Herlig generalprøve

Nullen og fire mål framover var akkurat det svaret Petter Thoresen ønsket seg fra laget sitt i den siste kampen før alvoret tar til!

Endelig overtallsmål

Med unntak av en fulltreffer i fem mot tre i Karlskoga har det ikke klaffet for Storhamars overtall denne høsten. Det var derfor litt ekstra glede da det endelig satt litt over halvveis i den første perioden. Eirik Salsten la inn en smart puck fra blå som Jacob Berglund styrte inn med følelse på bakre stolpe. Det ble periodens eneste mål, men det var langt fra ufortjent.

Bortsett fra et overtall tidlig på hadde ikke Frisk så mye offensivt de første 20 minuttene. Storhamar fikk ikke flyten til å begynne med de heller, men etter målet radet de opp noen fine sjanser som kunne gitt ytterligere uttelling.

Åpen midtperiode

Etter en litt tilkneppet førsteperiode åpnet det seg litt mer i andre. Vel mye for Trym Gran, som for en gangs skyld misset bak mål. Frisk klarte imidlertid ikke sette pucken i det tomme buret. Det ble en del utvisninger etterhvert, Storhamar var nærmest her når Frisk var en mann mer, men Eirik Salsten fikk ikke satt pucken på mål alene med keeper.

Med like mange eller fler på isen var hjemmelaget best, men slet litt med å få de store sjansene mot et godt organisert Frisk. Ikke lenge før den andre pausa kom likevel 2-0. En rask og perfekt utført overgang endte med at Peter Quenneville fikk tid, rom og alt annet han trengte til å smekke inn nummer to. Godt hjulpet av Sverre Rønningen og Marcus Bryhnisveen.

Avsluttet med stil

Storhamar hadde fått kampen i sin hule hånd og satte skapet på plass de siste 20. De slapp ikke gjestene til noe som helst og leverte i tillegg varene framover. Skuddstatistikken 10-1 sa sitt om kampbildet i den siste perioden. To herlige mål ble pynten på toppen.

Peter Quenneville ble tomålsscorer da han blåste inn en puck fra ute på sida, helt inne ved stolpen. Da var kampen mer eller mindre avgjort. En ny overgang ga mål nummer fire. Patrick Thoresen ble fint servert av Martin Johnsen og knallet inn det siste Storhamar-målet i stripete drakter. Frisk mistet humøret litt og dro på seg noen utvisninger på slutten uten at det endret på resultatet.

Kampfakta:

Storhamar – Frisk Asker 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
CC Amfi, 1023 tilsk.

1. periode:
1-0 (13.07) Jacob Berglund (Eirik Salsten, Andreas Dahl) PP

2. periode:
2-0 (36.54) Peter Quenneville (Marcus Bryhnisveen, Sverre Rønningen)

3. periode:
3-0 (47.24) Quenneville (Andreas Martinsen, Berglund), 4-0 (55.30) Patrick Thoresen (Martin Johnsen, Eirik Salsten)

Skudd: 27-9 (5-2, 11-6, 10-1)
Dommere: Tor Olav Johnsen og Owe Lüthcke
Utv.: SIL 2 x 2 min.  FA 8 x 2 min