Det var den dagen

Det ble jevnspilt i toppkampen på Jordal, men VIF lyktes der Storhamar ikke helt fikk det til, da ble det tap for de gule og blå.

VIF i føringen

De første 20 minuttene ble jevne og tette. Storhamar kom best i gang og hadde overtaket i åpningsminuttene. Da Rønningen ble utvist slo de godt unna i undertall, men VIF fikk likevel litt initiativ og var skuddvillige. Blant annet med en puck som gikk i stolpen.

De utnyttet overtaket da Storhamar ikke fikk klarert og Røymark styrte inn en puck på tennis.Det ble en lengre videogjennomgang, men avgjørelsen falt på mål. Det var fysisk og røft, men ikke ufint ute på isen. Storhamar fikk også den neste utvisningen, men slo unna og fikk nytt initiativ. Pappalardo og Johnsen hadde begge gode sjanser, men fikk ikke hull på det før pause.

Effektivt hjemmelag

Igjen ble det jevnspilt, intenst og fysisk, Igjen skapte begge lag bra sjanser, men VIF var langt mer effektive på mulighetene som bød seg. Storhamar kom best i gang også nå, takket været et overtall som gikk over fra første. De fikk en enda bedre mulighet da hjemmelaget pådro seg to kjappe utvisninger og det ble et minutt i fem mot tre. Breivold dro fram en kjemperedning på et direkteskudd fra Patrick Thoresen, det var det nærmeste.

Utlikningen kom likevel til slutt. Jacob Berglund var først på en retur etter et skudd fra Quenneville og vippet pucken i stolpen og inn. Det skulle vært startskuddet for de gule og blå, i stedet svarte VIF med en gang. Litt uryddig forsvarsspill ga de muligheten og Finstad fikk sendt de foran igjen. Ytterligere ett minutt senere sørget Partanen for 3-1. Det holdt seg til pause.

Det ville seg ikke

Storhamar ga det det de hadde, men det var ikke den dagen det stemte spesielt godt. Det kom noen sjanser som kunne blåst nytt liv i det, uten at det ble ordning på det.

VIF hadde det ekstra steget i dag og vant på det. Det ble til slutt et siste mål i åpen kasse, igjen fra Finstad. Det var fortjent nok og ingenting å utsette på utfallet, tross en jevnspilt kamp.

Kampfakta:

Vålerenga – Storhamar 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Jordal Amfi, 5250 tilsk.

1. periode:
1-0 (11.06) Martin Røymark (Tommi Taimi)

2. periode:
1-1 (29.12) Jacob Berglund (Peter Quenneville), 2-1 (30.22) Pontus Finstad (Didrik Nøkleby Svendsen, Linus Rosdahl), 3-1 (32.01) Mika Partanen (Mathis Olimb, Andrew Nielsen)

3. periode:
4-1 (58,39) Finstad (Magnus Brekke Henriksen) – åpent mål

Skudd: 26-26 (9-10, 11-9, 6-7)
Dommere: Marcus Vinnerborg og Per Gustav Solem
Utv. VIF 5 x 2 min., SIL 3 x 2 min