Ei uke igjen!

Om ei lita uke gjester Stjernen CC Amfi for første seriekamp i 23-24. Vi starter oppkjøringa med en titt på tidligere serieåpninger mot de røde fra Østfold!

Selv om lagene har spilt i samme liga i 41 år er det bare fjerde gang de møtes i serieåpning. Den tredje gangen var forøvrig for nokså nøyaktig et år sida og da spilte Eirik Salsten (bildet) en svært viktig rolle. Her er en liten gjennomgang av hvordan det har gått tidligere:

27. sept. 1987
Stjernen – Storhamar 4-5

Første serieåpning mot Stjernen og første kamp etter at Erik Kristiansen og Åge Ellingsen hadde reist til Björklöven. Storhamar var nederlagstippet i alle medier og var ventet å «få en på kjeften» allerede i første kamp mot Stjernen. 1644 tilskuere i Stjernehallen fikk imidlertid oppleve en jevn og spennende kamp som sto 2-2 halvveis. Da sendte Arne Bergseng Storhamar i ledelsen og der ble de. Med snaut fem minutter igjen så det avgjort ut med 5-2 til de, den gang, helgule. To kjappe reduseringer fra hjemmelaget skapte spenning, men det holdt inn. Keeperdebutant Svein Harald Arnesen ble kåret til bestemann mot moderklubben og var sterkt delaktig i seie
10. sept. 2009
Storhamar – Stjernen 3-2 etter straffer

Ingen av lagene var tippet spesielt høyt på tabellen og visste at en god start derfor ville være viktig. Det endte opp med en ganske nervøs forestilling som åpnet seg med tre kjappe mål i starten av andre periode. Eirik Skadsdammens 2-1 etter 26.30 så lenge ut til å bli seiersmålet, men to og et halvt minutt før slutt utliknet Stjernen. I sudden death skjedde det lite og straffer måtte til for å kåre en vinner. Der scoret Pål Johnsen og Marius Mathisrud for hjemmelaget og sørget for seier 2-1. Ruben Smith ble kåret til banens beste.
10. sept. 2022
Stjernen – Storhamar 3-6

Lagene møttes altså i serieåpningen også forrige sesong, den gang i Fredrikstad. Det ble en åpen og underholdende kamp der Storhamar viste styrke fra start og dro fra til 4-1 tidlig i andre periode. Stjernen ville imidlertid ikke gi seg og klorte seg tilbake i kampen med to mål som nok var av det litt lettvinne slaget. Dermed ble det spennende helt inn og først endelig avgjort i sluttminuttene. Da var det Eirik Salsten som tok tak og satte to mål i løpet av de siste tre minuttene slik at alle poengene ble med hjem til Hamar!
God statistikk

Dette blir altså den 42. serieåpningen siden SIL rykket opp for godt i 1982. De 41 foregående serieåpningene har gitt hele 28 seire, hvorav to etter sudden/straffer, en uavgjort og 12 tap, hvorav ett i overtid. Målforskjellen er på 191-133, det skulle bety at den gjennomsnittlige seriestarten har Storhamar vunnet sånn ca. 5-3!

25 av serieåpningene har gått på hjemmebane og har gitt 19 seire, hvorav to i overtid og seks tap, hvorav ett i overtid.

Den største seieren har vært 13-0 og det har skjedd to ganger. Mot Furuset i 1993 og Hasle/Løren i 1996. Det verste tapet kom mot Frisk på bortebane i 1983 og lød på 1-12!

Du skal vel i vegen og se hvordan det drar i gang i år også? Billetter finner du i appen!