Finaleklare!

For femte gang på rad er Storhamar klar for NM-finale! Frisk kjempet helt inn, men kom aldri helt tilbake fra Storhamars sterke førsteperiode og dermed endte det 3-1 foran 5000 jublende fans i fjøset!

To kanoner!

Frisk måtte vinne og var desperate. De hadde da også trøkket oppe de første minuttene og spilte seg til noen sjanser de ikke helt klarte å få dreis på. Storhamar hadde også sine muligheter, men heller ikke de fikk fulltreff. Etterhvert kom hjemmelaget mer over i førersetet og fikk til slutt powerplay. Der smalt det første gangen.

Det begynner faktisk å bli ei stund sida Peter Quenneville sist fikk fulltreff med en mann mer, men nå skjedde det endelig igjen! En pasning ut på kanten fra Espeland ble nærmest knust i krysset! Da gjensto det sju minutter av perioden, men Storhamar hadde mer i ermet. Snaue fire minutter senere plukket de opp en løs puck, Solem spilte inn Sverre Rønningen og han fikk bare gå uhindret inn og sikte. Selvfølgelig sa det smakk i garnet og publikum visste å anerkjenne det!

Tam midtperiode

Igjen kom gjestene hardt ut og fikk denne gangen drahjelp av et overtall. Den situasjonen utnyttet de til gagns og reduserte etter tre minutter. De beholdt trykket ei stund før Storhamar igjen tok over, men uten å skape det helt store. For det meste ble det stillingskrig og en del unøyaktighet.

Storhamars beste periode kom i et overtall i sluttminuttene av perioden. Quenneville hadde fått mersmak, men denne gangen sto stolpen i vegen. Resten av overtallet ble sånn passe og dermed ingen flere mål og åpent foran den tredje perioden.

Dro det i land!

Storhamar plukket seg opp igjen i tredje og styrte og stelte langt mer enn i midtperioden. De fikk på bra trøkk, men manglet det siste lille for å legge kampen til sengs. Frisk var nære på en kontring, men da dro Markus Stensrud fram en klasseredning og holdt laget sitt foran. Det var bare ett mål i det, men man så liksom bare en vinner.

Det ble langt på vei bekreftet med åtte minutter igjen. Storhamar lå på noe voldsomt inne i sona og spilte seg til flere gode sjanser. Pucken endte til slutt ute på kanten hos Peter Quenneville som dro fram en liten frekkas, en backhand fra spiss vinkel. Den overrumplet Gillam fullstendig og la seg pent til rette i garnet. Tross enorme sjanser og et mål i tom kasse som var marginalt offside holdt det lenge. Finale nummer fem på rappen var sikret. Nå går vi for gull!!

Kampfakta:
Storhamar – Frisk Asker 3-1 (2-0, 0-1, 1-0), 4-1 i kamper
CC Amfi, 5028 tilsk.

1. periode:
1-0 (12.55) Peter Quenneville (Stefan Espeland, Martin Johnsen) PP 2-0 (16.27) Sverre Rønningen (Samuel Solem, Maxim Trépanier)