– Jevnere enn resultatet tilsier

En som alltid går foran med tæl og innsats på Storhamar, er nummer 28, Samuel Solem. I den første finalematchen mot Vålerenga tegnet han seg også på scoringslista, noe han har en tendens til å gjøre i finalematcher.

– Bra kontroll

– Jeg synes vi har bra kontroll i stort sett hele matchen. Det glipper litt for oss i 2. perioden, men i store deler av matchen spiller vi tight, kompakt og stabilt. Vi scorer 5 mål, det er bra. Da det er sagt, så synes jeg matchen var jevnere enn resultatet tilsier. At det blir 5 scoringer er kanskje noe tilfeldig også. Men, egentlig scoret vi vel 6, ler Solem, og sikter til annulleringen rett før slutt, på grunn av at Vålerengakeeper Breivold hadde mistet snapphansken. Det er ikke lov å spille uten, så derfor ble den annullert.

– Ble kampen som du hadde sett for deg på forhånd?

– Nei, ikke helt faktisk. Seieren ble nok større enn jeg trodde på forhånd. Men, Vålerenga stod bra opp, og de smalt på i duellene. Vi merket etter hvert at de ble frustrerte, og det er forståelig i den situasjonen de havnet. Det handler jo om å prøve å få serien til å vare i 7 matcher, så da bruker man alle triks man kan bruke.

– Klar for ny match

– Ny match allerede om snaut 48 timer, hvordan ser du for deg den?

– Det blir helt sikkert en ny tett match, med mange tøffe dueller. Det var deilig å spille match igjen, det var 8 dager siden siste kamp for oss. Vi har fått trent bra, og hvilt et par dager også, så vi er godt forberedt. Men vi så det mot Oilers, gir du Vålerenga lillefingeren så tar de hele hånda. Det må vi unngå skjer mot oss. Nå har vi vel en lett isøkt i morgen, også er vi klare for dyst igjen onsdag kveld, sier Samuel Solem.