En spinnvill kveld!

To lag med fokus på defensiv sikkerhet i sluttspillmodus pleier å bety lite mål. Ikke så i kveld! I løpet av de 60 ordinære minuttene utvekslet Frisk og Storhamar ti mål! Som om ikke det var «sykt» nok var avgjørelsen av den sorten vi fremdeles snakker om 20 år senere da Tommy Lund serverte Chris Marinucci. Denne gang var det Gillam som serverte Bryhnisveen og Storhamar leder 2-0 i kamper! Selv uten kapteinen i litt over to perioder fant de blågule en måte å vinne på!

Drama fra start

Det kan i grunn ikke beskrives på noen annen måte da Eirik Salsten ble straffet allerede i første droppen og Storhamar måtte spille med en mann mindre de to første minuttene. Den sjansen tok Frisk vare på og Fladeby satte 1-0. Det så ikke ut til å stresse hamargutta noe veldig og de kom fort på offensiven igjen. Før fem minutter var gått sto det 1-1 da Andreas Dahl spilte seg fint inn med pucken og satte opp Sander Hurrød som løftet den opp i taket.

Flere mål ble det ikke de første tjue, men nok av andre ting å ta tak i. Storhamar overtok presset og holdt på en del inne i sona, men fikk ikke uttelling for det. Så tok utvisningene over. Først fikk Andreas Martinsen en tominutter for å sprute snø på keeper, så ble det enda mer dramatisk. Patrick Thoresen ble sendt i garderoben for takling mot hodet. Halvannet minutt i tre mot fem ble stått unna på en nydelig måte. Alex D’Orio sto på hue og reddet det utroligste.

Vanvittig midtperiode

Å slå unna halvannet minutt med undertall var Storhamars første delmål i perioden. Det holdt på ende med mål da Solem var alene med keeper, men ikke fikk uttelling. Etter fem minutter fikk imidlertid de gule og blå uttelling da hjemmelaget rotet det til og Hurrød fikk kastet pucken på mål og «gjennom» keeper og inn! Storhamar hadde overtaket, men pådro seg nok en utvisning og ble straffet da Wold plutselig var alene foran keeper.

Frisk-ledelsen varte i mindre enn ett minutt. Storhamar bet seg fast i sona og Jakub Kindl satte opp Peter Quenneville, mens Eirik Salsten gikk inn og tok utsynet til keeper. Det ble selvsagt mål! I fem mot fem var gjestene best, men når de endelig fikk prøve seg med en mann mer ble det ikke noe stort av det i stedet kontret Frisk inn 3-3. I neste overtall endte det enda verre da det glapp i offensiv sone og hjemmelaget kontret inn 4-3. Det var ikke slutt der og før overtallet var omme satte SIL opp et fantastisk fint trekk som endte med full åpning for Martin Rønnild som banket pucken i garnet! 4-4 etter to perioder!

Ingen avgjørelse

Ikke helt uventet ble tredje periode langt mer forsiktig. Likevel kom Frisk til en to mot en tidlig i perioden da Storhamar støtet fram heller enn å falle hjem. Det ble to mot en og Holm avsluttet utakbart i krysset. Storhamar fortsatte å banke på døra og lete etter åpninger. Den fant de også etter halvspilt periode. Da var Espeland frampå på en retur og jobbet inn utlikningen, akkurat som i kampen på Hamar! Ingen klarte å finne noen avgjørende scoring. Frisk var nærmest i sluttsekundene med et skudd som skiftet retning. Der var D’Orio kvikt frampå og fikk slått unna såvidt det var!

Fikk det servert!

Overtida startet med overtall til Storhamar. Frisk pådro seg utvisning etter bare 20 sekunder, men powerplay på ny is er sjelden noen bra sak. Ei heller her, skjønt Berglund hadde en kjempesjanse uten å få pucken på mål. Frisk fikk pucken opp og dropp i offensiv sone i de siste sekundene av utvisningen. Storhamar vant droppen og fikk pucken ned, hvor Frisk-målvakt Gillam var ute og stoppet den. Da han skulle sette i gang igjen gikk det imidlertid helt galt for ham. Pucken ble servert rett på bladet til Marcus Bryhnisveen som kunne gjøre som Chris Marinucci for 20 år sida! Ta et par skøytetak fram i bana og mæle pucken i åpent mål! En vanvittig kamp hadde fått en vanvittig avslutning!

Kampfakta:
Frisk Asker – Storhamar 5-6 (1-1, 3-3, 1-1, 0-1), 0-2 i kamper
Varner Arena, 3650 tilsk.

1. periode:
1-0 (1.51) Thomas Fladeby (Petter Birkheim, Michael Haga) PP, 1-1 (4.53) Sander Hurrød (Andreas Dahl, Kenneth Pappalardo)

2. periode:
1-2 (24.46) Hurrød (Uass.), 2-2 (27.43) Eskil Wold (Birkheim, Tobias Lindström) PP, 2-3 (28.35) Peter Quenneville (Jakub Kindl, Eirik Salsten), 3-3 (35.46) Lindström (Hampus Gustafsson, Anton Holm), 4-3 (38.21) Mats Frøshaug (Uass.) SH, 4-4 (39.12) Martin Rønnild (Andreas Martinsen, Andreas Dahl) PP

3. periode:
5-4 (44.22) Anton Holm (Wold, Mathias Bäckman), 5-5 (49.55) Stefan Espeland (Salsten, Sverre Rønningen)