet av en sesong enn dette og det vet de å utnytte også. Med unntak av den første klassikeren i 2017 har de vunnet samtlige. De er også i god rute inn i denne. Fjerdeplassen i ligaen ljuger ikke, noe de senest torsdag viste med en imponerende 4-1-triumf mot Stjernen på egen is. De yppet seg også mot Storhamar for ei drøy uke sida, denne gangen kommer de til å gi enda mer.

Viktig erfaring

Storhamar ligger ikke akkurat noe tilbake på selvtillitsfronten. Torsdag tok de sin 10. strake seier og har vist stor moral og en unik evne til å finne måter å vinne på denne høsten. Denne kampen kommer til å bli annerledes på mange måter, selv om de kommer til å behandle det som en vanlig kamp. Å spille viktige kamper for fulle tribuner er noe denne gjengen er vant til. Det er et lag med en enorm erfaring fra større ligaer enn denne som trolig også vil tenne til litt ekstra med disse rammene.

En festdag!

Siden starten i 2017 har Hockey Classic utviklet seg til å bli en merkedag i norsk hockey. Et slags 17. mai for sporten hvor alle øyne rettes mot Håkons Hall. Det MÅ være Lillehammer mot Storhamar skal det fungere, det så man i fjor da Oilers var gjester. Nå møtes rivalene til denne kampen for første gang på fire år og tenninga er deretter.

Damene åpner dagen med sin kamp klokka 12.00, mens herrekampen starter 16.00. Det vil være fest og underholdning underveis og mellom slagene i fanzone utafor og alt borger for en herlig hockeydag. Har du ikke fått tak i billetter eller av andre anledninger ikke får dratt ser du selvfølgelig kampene på TV2. Damekampen på Sport2, herrekampen på hovedkanalen. Begge vises selvsagt også på TV2 Play