Godt, gammelt drama!

Etter at det hadde lugget i nesten seksti minutter løsnet det for alvor for Storhamar. 2-3 med fire minutter igjen å spille ble til seier 5-3 i den voldsomme innspurten! De gravde dypt og fant seieren, slik det skal være i playoff! I hovedrollene fant vi Thoresen, Salsten og Johnsen, som i gamledager!

Tett og tøft

Åpningen var ikke velspilt, men det var full innsats og full gass. Spesielt hjemmelaget trykket pedalen ned og kjørte på mot Frisk-buret, men det fløt ikke så veldig godt. Det var uansett underholdende og sluttspill-verdig, tross at det ikke ble de aller største sjansene av det. Det smalt bra i duellene og det ble også et par utvisninger, en til hvert lag.

Gjestene var hissige på kontringer, men fikk ikke lov til så altfor mye der. Da de kom til avslutning trøblet de ikke Stensrud mellom stolpene nevneverdig. I andre enden fikk Gillam mer å gjøre etterhvert og det ble noen «ooh» og «aah» fra hjemmepublikum. Etter en liten nevekamp mellom Kindl og Seiergren Christiansen ble det enda mer fyr. Storhamar kom på en kontring og nå satt det perfekt. Peter Quenneville sente pucken inn foran mål. Der var Eirik Salsten på plass, men det kunne se ut som skiva traff en back før den nådde fram. Okke som sto det 1-0 til SIL på et fint tidspunkt i kampen!

Frisk kom tilbake

Storhamar startet i undertall, men en smart Eirik Salsten fikset fire mot fire raskt. Storhamar var på hugget, men fikk i stedet et litt enkelt mål mot da Geheb scoret fra spiss vinkel. Det preget kampen de neste minuttene og det ble stillingskrig mer enn noe annet. Etterhvert tok hjemmelaget nye tak og jobbet opp press igjen. De var nære å få et gratismål da Gillam la pucken bak ryggen og farlig nære i eget mål. Det plinget i tverrliggeren bak ham også.

Fem minutter før pause smalt det imidlertid i garnet også. Bryhnisveen fant Martin Johnsen med en nydelig pasning og han takket med å feie den bortre kryss! Et riktig pent mål på et viktig tidspunkt. Det så ut til å holde, men sju sekunder før pause var Frisk frampå igjen. Fra en dropp etter en icing de blågule var ivrige til å diskutere smalt den gamle kjenningen Petter Birkheim inn 2-2!

Enorm avslutning!

Tross å hatt pucken, bukta og begge endene i det meste av perioden ville det ikke løsne for Storhamar. I stedet, med åtte minutter igjen fikk Frisk bitt seg fast i offensiv sone for første gang i perioden. De la på flere skudd og til slutt traff de blink. Helt oppunder tverrliggeren og den måtte ses på video. Nå var gode råd dyre for hjemmelaget.

Storhamar la seg på med det de hadde, stresset Frisk og fikk betalt da en back la pucken over vantet og opp på tribuna. Nå skulle det sitte, Patrick Thoresen var nære, men traff på utsida. Skiva gikk ut i midten til Stefan Espeland, umarkert og med god tid kunne han sikte, han bommet ikke! Målet var adrenalin rett i åra for de blågule og minuttet senere var alt snudd på hodet. Eirik Salsten ble servert foran mål brøt seg inn og feide en backhand mellom beina på keeper. Amfien raknet av glede, men det gjensto stadig tre minutter. Frisk tok ut keeper og fikk på trøkket, den ene skikkelige avslutningen de kom til gikk i nettveggen. Storhamar fikk til slutt kontroll og overgangen de ønsket seg. Salsten fant en helt ledig Martin Johnsen som kunne hamre spikeren i den tomme kista. Storhamar tok første stikk likevel!

Kampfakta:
Storhamar – Frisk Asker 5-3 (1-0, 1-2, 3-1)
CC Amfi, 4571 tilsk.

1. periode:
1-0 (14.30) Peter Quenneville (Patrick Thoresen)

2. periode:
1-1 (21.16) Magnus Geheb (Emil Wasenden, Alexander Bonsaksen), 2-1 (35.15) Martin Johnsen (Marcus Bryhnisveen, Alex Trépanier), 2-2 (39.53) Petter Birkheim (Mattias Bäckman, Mikael Haga)

3. periode:
2-3 (51.49) Tobias Lindström (Hampus Gustafsson, Viktor Hertzberg), 3-3 (56.06) Stefan Espeland (Eirik Salsten, Thoresen) PP, 4-3 (57.12) Salsten (Thoresen), 5-3 (58,56) Johnsen (Salsten, Villiam Strøm) – åpent mål

Skudd: 34-20 (9-5, 9-7, 16-8)
Dommere: Marcus Vinnerborg og Robert Hallin
Utv. SIL 5 x 2 min, 1 x 10 min. FA 6 x 2 min