En vanvittig kamp!

Storhamar ga seg aldri og hentet til slutt poengene med det ene målet blant 11! Samuel Solem ble helten da han satte seiersmålet i overtida!

Havnet under

Storhamar startet best og var i grunn det beste laget i de første 20 minuttene. Spesielt i starten hadde de flere gode sjanser, men var ikke gode nok til å få avslutningene mellom stengene.

I stedet var det Oilers som tok ledelsen på sin første mulighet. Dineen skjøt var skrå vinkel og pucken lurte seg inn i nærmeste kryss. De fikk også en god sjanse i overtall like etter, men tilbake i fem mot fem var det Storhamar som hadde mest, men uten å få uttelling for det.

Fram og tilbake

Storhamar begynte midtperioden svakt og fikk flere store sjanser mot seg. Det endte med et par solide redninger fra Stensrud, men også et baklengs før tre minutter var gått. Kissel fikk stå alene foran og styre inn nummer to. Kampen så ut til å glippe litt for hjemmelaget her, men så fikk man tak på det igjen!

Etter å ha ligget bra på ei stund kom målet som trengtes. Martin Johnsen gikk en runde i sona og la pucken på mål. Foran sto Patrick Thoresen og styrte den opp i hjørnet. Nå fikk de fyr på kjelen og med en mann mer på isen kom også utlikningen. Jacob Berglun ble spilt fint fri av Peter Quenneville og hamret pucken i hjørnet. Det burde holdt inn, men med to minutter igjen på perioden smalt det fra gjestene igjen. En håpefull avslutning fra bror Bryhnisveen ute fra blå fant vegen helt inn.

Voldsomt drama

Stavanger så ut til å stikke av med det da de gjorde sitt fjerde tidlig i tredje. Man fryktet vel litt at lufta ville gå ut av ballongen der og da. I stedet ble det starten på en av de villere periodene på ei stund. Storhamar ville ikke gi seg og fikk på et fint press og redusering da Jacob Lundell Noer styrte inn. Hjemmelaget fortsatte å banke på døra mot et slitent Oilers og jammen kom ikke 4-4 også. Andreas Martinsen klinket inn en stenhard en fra distanse og Amfien kokte nesten over!

Nå var kampen i hjemmelagets hender og poengene var på tilbud. Så sprakk det bakover igjen og Kissel fikk hattricket sitt med fire minutter igjen. Da så det mørkt ut, men dette Storhamar-laget nekter å gi seg og det betalte seg. Bare minuttet senere satt nemlig 5-5! De presset og presset, skjøt og skjøt og til slutt var det helt åpent for Patrick Thoresen som banket inn målet som ga poeng!

Sudden death ble enveiskjøring. Et dønn slitent Oilers som gikk på få folk hadde ikke all verdens å stille opp med og de blåkledde radet opp sjanser. Til slutt fikk Samuel Solem muligheten og sendte en ispuck i mål og jubelen kunne slippes løs på en vanvittig kveld!

Kampfakta:

Storhamar – Stavanger Oilers 6-5 SD (0-1, 2-2, 3-2, 1-0)
CC Amfi, 3472 tilsk.

1. periode:
0-1 (10.45) Nick Dineen (Greg Mauldin)

2. periode:
0-2 (22.55) Dan Kissel (Ludvig Hoff, Andreas Klavestad), 1-2 (27.48) Patrick Thoresen (Martin Johnsen, Martin Rønnild), 2-2 (33.34) Jacob Berglund (Peter Quenneville, Markus Stensrud) PP, 2-3 (38.10) Nicolai Bryhnisveen (Mauldin, Sondre Bjerke)

3. periode:
2-4 (45.10) Kissel (Hoff, Bjerke), 3-4 (49.07) Jacob Lundell Noer (Sverre Rønningen, Eirik Salsten), 4-4 (53.13) Andreas Martinsen (Stefan Espeland, Jakub Kindl), 4-5 (55.59) Kissel (Uass.), 5-5 (56.51) Thoresen (Salsten, Johnsen)