Fikk en på trynet

Vålerenga var desperate, Storhamar ikke helt på og dermed ble serien utliknet. Midtperioden med to raske mot og ikke veldig bra spill kostet kampen. Hamargutta hadde sjanser nok til å ta det, men ga bort for mye og omsatte ikke sine egne muligheter. Da ble det fortjent tap med hjem på bussen.

Jevn første

Vålerenga kom hardest ut og dominerte åpningsminuttene på Jordal. Storhamar sto imidlertid godt i mot og hadde brukbar kontroll i egen sone. I undertall var de faktisk nærmset sjøl. Markus Stensrud var også på jobb og stoppet det som måtte stoppes. Etterhvert fikk de gule og blå mer tak på det og ble litt mer presise. Etter å ha vunnet en rekke dueller inne i sona til VIF ble det åpninger og Eirik Salsten satte opp Marcus Bryhnisveen i slottet. Bang i krysset og Storhamar i front!

Den gleden varte ikke lenge. 70 sekunder senere gikk nemlig Karterud på raid og fikk lirket pucken over streka. Et nytt VIF-overtall ga nok en stor SIL-sjanse, men det ville seg ikke helt. Etter 20 minutter var 1-1 greit, men SIL følte nok de hadde mer å gå på.

Straffet for nonchalanse

Det var i grunn ikke så mye å utsette på kamputviklingen. Storhamar hadde et visst tak på det uten å skinne, men hadde nok av gode muligheter til å kunne ta ledelsen. Der det ikke ville seg for dem ville det seg desto mer for vertskapet. Der de gule og blå var litt for lite ydmyke var Vålerenga kontante og effektive.

Storhamar hadde brutt en periode med VIF-press og etablert seg skikkelig i sona for første gang på ei stund. De var imidlertid ikke nøye nok og endte med å miste pucken. En langpasning senere var Karterud alene med keeper og omsatte. Drøye halvminuttet senere sprakk det i defensiven igjen og Dostie kunne sette en løs puck i krysset. Det ble litt å jobbe med, men SIL fikk ikke noe særlig tak på det før pausa.

Fryktelig start

Planene som ble lagt i pausa fikk en alvorlig trøkk da Dostie scoret igjen etter drøye minuttet. Igjen var det rot i egen sone og VIF fikk en gratissjanse. Storhamar skal rett nok ha for resten av gjennomføringen. De fikk på brukbart trøkk og var mer der det var forventet at de skulle være. Andreas Hjelm tente håp med sitt andre på to kamper etter tre minutter.

Etter det fulgte flere meget gode sjanser, men det nærmeste man kom var et stolpetreff. VIF kunne sette på kirsebæret med hattrick-mål fra Karterud i sluttsekundene. Etter kampslutt ble det tilløp til nevekamp og Axel Sandnes og Stian Solberg fikk begge med seg 5+video inn i garderoben etter et juniormesterkap i mixed arts. Nå er det hjem til Hamar med ny innstilling og vilje og vise hvor skapet skal stå hen.

Kampfakta:
Vålerenga – Storhamar 5-2 (1-1, 2-0, 2-1), 1-1 i kamper
CC Amfi, 6109 tilsk.

1. periode:
0-1 (10.26) Marcus Bryhnisveen (Eirik Salsten) 1-1 (11.36) Jørgen Karterud (Daniel Bøen Rokseth, Tommi Taimi)

2. periode:
2-1 (31.05) Karterud (Bøen Rokseth), 3-1 (31.43) Alex Dostie (Thomas Olsen, Kalle Ekelund)

3. periode:
4-1 (41.02) Dostie (Olsen, Christopher Bengtsson), 4-2 (43,10) Andreas Hjelm (Martin Johnsen, Salsten), 5-2 (59.16) Karterud (Bengtsson) – åpent mål

Skudd: 22-27 (9-9, 8-10, 5-8)
Dommere: Marcus Vinnerborg og Roy Stian Hansen
Utv. VIF 2 x 2 min. 1 x 5 min. + video SIL 2 x 2 min. 1 x 5 min. + video (Sandnes)