-Det er bare en ting som gjelder!

At hockeykarrieren kan by på store svingninger kan Storhamar-målvakt Alex D’Orio skrive under på. I løpet av noen hektiske dager i februar ble en tung sesong i et lag hvor ting ikke ville stemme endte han opp i en gjeng som jaget titler og rekorder!

Var litt nervøs

-Jeg skal innrømme at jeg kjente litt på det å komme inn i et lag som var så innmari godt i gang og bare vant og vant, forteller Alex D’Orio om overgangen til Storhamar. Det gikk fort over da jeg kom hit og møtte gutta. Jeg har blitt utrolig godt tatt i mot og følte meg inkludert fra øyeblikket jeg kom inn døra. Det har vært veldig lett å komme hit!

Sesongen gikk ikke helt etter planen for den sympatiske fransk-canadieren. Etter en fin start på livet i Europa med Erik Kristiansens gamle klubb Björklöven forrige sesong valgte han å gå til Östersund i sommer for å få plassen som klar førstekeeper. Det ble en tung affære for både han og laget hvor lite stemte. -Det ble en tung sesong for alle i Östersund, vi hadde mange problemer og jeg var ett av dem, forteller han ærlig. Det ble en liten tur tilbake til «Löven» på utlån, men jeg visste at jeg måtte prøve noe helt nytt. Da Storhamar trengte ny målvakt føltes det som det rette. Jeg vil vinne noe og det vil denne klubben også, så det var perfekt!

Kanonstart

Etter den gode mottakelsen og en følelse av trygghet som raskt festet seg hos han har det gått veldig greit for ham. På de tre første kampene har han kun sluppet inn ett eneste mål, et mål som nok kommer til å huskes.
-Hehe, den var ikke helt bra, nei, medgir Alex og refererer til «dumpen» fra Spartas Niklas Roest fra midtsona som gikk inn på ham i den debuten. Det var nok litt omstendighetene og debutantnerver. Jeg fikk litt for god tid og rakk å overtenke situasjonen. Det var greit at den kom i den kampen, så det ble noe å bygge videre fra. Utenom den missen har han altså ikke sluppet en puck forbi seg, men medgir at det er irriterende at noe sånt står mellom ham og tre strake «smultringer» etter overgangen. I de to neste kampene holdt han nullen hjemme mot Comet og Vålerenga.

Feiring til gammel pris!

Gode arbeidsforhold

D’Orio benytter anledningen til å rose arbeidsforholdene han har fått både på og utafor isen: -Det er en glede å spille bak et slikt forsvar som vi har her! Til orientering: På de tre kampene han har spilt så langt har han bare fått 53 skudd mot seg! Det er stor forskjell på å få 40 skudd mot seg og 15-20 som det har vært her. Det blir en fantastisk trygghet og jobben for oss som står i mål mye lettere. Med mange skudd står du mer på innstinkt, sånn som her blir det mye mer kontrollert. Han benytter også anledningen til å skryte av målvaktstrener Daniel Jørgensen. -Vi jobber veldig godt sammen og han er veldig god til å hjelpe oss målvaktene. Markus (Stensrud) er dessuten også en god målvakt så vi har et veldig fint team.

Målvaktsforbundet

Mens vi sitter og snakker kommer Trym Gran, som ble skadet og dermed åpnet døra for D’Orio, bort for å sammenlikne snapphansker. Vi får et lite innblikk i det «hellige forbundet» keepere har seg i mellom. Den unike og utsatte posten gjør at de har sin egen greie på siden av alt!

-Ja, vi er jo litt annerledes vi keepere, ler D’Orio. De sier vi er litt spesielle og gale som har tatt den plassen, så vi må bare holde sammen! Dette med utstyr er med å gi oss en fordel og vi vil alltid prøve å finne de aller beste løsningene og høre hva som fungerer for andre. Allerede som liten visste jeg at jeg ville bli keeper, det har aldri vært noe annet som har vært aktuelt forteller han!

Eksotiske Mjøsa

Også utenfor isen har overgangen vært vellykket: -Kona og jeg tives utrolig godt på Hamar og har fått et veldig bra inntrykk av byen på den korte stunda vi har vært her. Vi har vært ute og gått på isen på innsjøen, forteller han ivrig. Det var skikkelig spesielt, noe ingen av oss har gjort tidligere. Og folk gikk på ski der også, det er sånt du ikke ser i Quebec! I frihelga reiste vi litt rundt og var blant annet i Oslo. Det er mange fine inntrykk så langt! Dessuten er det lett å merke at Hamar er en hockeyby. Publikum her er helt fantastiske og det merkes at de forstår hockey. De to hjemmekampene har hatt sluttspillfølelse og har vært veldig morsomme å spille. At folk også møter opp på bortekampene i stort antall og støtter oss er «totally amazing!»

Kun en ting som gjelder

Målvakten, som har bakgrunn fra Pittsburgh Penguins’ system, har vært med på litt av hvert i karrieren, men fant ut at Europa var det beste steget for han før forrige sesong. Han fant fort ut at han likte europeisk hockey og vil opp og fram på denne siden av Atlanteren. Når det ble en uventet flytting midt i sesongen ville han gjerne til en klubb som hadde sjans til å vinne noe og han er klar på at det er det som teller!
-Jeg har skjønt vi har slått flere rekorder bare siden jeg kom hit. Det er kjempekult, men for å være ærlig: Det eneste vi har fokus på er å vinne sluttspillet. Alt det andre blir ubetydelig for oss om vi ikke står igjen med den store pokalen helt til slutt! Det er det vi jobber for hver dag og det er det eneste som virkelig teller for oss, det ligger i hockeyens DNA det å vinne den siste kampen! Jeg forstår også at det å vinne serien er en greie her, det har jeg ikke vært vant til, men det er kult! Det burde jo egentlig også være mer naturlig, når man tenker etter, at det har en verdi å være best i en hel sesong og ikke bare et par måneder på slutten. Likevel, det er den store pokalen vi vil ha, det er det som gjelder, avslutter han med en bestemt mine!