Drama og jubel i mætt fjøs!

Storhamar fikk akkurat det de ønsket seg i førjulsgave! Seier på straffer over Vålerenga i en kamp som bølget fram og tilbake og fortsatt tabelltopp!

Alt skjedde på slutten

Det var et Storhamarlag som kom fra en brakseier mot Lørenskog slet mer i 1. periode mot Ringerike. Ringerike forsvarte seg godt, og når det i tillegg gjerne ble en pasning for mye offensivt av de gule og blå ble effektiviteten fraværende i 1. periode.
Vel, ikke alt, men i hvertfall mye. Det ble en litt forsiktig åpning ispedd noen dueller for å vise styrke. Ingen av lagene slapp seg løs offensivt og tempoet var middels. Dommerne la ei høy list og først da det kom et par utvisninger begynte ting å skje. Storhamar hadde en kjempesjanse der Berglund traff begge stolpene, og også en puck i garnet som ble underkjent.

VIF fikk en kjempesjanse litt mot spillets gang, men da var Stensrud god. 48 sekunder før pause måtte han imidlertid kapitulere på et skudd gjennom trafikken fra Solberg. Det så ut til å gå til pause med VIF-ledelse, men Storhamar fikk skviset ut det siste av tannkremtuba. Adrian Saxrud Danielsen hadde tatt opp uvant posisjon foran keeper og styrte inn 1-1 på en avslutning fra Eirik Salsten!

Quenneville-dobbel!

Det fyrte langt tidligere i midtperioden. Drøye seks minutter var spilt da Peter Quenneville fant fram signaturavslutningen sin. På direkten, fra kanten og opp i hjørnet. Det smalt bra i duellene og begynte å likne det folk ønsket seg da de kom til hallen. Storhamar tilrev seg et lite overtak og fikk litt om senn et overtall fire mot tre.

Det var snadder for den brennhete canadieren med nummer 89. Bare sekunder inn i overtallet banket han inn sitt andre for kampen og det begynte å se bra ut! Dessverre sovnet hjemmelaget litt og VIF reduserte på direkten. Et litt unødvendig mål de gule og blå nok ville hatt tilbake.

Glapp ledelsen

Storhamar ledet både 3-2 og 4-3, men klarte ikke helt å dra det i land. Det startet med at Olimb ble spilt fri foran keeper og avsluttet iskaldt. Storhamar ville ikke gi seg og tok kommandoen på resten. Da dommeren hadde labben oppe for VIF-utvisning fikk de på et veldig trøkk og Jacob Berglund kriget til slutt inn en retur. Da hjemmelaget fikk fire minutter i overtall var muligheten til å stikke fra god. Overtallet ble imidlertid ikke det helt store og i stedet fikk VIF sjansen med en mann mer. Hjemmelaget slo i grunn bra unna, men ble til slutt straffet på en overgang. Det måtte overtid til for å kåre en vinner!

Hamargutta ble helter!

Sudden death ble en forsiktig affære, men Storhamar hadde den beste sjansen. Jacob Berglund fikk avsluttet fra kort hold, men pucken ville ikke mellom stengene. Minuttet før slutt pådro hjemmelaget seg utvisning for for mange mann, en gyllen mulighet for VIF! De holdt unna og tok det til straffer.

Der ble det kanskje ikke så dramatisk som det kunne virke da ingen av lagene så ut til å huske hvordan man satte pucken i mål. Markus Stensrud dro fram noen finfine redninger, men kompisene klarte ikke å gjøre det til tellende resultat. Etter ni runder med straffer hadde ingen av lagene fått pucken i mål. Da dro Martin Johnsen fram en liten lekkerbisken og fikk et nervøst hjemmepublikum på føttene. De fikk snart mer å juble for da Partanen misset for VIF og Storhamars hjemmeform og tabelltopp ble bevart!

Kampfakta:

Storhamar – Vålerenga 5-4 Str. (1-1, 2-1, 1-2, 0-0, 1-0)
CC Amfi, 6123 tilsk.

1. periode:
0-1 (19,12) Stian Solberg (Andrew Nielsen, Christian Tørrisen), 1-1 (19.51) Adrian Saxrud Danielsen (Eirik Salsten)

2. periode:
2-1 (26.36) Peter Quenneville (Andreas Martinsen, Andreas Hjelm), 3-1 (31.27) Quenneville (Stefan Espeland, Martin Johnsen) PP, 3-2 (31.37) Jørgen Karterud (Pontus Finstad, Sebastian Johansen)

3. periode:
3-3 (43.46) Mathis Olimb (Mika Partanen, Thomas Olsen), 4-3 (48.10) Jacob Berglund (Andreas Dahl, Sverre Rønningen), 4-4 (57.17) Sander Thoresen (Nielsen, Tobias Breivold) PP

Sudden death:
Ingen scoringer
Straffer:
5-4 (65.00) Johnsen

Skudd: 34-30 (8-10, 10-7, 13-7, 2-5, 1-0)
Dommere: Robert Hallin og Petter Bjerkan Bakken
Utv. SIL 4 x 2 min, VIF 4 x 2 min
Straffer: 1-0 (Mål: Johnsen, Miss: Johnsen, Quenneville x 2, Berglund x 2, Salsten x 2, Pappalardo, Espeland, Thoresen)