Jakten på nummer tre!

Etter to pokaler på to år i Stavanger Oilers reiste Sander Hurrød til Storhamar med mål om tre på rad og ekte bondesjakk!

Det er ikke hver dag man får møte en ishockeyspiller med en så inspirerende historie som Sander Hurrød. Fra å ha vunnet to NM-gull med Stavanger Oilers til å nå jakte på det tredje med Storhamar Hockey, er Sander en mann med lidenskap for sporten og et brennende ønske om å lykkes.

Har en større rolle

Sittende i garderoben på Hamar, smiler Sander når han tenker tilbake på veien han har gått. «Det har vært flyt og jeg har vært heldig.» sier han, før vi spør hvordan det nå føles å ha mulighet til å være med på sitt tredje NM-Gull. «Det betyr mye mer denne gangen. Jeg hadde en mindre rolle i Stavanger, og fikk ikke bidratt så mye. Det er jo slik at når du har bidratt mer, så betyr det mer. Her har jeg muligheten til å virkelig kjempe om gullet, og yte alt jeg kan til laget.»

Overgangen fra Stavanger til Hamar var ikke bare en geografisk endring, det var også et skifte i både mentalitet og samhold. «Jeg stortrives med gjengen her,» deler Sander. «I Stavanger var det mer splittet mellom forskjellige «gjenger», mens her på Storhamar er vi en enhet. Det er en utrolig fin gruppe dette her.»

En av de største forskjellene han har lagt merke til, er den sterke lagånden og samholdet på Storhamar. «Her er det mer at alle er med alle, uansett alder,» forklarer han. «Det er lettere å ofre seg for kameraten når du vet at hele laget står sammen.»

Fast backplass

En annen viktig endring for Sander var overgangen fra løper til fast plass som back, en reise som allerede begynte i Stavanger. «Jeg var litt kasteball i der,» ler han, «Jeg var egentlig løper, men vi hadde mange skader på backene, så Todd (Bjorkstrand, eks-Oilers-trener), spurte om jeg kunne spille back. Så da fikk jeg prøve meg, og det gikk ganske bra. Da fikk jeg beskjed om å fortsette i denne posisjonen.»

Det var også ett av kriteriene hans da han signerte for Storhamar. «Jeg ville fortsette som back på fast basis og utvikle meg videre i den rollen», forteller han og stråler opp når han blir spurt om han trives med utviklingen, det er tydelig at han gjør det og bekrefter: «Det er back jeg vil spille og jeg trives veldig godt med det»

Han tenker seg litt om, før han lattermildt fortsetter. «Det er jo litt gøy, for jeg er jo en moderne back,» ler han. «Før var backene litt store og mer stasjonære, sto på blålinja og beveget seg sjeldent fremover banen. Det kan vi vel ikke akkurat si at jeg er.» og påpeker her at han hinter til sin egen fysikk. «Det er jo også en fordel at jeg har bakgrunn som løper, da jeg tenker veldig mye på hva jeg som løper kunne ønsket meg av pasninger og posisjoner fra backene.»

God lekekamerat

Med sin selvutnevnte lekne spillestil, innrømmer også Sander at han virkelig har funnet sin plass på isen ved siden av sin faste partner, Stefan Espeland. «Vi har en veldig god kjemi,» smiler han, «og det har vært meg og han hele veien. Vi passer bra sammen og utfyller hverandre på isen ved at vi har veldig lik spillestil. Samtidig er vi jo ikke de største karene på isen der, så vi må markere oss.» ler han.

Nå, med sluttspillet i anmarsj og en semifinale mot Frisk Asker, er Sander og resten av laget klare for utfordringene som ligger foran dem. «Nei, det blir tøft.» mener han, og tenker seg om. «Vi har jo møtt de en del kamper denne sesongen, og vi vet jo hva vi skal gjøre. Vi skal gjøre jobben som vi har gjort på trening, og gjøre som vi har blitt fortalt. Alt i alt, tror jeg det var verre å motivere seg mot Lørenskog, samt at det på mange måter var verre å møte de da de ikke har så mye system. Nå blir det mer system, og det blir lettere å gjøre arbeidsoppgavene som tenkt, og så lenge vi er påskrudde, så skal jeg love at vi kommer videre til finalen.»

Han tilføyer at unnasluntring ikke er tolerert nå. «I sluttspillet kan alle vinne,» påpeker han. «Men så lenge vi er påskrudde og gir alt på isen, tror jeg vi kan gå hele veien.»

Hjemmebanefordel

Hjemmebanefordelen, med den fantastiske stemningen og støtten fra publikum, er også noe Sander verdsetter høyt og han smiler bredt når han blir spurt om dette. «Jo mer de heier, jo mer gir vi på isen. De gir så mye adrenalin, og det må sies at hvis du tekker et skudd og alle jubler så vil du kaste deg med hodet først for å gjøre det igjen. Det er ubeskrivelig.» sier han, før han avslutter, «Det er en ubeskrivelig følelse å spille for Storhamar-fansen. Når man har vært her på bortekamper har det alltid vært kult å møte Storhamar. Jeg gledet meg som en unge til å endelig stå på Storhamar sin side.»

Det er spesielt et eksempel på entusiasmen som Sander drar frem, og han stråler mens han forteller, «Her kan vi bare se på den første bortekampen under kvartfinalen på Lørenskog, hvor høyttaleren sviktet under nasjonalsangen og Storhamar supporterne tok over fremføringen. Det ga oss skikkelig stolthet.»

Det er derimot ikke kun under kamp at Sander har fått føle på kjærligheten og entusiasmen til Storhamar-fansen. «Mottakelsen min her var ganske unik», innrømmer han. «Etter at jeg hadde signert fikk jeg veldig mange meldinger fra fansen her på Hamar – det gjør det mye lettere å komme hit å vite at jeg hadde så mye støtte.»

Takker samboeren

Sander innrømmer at hans reise som hockeyspiller ikke bare har vært enkel. Den har vært fylt av opp- og ned-turer, og han forteller ydmykt om de vanskelige tidene og de tøffe takene som har vært. Når han derimot ser tilbake på reisen sin, er det en person som står ut som hans viktigste støttespiller – samboeren hans, til tross for at Marcus Bryhnisveen, som har sneket seg inn under intervjuet, forsøker å utpeke seg selv. «Hun har vært med meg og støttet meg gjennom alt,» sier han takknemlig. «Fra de tøffe tidene i Stavanger til å flytte til Hamar med meg, har hun alltid vært der og alltid støttet meg. Nå ser vi frem til å få hund sammen også,» legger han til med et smil.

Sander Hurrød er ikke bare en dyktig hockeyspiller; han er en inspirasjon for alle som drømmer stort og jobber hardt for å nå sine mål. Med lidenskap, utholdenhet og støtte fra sine nærmeste, er det ingen grenser for hva han kan oppnå. Vi i Storhamar Hockey-familien er stolte av å ha ham med oss, og vi ser frem til å følge hans reise videre på isen.

Lørdag braker det løs med semifinaler, vi ses vel der?

Billettinfo semifinale!