Gaven til Pride overrakt

I formiddag var Pride Hamar på besøk i CC Amfi og fikk overrakt gaver etter vinterens Pride-kamp mot Stavanger Oilers. Torstein Myromslien fra FRI Innlandet mottok halvparten av inntektene fra draktauksjonen, samt ei drakt hver fra herre og dame-laget på vegne av organisasjonen. Han var overveldet og svært takknemmelig for både den økonomiske og symbolske støtten!

-Det kan nesten ikke beskrives med ord hvor viktig dette er, sier Myromslien til sil.no. At ishockeyen, som har et rykte som litt macho og tøff går foran på denne måten er utrolig fint! Det er viktig spesielt for de unge med forbilder som viser at det er rom for alle, uansett! Han medgir også at pengene som kom gjennom draktauksjonen, total 57 200 kroner når herre og damelagets tall slås sammen, kommer veldig godt med. -Det koster å lage gode arrangementer, alt er dyrt og det er ofte smått med penger. Dette kommer godt med i våre arrangmenter, vi er veldig takknemmelige!

Draktene ble overrakt av Andreas Martinsen og Hanna Olsen som var Pride-ambassadører for sine lag denne vinteren:

Hanna understreker at det er viktig at hockeyen går foran: -Det forteller at vi står for mangfold og at ingen skal tvile på oss! Hun er stolt av arrangementet og glad for at også damene fikk være med. Det var skikkelig kult at alle fikk være med på festen og at vi hadde samarbeid på tvers av ligaene. Det var et godt gjennomført arrangement!

Andreas samstemmer: -For min del er kanskje det aller viktigste å vite at hockeyen er for alle og at alle er velkomne hos oss! Det var en fin gjennomføring helt fra videoen vi lagde som introduksjon, via arrangmenentene til kurset vi hadde som ga innblikk i hvordan det er å være annerledes i Norge i dag. Det var viktig for oss og viktig for hockeyen

Både Hanna og Andreas påpeker også at de er stolte på vegne av sporten sin som har gått foran og vist farge(r) i denne sammenhengen!