-Et høydepunkt i karrieren

Markus Stensrud ser fram til å prøve å stenge buret for noen av verdens beste 20-åringer.

Premien for opprykket

Andre juledag droppes pucken for de første kampene i VM for U20 i Gøteborg. Storhamars egen Markus Stensrud skal ha jobben med å stenge buret for kommende verdensstjerner. Han gleder seg naturlig nok til oppgaven!

-Det blir et høydepunkt i karrieren så langt det, smiler Markus. Det blir første gangen jeg spiller i kamper som hele hockey-verden følger med på, så det blir vel en morsom greie, uten at man skal overtenke det så mye. Det er jo slikt man har fulgt litt med på hele tida, kanskje noen mer enn meg, men likevel! Det som gjør det ekstra morsomt, faktisk, er at vi rykket opp med et ungt lag i fjor så det er for det meste samme laget. Jeg har vært med på opprykk med U18 før, men da var vi for gamle året etter. Nå får vi være med på premien for det vi fikk til i fjor og det er gøy!

Møter store navn

Norge møter USA, Tsjekkia, Slovakia og Sveits i gruppespillet. Det blir mange store talenter som skal vise seg fram i det som blir omtalt som det kuleste av alle VM. Noen tanker om det?

-Nei, jeg vet ikke helt hvem som er med på de forskjellige lagene ennå, men de er helt sikkert gode! Jeg vet at han favoritten til (Andreas) Dahl ikke er med i hvertfall, Connor Bedard, han får nok ikke fri fra NHL for å være med her, gliser keeperen. Vi har jo forresten noen som er ganske gode vi og da, Martin (Johnsen) og Mathias (Papuga), for eksempel!

Er det litt ekstra kult med kompiser på laget?

-Martin, Mathias og jeg har jo spilt sammen fra hockeyskolen og til nå, om vi ser bort fra at Martin dro til Sverige en tur, så det blir helt klart noe ekstra. Det er moro at vi får oppleve dette sammen, være på tur med kompiser og ha litt kjentfolk rundt seg.

Tenker ikke på scoutene

U20-VM blir gjerne sett på som et stort utstillingsvindu. Er dette den store sjansen for Markus fra Hamar?

-Nei, det tenker jeg ikke så mye på egentlig. De fleste tenker draft og sånn, men det gjør ikke jeg. Ja, det er selvsagt en bra plass å vise seg fram, men jeg tenker ikke sånn veldig på det med agenter og scouter som er på plass. Blir du like god som Carey Price (keeper i Montreal Canadiens) så havner du i NHL uansett, gliser han.

Julefeiring på samling

Med start andredag jul betyr det julaften borte fra familien, hvordan blir det?

-Jeg synes jo de gjerne kunne vært litt hyggeligere med oppsettet så vi kunne feire jul hjemme, blunker Markus. Det er jo det vi alle vil og alltid har gjort, men sånn blir det ikke i år og det er jo også noe nytt og spennende. Dermed er det jo litt ekstra fint å ha med seg kompiser på laget også, så det blir litt hjemmekoselig likevel!

En god start på karrieren

Markus kom inn som en av to keepere som skulle ha læreguttrollen foran sesongen 21-22. Det tok ikke lang tid før han begynte å ta for seg og vise at han holdt godt nivå i EHL. Noen tanker om det?

-Jeg tenker egentlig ikke så mye på utviklingen jeg har hatt og alt som har skjedd. Det er nok sånt som jeg kommer til å se tilbake til på når jeg en gang gir meg, men det har helt klart vært moro og mange store opplevelser, medgir han.

Apropos kometkarriere, du har jo et visst forhold også til klubben Comet!

– Ja, det har vært litt tungt for dem i starten her, men utover våren kommer detta lokomotivet der!

Mye å lære ennå

Storhamar har fått fram mange gode målvakter den siste tida, hvor viktig er det med en god keepertrener og hva har du utviklet mest?

– For meg er det i hvertfall viktig å ha en god målvaktstrener som Daniel! Alle vil selvfølgelig ha en trener som kan sin posisjon, det er viktig for å utvikle seg. Vi ser mye på video og har egne øvelser, det er veldig bra. Han har oversikt på alt og hjelper oss veldig. Jeg er vel i utgangspunktet best på å bevege meg, god på skøytene og det har jeg fått utviklet enda mer. Der jeg har hatt mest utvikling er vel på å holde overkroppen oppe og ikke bli for ivrig og krype sammen inn i avslutninger, analyserer Stensrud.

Det ser ut som du har blitt bedre med spaken også?

-Det er litt gøy du sier! Jeg pleide å bruke den mye mer før, da jeg var på juniorlagene, men det ble litt mer trøblete etter den nye regelen med hvor du kunne spille pucken. Jeg har fått mer selvtillit på det igjen nå, så det har blitt mer av det, ja