Gullgutta bød på fest!

Et Storhamar med full tenning og 5700 tilskuere i ryggen bød på skikkelig gullfest i CC Amfi! Det var flere runder med trampeklapp for nydelige scoringer og store prestasjoner da Comet ble slått 10-0 og seriegullet matematisk sikret!

Kanonstart

Storhamar-gutta kom heltent på isen og ville vise seg fram for de mange frammøtte. Det ga umiddelbare resultater med to mål i løpet av litt over to minutter! Først ut var Andreas Martinsen da han ble spilt fram med en herlig pasning fra Sander Hurrød og gikk slalom mellom et par Comet-spillere før han smekket pucken oppi hjørnet! Folk hadde knapt rukket å sette seg igjen før det sto 2-0. Andreas Hjelm skjøt og foran mål sto Kenneth Pappalardo og styrte pucken i tverrliggeren og inn!

Det ble mye underholdning fra hjemmelaget og sjansene kom på løpende bånd. Etter snaut halvspilt periode sørget Sverre Rønningen for mål nummer tre da han raket inn en fra litt ute på kanten. Nå ble det med de tre scoringene de første 20 minuttene, men det kunne lett ha vært det dobbelte. Det ble litt lavere tempo og litt C-momenter som nok hindret ytteligere uttelling. Uansett, folk var fornøyd og seriegullet var i grunn innkassert uten videre problemer.

Kostet på videre

Etter en litt slapp avslutning på første var det full fres igjen i starten av andre! Etter tre minutter la Maxim Trépanier ut på raid og avrundet med å smekke inn nummer fire. Drøye minuttet senere var Jacob Berglund frampå  med en av sine favorittnumre. Inn fra kanten og en kanon via bortre stolpe og inn! Fjerderekka koste seg verre denne kvelden og ville ha mer. Det fikk de etter drøye seks minutter da både Trépanier og Johnsen viste fram god teknikk. Sistnevnte prikket stolpen, men rekkas doldis fulgte opp. Marcus Bryhnisveen ofret det han hadde og fikk pucken over streka.

Comet hadde en sjanse i perioden, den var til gjengjeld stor da farlige Kopperud kom alene med D’Orio. Keeperen fikk noe på pucken som ble liggende død i målgåden og etterhvert klarert av Rønningen. Ellers var det Storhamar opp og i mente og noen fete tilbud som ikke helt ville seg. Blant annet hadde Patrick Thoresen en kanon av et direkteskudd i tverrligger. En pinne til skulle det bli før signalet gikk. Et sent overtall ble tatt vare på da kapteinen sjøl dengte inn nummer sju med ti sekunder igjen på klokka!

Som seg hør og bør!

Seieren og seriegullet var for lengst i boks, men med 5700 tilskuere på tribunene måtte man by på underholdning hele vegen inn. Det gjorde da også Storhamar og ga seg ikke før de det lyste to tall bak hjemmelagets logo på kuben! Martin Johnsen fortsatte å storkose seg og leverte sin fjerde assist på lekkert vis til Trépanier etter snaue tre minutter. Deretter var det overtallets tur til å skinne. I løpet av et par minutter snaut halvveis i perioden banket Berglund og Dahl inn hver sin puck og sørget for sesongens tredje tosfirede resultat!

Det er bare å si at det ble en festaften av det. Gullet ble formelt sikret, seieren var akkurat så stor som den trengte å være for at folk skulle kose seg glugg i hjel. Legg til noen nydelige mål, fire finfine assist fra Martin Johnsen og nullen i hjemmedebuten til Alex D’Orio så skulle det meste være tatt med! 25 strake seire er fasit etter kvelden, lørdag kan rekorden tangeres i en ny hockeyfest når VIF kommer på besøk!

Kampfakta:

Storhamar – Comet 10-0 (3-0, 4-0, 3-0)
CC Amfi, 5721 tilsk.

1. periode:
1-0 (1.29) Andreas Martinsen (Sander Hurrød, Stefan Espeland), 2-0 (2.07) Kenneth Pappalardo (Andreas Hjelm, Samuel Solem), 3-0 (8.35) Sverre Rønningen (Andreas Dahl, Solem)

2. periode:
4-0 (23.17) Maxim Trépanier (Martin Johnsen, Hurrød), 5-0 (24.35) Jacob Berglund (Martinsen, Rønningen), 6-0 (26.21) Marcus Bryhnisveen (Johnsen, Trépanier), 7-0 (39.50) Patrick Thoresen (Johnsen, Peter Quenneville) PP

3. periode:
8-0 (42.48) Trépanier (Johnsen, Bryhnisveen), 9-0 (47.36) Berglund (Hjelm, Martinsen) PP, 10-0 (49.25) Andreas Dahl (Hjelm, Berglund) PP

Skudd: 51-14 (15-5, 17-3, 19-6)
Dommere: Mads Frandsen og Mats Wikstrand
Utv. SIL 4 x 2 min, Com. 4 x 2 min.