En hilsen til gamle kamerater

Adrian Saxrud Danielsen og Andreas Martinsen sendte hver sin knallharde hilsen til gamle kamerater i L.I.K. Det la grunnlaget for en hardt tilkjempet 4-2-gevinst!

Bare målene manglet

Storhamar gikk hardt ut og hadde perioden i sin hule hånd. Lillehammer jobbet med alt de hadde i egen sone, så det så mye ut som det pleier i disse kampene. Det ble skapt gode sjanser fra hjemmelaget, et par tre tildels store, men keeper Kral dro fram noen finfine redninger.

Storhamar fikk to muligheter med en mann mer, men her slet de med å finne fram det helt store. Lillehammer var, igjen som vanlig, klare når det bød seg kontringer. Enn så lenge var hjemmelaget med på spillet og hindret de store mulighetene den vegen. Dermed ble det målløst til pause.

Utvisninger preget

I midtperioden pådro lagene seg ikke mindte enn seks tominuttere til sammen. Lillehammer sto for fire av dem, Storhamar to. Dermed ble det igjen en god del spill inne i gjestenes sone, men uttellingen lot vente på seg. Etter et av dem fikk de blågule opp et voldsomt trykk som varte og rakk. Til slutt klinket Adrian Saxrud Danielsen til fra høyt i slottet og pucken føk inn oppe i hjørnet. Det var ikke tilfeldig at det skjedde når noen var kontante i avslutningen.

Det fortsatte med trøkk og press fra hjemmelaget, men uten at det ble kjempefarlig. LIK hadde også noen farligheter og med en mann mer og en utvisning til på armen hos dommer fikk de uttelling. Brennhete Reichenberg var på plass foran Gran og styrte inn utlikningen.

Perioden med det rare i

Det skjedde nok i tredjeperiode til en brukbar novelle, eller i det minste et heftig essay. Vi må nøye oss med høydepunktene og de startet allerede etter halvannet minutt da Andreas Martinsen banket inn en skikkelig frekkas fra skrått hold i overtall. Så var det rolig noen minutter før det brøt ut litt krangel foran Lillehammers mål. Det ble mange små kamper av det og i en av dem var Sverre Rønningen aktiv. Han endte med å bli sendt i garderoben for munnbruk.

Nå var det kok i hver avblåsning og plenty av utvisninger. Storhamars overtall som ikke hadde fungert så godt før i kampen var nå i skikkelig rute og Peter Quenneville lot til å ha avgjort da han hamret inn nummer tre med litt over fire minutter igjen. Den følelsen varte i et halvt minutt før Trym Gran var uheldig og dro pucken i eget mål. Full kamp de siste fire minuttene, men Storhamar hadde kontroll og fikk til slutt servert et åpent mål hvor Sander Hurrød kunne sette spikeren i kista.

Kampfakta:

Storhamar – Lillehammer 4-2 (0-0, 1-1, 3-1)
CC Amfi, 3158 tilsk.

1. periode:
Ingen scoringer

2. periode:
1-0 (27.30) Adrian Saxrud Danielsen (Peter Quenneville, Stefan Espeland), 1-1 (37.26) Alexander Reichenberg (Jonas Medby, Derian Plouffe) PP

3. periode:
2-1 (41.33) Andreas Martinsen (Andreas Hjelm, Jacob Berglund) PP, 3-1 (55.29) Peter Quenneville (Espeland, Patrick Thoresen), 3.2 (56.00) Reichenberg (Uass.), 4-2 (59.19) Sander Hurrød (Espeland) – åpent mål.

Skudd: 42-25 (17-7, 15-11, 10-7)
Dommere: Christian Persson og Tor Olav Johnsen
Utv.: SIL 3 x 2 min. + liten disp. (Rønningen), LIK 9 x 2 min.