Kapteinen gikk foran!

Det ble ikke den store prestasjonen av de pridekledde Storhamar-gutta. Likevel ble det to poeng og tangering av rekord! I front gikk kaptein Patrick Thoresen med to mål og en assist, inkludert seiersmålet i overtid! Kampen vil også huskes for Villiam Strøms første mål for klubben, en riktig perle! Den 21. strake seieren er inkassert og rekorden tangert!

Strøm satte fyr på det

Det ble en ganske rotete innledning på kampen. Begge lag fikk noen sjanser på litt svake involveringer fra motstanderen heller enn godt spill. Storhamar var først frampå, Oilers nærmest med et stolpeskudd. Storhamar pådro seg to utvisninger i løpet av første periode, noe som bidro til et visst overtak for gjestene. De blåkledde sto godt unna og tok over litt igjen i fem mot fem på slutten.

Periodens store øyeblikk kom et par minutter før pause. Pucken kom ut til Villiam Strøm på blå som dro til et slagskudd. Litt vantro, men til øredøvende jubel på tribunene kunne backen konstatere at pucken føk inn i krysset. Hans første mål siden høsten 2020 var et faktum og nok til å sende Storhamar i garderoben med ledelse!

Litt tam midtperiode

Det startet med en god Storhamar-sjanse da Dahl var alene. En ny utvisning ble imidlertid straffet hardt da Kissel utliknet omtrent rett fra dropp. Et skudd fra død vinkel som lette seg inn i mål. Begge lag hadde noen sjanser men det ble aldri det helt store av det. I fem mot fem hadde hjemmelaget overtaket og fikk på noen skudd på mål uten at det ble de helt store sjansene av det.

Igjen skulle det skje mot slutten og igjen var kapteinen sjøl involvert. Med 17 sekunder igjen av perioden dundret han et herlig direkteskudd rett i krysset etter en ditto fin pasning fra Quenneville!  Et fryktelig viktig mål rett før pausa som livet opp en ellers trå midtperiode.

Patrick satte punktum

Storhamar fortsatte å dra på seg utvisninger og fikk vel aldri helt tak på det. Fire turer ble det utvisningsboksen, men også fire utvisninger som ble slått unna. Likevel fikk Oilers sin utlikning da de fikk en gratissjanse etter et fall bak mål og Martin Gran nettet fra kort hold. Det var hjemmelagets innsats defensivt som holdt det gående. De hadde noen muligheter til å avgjøre det selv også, men var nok likevel fornøyd med å dra det til overtid.

Sudden death ble ingen lang affære. I første bytt smalt det i Oilers-nettet. Peter Quenneville var frampå med en stor sjanse, men Holm var på den. Han kom seg aldri opp igjen før den havnet ute hos en helt åpen Patrick Thoresen. Kapteinen tok tid til å sikte og banket gummiskiva i mål til øredøvende jubel fra 4500 hjemmefans! Et nytt steg mot målet var tatt, seieresrekka gikk opp i 21 og fikk plass i historiebøkene som tangering. Et helt greit resultat på en en kveld hvor det ikke akkurat sprudlet!

Kampfakta:

Storhamar – Stavanger Oilers 3-2 SD (1-0, 1-1, 0-1 1-0)
CC Amfi, 4435 tilsk.

1. periode:
1-0 (17.46) Villiam Strøm (Patrick Thoresen)

2. periode:
1-1 (24.38) Dan Kissel (Matthias Trettenes) PP, 2-1 (39.43) Thoresen (Peter Quenneville)