Fant flyten til slutt!

Etter fire litt forknytte kamper mot Stjernen og nesten to perioder med frustrasjon slapp det opp for Storhamar! Det var kanskje ikke så pent som det så ut, men 7-3-seier føltes godt i den store sammenhengen!

Variabel start

Storhamar kom godt ut og la press på Stjernen fra første bytt. De spilte seg til et par-tre bra sjanser, men slet med å få pucken mellom stolpene. Et powerplay kom og gikk uten det store, men så skjedde det endelig! Sverre Rønningen dunket til fra blå og foran sto Kenneth Pappalardo og styrte skiva i tverrliggeren og inn. Assist også til hjemmedebutant Trépanier! Like etter kom en ny god sjanse, men så snudde det litt.

Hjemmelaget virket litt for komfortable og ble slumsete i egen sone. Stjernen fikk flere gode sjanser, men ble stoppet av Trym Gran som endelig var tilbake i aksjon. Han prøvde seg etterhvert også som sweeper, men da ble han brutt av Piccinich som fikk en lett jobb med å utlikne. Det ble med ene målet for begge lag, men kunne vært fler begge veger. Storhamar var veldig nære helt mot slutten, men igjen gikk pucken utafor da Rønningen ble fint satt opp av Hurrød.

Fire magiske minutter

Det så lenge ut til å bli en frustrerende periode for Storhamar. De hadde pucken, trøkket og begge endene, men slet med å få noe uttelling for det. Stjernen så skumle ut på kontringer og det hele manglet kanskje en liten gnist. Den gnisten fikk man av nykommer Maxim Trepanier og dermed kom flyten! Den nye canadieren som fikk starte sin første kamp for de blågule. Her snappet han en løs puck i egen sone og satte voldsom fart mot Stjernenmålet. Ingen klarte å holde følge og da han kom fram ble pucken elegant ekspedert mellom beina til keeper. Da gjensto fire minutter av perioden og det skulle skje mer på de minuttene enn i hele kampen tidligere.

Stjernen kom tilbake umiddelbart og etter litt kaos foran mål satt pucken i garnet. Etter å ha kikket på video konkluderte dommerne med at målet ikke var scoret på korrekt måte og slo ut med armene. Ikke lenge etterpå pådro Brendan Ellis seg en tominutter og Storhamar fikk overtallet til å klikke. Patrick Thoresen prikket stolpen, Peter Quenneville fikk tak i den og Eirik Salsten styrte den i mål! Det så ut som en helt grei avslutning på perioden for hjemmelaget, men den skulle bli enda litt bedre. Halvminuttet før pause fikk nemlig Samuel Solem ordentlig dreis på en pasning fra Dahl og feide 4-1 i krysset!

Litt spennende, så cruise

Da Peter Quenneville banket inn sitt sedvanlige powerplaymål tidlig i perioden var toget etter alle solemerker ute av stasjonen. En liten kamp mellom Martin Johnsen og Stjernens Jardeskog, som endte med at begge ble sendt i dusjen, så mest ut som et lite intermesso. Likevel forandret det litt på fokuset i kampen og gjestene fikk litt trua da de reduserte kort tid etter. Den trua hold på å få vinger da en ny redusering fulgte nesten umiddelbart.

Storhamar gjenvant fort konsentrasjonen og holdt Stjernen på en armlengdes avstand. De misbrukte også et par gode muligheter til å dra i fra, men til slutt løsnet det også der. Martin Rønnild var mannen som fikk garnet til å rasle igjen. Alene i slottet feide han målet som satte lokket på krukka. Eirik Salsten fikk æren av å pynte syltetøyglasset med et pent papir da han lirket inn nummer sju i overtall to minutter før slutt. Målet beskrev egentlig kampen greit. Det var ikke så pent, men det oppnådde målet!

Kampfakta:

Storhamar – Stjernen 7-3 (1-1, 3-0, 3-2)
CC Amfi, 2177 tilsk.

1. periode:
1-0 (8.33) Kenneth Pappalardo (Sverre Rønningen, Maxim Trépanier), 1-1 (12.58) JJ Piccinich (Uass.)

2. periode:
2-1 (36.04) Trépanier (Uass.), 3-1 (38.50) Eirik Salsten (Peter Quenneville, Patrick Thoresen) PP, 4-1 (39.28) Samuel Solem (Andreas Dahl, Villiam Strøm)

3. periode:
5-1 (44.34) Quenneville (Salsten, Espeland) PP, 5-2 (45.53) Stian Kaltrud Nystuen (Austin Cangelosi, Piccinich), 5-3 (46.22) Brendan Ellis (Jack Badini, Jarl Tillmann), 6-3 (55.40) Martin Rønnild (Andreas Dahl, Strøm), 7-3 (58.05) Salsten (Quenneville, Espeland) PP

Skudd: 51-21 (11-9, 21-6, 10-4)
Dommere: Tor Olav Johnsen og Petter Bjerkan Bakken
Utv. SIL 2 x 2 min, 1 x 5 + 20 min. (Johnsen) Stj. 4 x 2 min. 1 x 5  + 20