Jubel med Jordal-hjelp!

Storhamar to tre oppskriftsmessige, om uinspirerte poeng mot Comet. Hjulpet av Spartas storseier borte mot VIF ble det likevel en finfin lørdag!

Tredjerekka på jobb!

Det var ikke all verden å skrive hjem om. Kvalitetsforskjellen på lagene var tydelig fra start, men skjerpingen var ikke alltid best fra hjemmelaget. Faktisk hadde Comet den første sjansen men misbrukte en fin to mot en. I stedet gikk Andreas Dahl kjøkkenvegen og lurte inn 1-0 etter to minutter.

Den ledelsen ble doblet fire minutter senere da Kenneth Pappalardo ble satt fint opp og banket skiva i krysset. Storhamar hadde pucken hele tida, men det ble litt for fjongt og litt lite skudd. Selv da gjestene hadde en mann mer var de på inne i sona for det meste. Det ble noen gode sjanser av det, men litt mangel på marginer.

Quenneville-rekord!

Storhamar fortsatte å pusle på inne i Comet-sona. Det gikk i pyntelig tempo og det var ikke alltid de enkleste løsningene som ble forsøkt. Eleganse og effektivitet ble imidlertid forent etter snaue seks minutter. Martin Johnsen satte opp Patrick Thoresen med en finfin pasning og veteranen ekspederte pucken i mål. Nesten like viktig var det at Peter Quenneville var tredje sist på pucken og noterte seg for poeng i sin 22. kamp på rad som er ny klubbrekord!

Det ble noen store sjanser til i løpet av perioden, men det ville seg ikke helt. Halvveis byttet Markus Stensrud plass med debutanten Alexander Hellnemo som fikk et par utfordringer han håndterte greit. Ellers må det kunne sies å for lengst ha blitt en transportetappe.

Trå tredje

Den tredje og siste perioden startet med at Comet reduserte etter litt passivt forsvarsspill fra SIL. De tettet igjen etter det, men noen offensiv sprut ble det ikke. For det meste ble det å spille av kampen og bli ferdige med det. En enorm sjanse ble det, men da dro keeper fram en ditto stor redning på Berglund. Det må også legges til at destruktivt spill fra gjestene i stor grad fikk gå ustraffet og at det nok heller ikke gjorde sitt for å bedre arbeidsforholdene for de blågule utpå der.

Nei, det som nok varmet mest i CC Amfi denne kvelden var oppdateringene fra Jordal Amfi hvor Vålerenga gikk på et litt overraskende 1-5-tap mot Sparta. Det betydde at Storhamar rykket fra på tabellen og leder med fire poeng før juleprogrammet!

Kampfakta:

Storhamar – Comet 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)
CC Amfi, 1127 tilsk.

1. periode:
1-0 (2.11) Andreas Dahl (Samuel Solem, Kenneth Pappalardo), 2-0 (6.03) Pappalardo (Dahl)