Espelands drøm: Vinne bøtta med Storhamar!

I en varm og stolt samtale med Stefan Espeland, belyser vi den positive bølgen som har skylt over ham og laget. Med en åpenhjertig tilnærming gir Espeland et innblikk i den forvandlingen han har opplevd, både personlig og som en del av laget.

Føles mye bedre

«Ja, i forhold til avslutningen og hvordan ting var i fjor så er det stor forandring. Helheten er en helt annen nå her med Storhamar. Det føles mye bedre enn i fjor,» sier Espeland med et smil. Den entusiastiske tonen gjenspeiler ikke bare hans personlige utvikling, men også den generelle atmosfæren i Storhamar-leiren om dagen.

Stigende kurve

I de siste månedene har Espeland levert solide prestasjoner på isen. På spørsmål om hans egen form svarer han ydmykt, «Det vet jeg egentlig ikke, men det føles gradvis bedre. Enkelte kamper er opp og ned, men det hører med. Det går absolutt riktig vei.»

Det har også begynt å løsne for Espeland når det gjelder målproduksjonen. «Ja, det har begynt å løsne litt. Det går i riktig retning nå i hvert fall. Det begynner ikke å telle før til senvåren,» ler han. Den målrettede holdningen antyder en dyp forståelse av sesongens natur og betydningen av å peake på riktig tidspunkt.

Endelig Storhamar

Miljøskiftet har også spilt en avgjørende rolle i Espelands trivsel. «Har ikke annet å si enn at det er veldig positivt. Det er en kul gjeng og godt samhold oss imellom. Jeg trives godt på isen og utenfor. Det er rett og slett veldig fint,» deler han. Han trekker frem den homogene gruppen og det gode forholdet mellom spillerne som en kritisk faktor for lagets suksess. «Det føles veldig trygt, og vi forsvarer oss veldig godt som et lag. Da mener jeg hele laget, ikke bare den enkelte gode backen eller løperen. Det gir oss en sjanse til å vinne.»

Espeland erkjenner også at han tidligere har vært aktuell for klubben, men at det først nå i sommer ble en realitet for han. «Ja, det har vært samtale flere ganger, uten at det har vært noe ut av det. Ikke før nå. Jeg er veldig glad for det,» uttrykker han med et smil. Den langvarige ideen om å representere klubben har endelig blitt realisert.

Godt å ha de på lag!

Spørsmålet om å spille foran Hamar-publikum bringer et smil frem hos Espeland. «Det er langt bedre å spille på lag med supporterne her. Mye triveligere!» flirer han. «Vi opplevde med Vålerenga at det var litt hatsk kanskje, mens nå er de støttende og bak meg hele vegen,» deler han. Han innrømmer også at man utvikler en tykkere hud med tiden som ishockeyspiller. «Man utvikler en toleranse for kommentarer. Det er vel bare slik det er.»

Fra uteisen på Brenna

Når vi spør han om hvor hans tilknytning til hockeyen begynte, forteller han om minnene fra barndommen. Denne kjærligheten til sporten, forankret i familiehistorie og barndomsminner, gir et ekstra lag av dybde til Espelands engasjement for hockey. En historie som også binder ham nærmere Storhamar-fellesskapet.  «Faren min spilte hockey, og jeg har blitt fortalt at jeg fikk skøyter til jul når jeg var rundt 4 år. På Brenna der jeg vokste opp hadde vi en utebane. Der fikk jeg gå på skøyter, og etter at jeg fikk prøve det første gang ville jeg aldri gå hjem. Så da fortsatte jeg med det da.» forteller han. Det ble starten på et hockeyliv som har ført ham til de øverste nivåene i Sverige, Tyskland og Østerrike, i tillegg til OL og VM for Norge.

Gnu på!

I dag er Espeland målrettet i hva han ønsker seg fra sesongen. «Man driver med denne idretten for å vinne. Jeg har spilt i mange år, og har aldri vunnet bøtta. Det er det som driver meg nå, kjenner jeg. Da passer det godt å gjøre det her,» avslutter Espeland optimistisk.

Stefan Espeland har virkelig funnet sitt sted her i Storhamar Hockey, og med den positive energien som stråler fra han, er det klart at klubben og fansen kan se frem til spennende kamper og potensiell suksess. Gnu på, Storhamar!