Fikset poengene i midtperioden

Eirik Salsten og hans kumpaner gikk i front da Storhamar snudde en heller svak start til tre trygge poeng mot Ringerike!

Tam start

Det ble ikke noe særlig sprut over det i førsteperiode for hjemmelaget. Ringerike hang greit med på notene de første 20 og hadde totalt sett flest farlige sjanser. De scoret da også periodens eneste mål!

Storhamars beste sjanse kom da Martin Rønnild ble spilt på blank og dratt ned. Det ble straffe av det, men Martin Johnsen kom litt for nær keeper før han dro finta til far og ble brutt. Trym Gran hadde allerede vært i aksjon ved et par anledninger da Tammela fikk lurt inn pucken med minuttet igjen.

Snudde helt om

Storhamar kom ut med mer trøkk i andre og fikk snart med seg et overtall. Det ble ikke noe uttelling på det, men i ettertrykket kom utlikninga. Peter Quenneville dundret en puck i innsida av krysset. Den kom ut perfekt for Martin Johnsen som kunne skyfle inn sitt første EHL-mål på backhand. Det ble mye mer trykk mot Rønnings mål og fire minutter senere kom 2-1 og. En herlig pasning fra Patrick Thoresen åpnet for Eirik Salsten som fikk mye nett å sikte på. Endelig for løperen som har truffet mye metall så langt i høst.

Ringerike hadde fint lite å komme med offensivt denne perioden, men med en mann mer klarte de å bite seg fast og utlikne atpå. Ryen mistet først kølla, men fikk plukket den opp og satte pucken i mål. Andreas Dahl lurer nok fremdeles på hvordan han ikke scoret fem og et halvt minutt før pause. På en eller annen måte endte pucken under keeper, men det endte nå uansett med fem mot tre for SIL. Det smalt på direkten da Quenneville fant fram fjorårstaktene. Eirik Salsten var ikke ferdig for perioden og fikk kranglet inn en puck på merkelig vis rett før pause. Langt bedre av gutta i gult og blått her.

Quenneville igjen

Det føltes litt avgjort, i hvertfall da Storhamar fikk overtall og banket inn nummer fem tidlig i perioden. Igjen viste Peter Quenneville fram sitt herlige skudd og blåste inn en pasning fra Martin Johnsen. Selvfølgelig var det dem. Andrerekka og deres powerplay-variant lå bak samtlige SIL-mål denne kvelden.

Resten ble det mer å spille av. Noen sjanser ble det og det skulle nok ha vært et mål eller to til, uten at det gjorde så mye fra eller til. Ringerike fikk sin sjanse i overtall og skaffet seg ei redusering uten at det forandret så mye heller. Alt i alt tre trygge poeng på en sånn passe dag.

Kampfakta:

Storhamar – Ringerike Panthers 5-3 (0-1, 4-1, 1-1)
CC Amfi, 1264 tilsk.

1. periode:
0-1 (18.59) Jussi Tammela (Leonards Rimjans)

2. periode:
1-1 (25.28) Martin Johnsen (Peter Quenneville), 2-1 (29.53) Eirik Salsten (Patrick Thoresen, Villiam Strøm), 2-2 (33.50) Sole Marius Ryen (Victor Bemström) PP, 3-2 (34.44) Quenneville (Jacob Berglund, Thoresen) PP2, 4-2 (39.38) Salsten (Quenneville, Thoresen)

3. periode:
5-2 (43.08) Quenneville (Johnsen, Thoresen) PP, 5-3 (52.16) Sebastian Åkesson (Rimjans, Michael Söderberg) PP

Skudd: 42-21 (11-11, 21-5, 10-5)
Dommere: Christian Persson og Erik Fredriksen
Utv.: SIL 4 x 2 min, RP 6 x 2 min