En unna!

Storhamar slet ei stund med å finne flyten også i dag, men etterhvert gikk det greit og den tredje seieren av tre mulige i kvartfinalen ble bokført. Eirik Salsten gikk i front med to scoringer, blant annet den viktige 4-2-scoringen.

Ineffektivt og litt slurvete

Som sist lagene møttes på Hamar tok Storhamar kommandoen fra start og dominerte gjennom det meste av perioden. Det ble et par store sjanser, men det ville seg ikke helt og man kom ikke nærmere enn et stolpeskudd fra Patrick Thoresen. Lørenskog var som vanlig påpasselige da de fikk sjanser på overganger og det fikk de. De hadde allerede fått servert en som ikke ble omsatt da det til slutt smalt. Espeland hadde blitt med helt opp og var nære å score. Lørenskog fikk tak i den løse pucken og gikk rett opp og scoret.

Det var fremdeles Storhamar-press også etterpå, men nok en gang misset man defensivt og ga gjestene en stor sjanse. Markus Stensrud ble redningsmannen. Så syntes Patrick Thoresen at nok fikk være nok og banket inn 1-1 etter en fin pasning fra Sverre Rønningen. Hjemmelaget produserte bra med avslutninger og sjanser, men slet med å ta dem og dermed ble det uavgjort til pause.

Fikk luke

Det var ikke noen stor periode på noen måte. Den varte i år og dag og Storhamar slet med å opprettholde initiativet de hadde i første. Likevel klarte de å få på målene som satt så vanskelig til i første. 2-1 kom på nokså tilfeldig vis. Hjemmelaget var i overtall og kom på kontring, men den så ut til å bryte sammen på en svak pasning. Heldigvis falt den løse pucken Andreas Dahls vei og Martin Rønnild fikk den på en eller annen måte over streken!

Slurv og unøyaktighet hang ved utover i perioden. Undertallet satt imidlertid bra og to tominuttere ble greit slått unna. Da de selv fikk sjansen med en mann mer satt det endelig igjen. Eirik Salsten ble satt fint opp ute på kanten og feide pucken i mål via stolpen! Det var beholdningen i en periode som varte og rakk.

Sikret etterhvert

Perioden startet med en kalddusj da Lørenskog reduserte etter bare et halvt minutt. Igjen var det litt slapt i bakre rekker og målfarlige Faret snek seg inn og satte pucken under Stensrud. Storhamar lot seg ikke stresse og var snart to mål foran igjen. Denne gangen var det Lørenskog som begikk en grov feil og serverte den målfarlige forwarden fri bane mot mål. Kaldt og rolig dro han ut keeper og satte det beroligende 4-2-målet.

Derfra og inn hadde Storhamar god kontroll. Gjestene slet med å henge med og det ble en del sjanser som hadde fortjent en bedre skjebne. I spill fire mot fire satte Jacob Berglund spikeren i kista da han ble servert en ferdigjublet puck på bakre stolpe av Andreas Martinsen. Dermed har Storhamar matchball og kan sikre avansement allerede torsdag på Lørenskog!

Kampfakta:
Storhamar – Lørenskog (1-1, 2-0, 2-1)
CC Amfi, 2980 tilsk.

1. periode:
0-1 (7.46) Espen Hermanrud (Kenneth Fayen-Vestavik, Steffen Thoresen), 1-1 (10.56) Patrick Thoresen (Sverre Rønningen)

2. periode:
2-1 (22.49) Martin Rønnild (Andreas Dahl, Jacob Berglund) PP, 3-1 (38.45) Eirik Salsten (Thoresen, Peter Quenneville) PP

3. periode:
3-2 (40.31) Vegard Faret (David Aas-Larsen, Magnus Menkerud), 4-2 (43.39) Salsten (Uass.), 5-2 (46.58) Jacob Berglund (Andreas Martinsen, Espeland)

Skudd: 49-20 (19-8, 17-3, 13-9)
Dommere: Owe Lüthcke og Per Gustav Solem
Utv. SIL 4 x 2 min, Lør  4 x 2 min