Etter boka!

Storhamar startet som ventet med seier hjemme mot Lørenskog. De var tidvis temmelig overlegne og var aldri truet, men det var noen skjønnhetsfeil som nok vil bli adressert framover. Patrick Thoresen fortsatte sitt angrep på rekorden for kamper med antall poeng på rad med to mål og er nå likt med Quenneville!

Perfekt start!

Det tok noen minutter med press før man fikk stilt inn siktet, men da det først løsnet var det ingen snakk om saken. Det hadde allerede vært noen sjanser da det endelig løsnet. Det ble krig om en løs puck foran mål og Jacob Berglund fikk klasket den inn på tennis fra kort hold. Samuel Solem fikk målet, men det ville nok bli endret etterhvert. Det skjedde i hvertfall etter 8.49 og 34 sekunder senere kom nummer to. Andreas Dahl ble fint satt opp i toppen av slottet og klinket inn nummer to!

Det ble litt frustrasjon og en del utvisninger som hakket opp spillet litt, men i fem mot fem var Storhamar gode. De fikk med seg et tredje mål før pause også. Marcus Bryhnisveen ble satt opp av Trépanier og feide inn skiva med seks minutter igjen av perioden. Lørenskog fikk et par muligheter i overtall uten at det ble det helt store.

Småamper midtperiode

Den midtre tjueminutteren vil ikke bli husket all verdens lenge for finspillet. Derimot en del fysikk og utvisninger. Storhamar hadde selvfølgelig fremdeles overtaket og skapte en del farlige sjanser, men tok ikke spesielt godt vare på dem. Tre ganger var de ganske blanke med keeper uten at det ble uttelling av det.

Lørenskog er kjent for å være gode på kontringer og det fikk de også vist halvveis ut i kampen her. David Aas-Larsen ble satt opp og avsluttet med en fin vipp opp i krysset. Den vekket Storhamar som snart kom på sin egen kontring og leverte fra øverste hylle! Martin Johnsen holdt inne lenge og lot keeper gjette før han spilte over på en Quenneville i fart. Det sa bare bang og pucken raslet i garnet! Så mye mer var det ikke melde fra denne perioden.

Målrikt

Alle gikk og ventet på at Patrick Thoresen skulle forlenge poengrekka si og utlikne rekorden til Peter Quenneville. Det gjorde han etter drøye tre minutter da han ble spilt fri på bakre stolpe og klinket inn nummer fem. Han var også mannen da de blågule fikk sitt første overtall i kampen. Han rev med seg pucken og med stor bestemthet banket han skiva i mål alene med keeper!

Sluttminuttene dro ned helhetsinntrykket en del. Storhamar tok foten av gassen og slurvet noe voldsomt i egen sone. Det endte med to unødvendige baklengs, en i undertall og et resultat som ikke helt reflekterte kampbildet. Seier og litt å jobbe med er en grei start på sluttspillet totalt sett.

Kampfakta:

Storhamar – Lørenskog 6-3 (3-0, 1-1, 2-2)
CC Amfi, 3067 tilsk.

1. periode:
1-0 (8.49) Jacob Berglund (Samuel Solem, Jakub Kindl), 2-0 (9.23) Andreas Dahl (Solem, Kenneth Pappalardo), 3-0 (13,32) Marcus Bryhnisveen (Maxim Trépanier, Stefan Espeland)

2. periode:
3-1 (30.43) David Aas-Larsen (Joakim Opsahl), 4-1 (32.28) Peter Quenneville (Martin Johnsen, Sander Hurrød)

3. periode:
5-1 (43,24) Patrick Thoresen (Espeland, Quenneville), 6-1 (52.04) Thoresen (Espeland) PP, 6-2 (56.43) Opsahl (Kristoffer Pihlqvist) SH, 6-3 (58.26) Vegard Faret (Espen Hermanrud, Magnus Menkerud)

Skudd: 54-26 (18-9, 13-7, 23-10)
Dommere: Owe Lüthcke og Fredrik Johansson
Utv. SIL 5 x 2 min, Lør 3 x 2 min.