Kriget seg til tre poeng

På en dag hvor hockey var litt komplisert klarte Storhamar å klore med seg de tre poengene de ville ha. Det var ingen stor kamp, men det ble notering i seierskolonna!

Rønnild SKULLE score

Storhamar åpnet friskest og fikk et par bra muligheter i starten. Spesielt tredjerekka var på hugget og vasket fram i hvertfall en som hadde fortjent bedre. Ellers ble det en litt avventende og tam førsteperiode der gjestene tok litt over etterhvert.

Stjernen fikk sjansen i overtall, men der var det lite å hente. De fikk mer ut av litt rotete forsvarsspill av de gule og blå. To og et halvt minutt før pause fant da også eks-SIL-gutt Hafsmoe plass og dro seg inn og scoret lekkert. Etter å ha nesten gitt bort et til i neste bytt våknet Storhamar. Martin Rønnild vendte ut og inn på en back ute ved vantet og dundret inn på mål. Keeper ble elegant dratt ut og pucken kontant satt i garnet. 1-1 etter 20 var greit.

Ventet på gnisten

Det ble ikke noe fullstendig annet av kampen i midtperioden heller. To lag som ikke fikk det helt til å flyte. Stjernen fikk mindre tid offensivt, mens Storhamar heller ikke skapte det helt store. En sjanse i overtall og en puck som skiftet retning og holdt på å skjene i åpent mål var den store beholdningen. I andre enden tvang gjestene fram en herlig snapredning fra Trym Gran.

En situasjon som startet med overtall til Stjernen endte raskt i fire mot fire, og etterhvert en mann mer for hjemmelaget. De sekundene ble godt utnyttet da Jacob Berglunds pasning gikk inn via ei backskøyte. Stjernen ville imidlertid ikke gi seg og fikk utlikninga rett for pause etter at en feilpasning ble snappet opp og Nybråten Hansen fikk servert et åpent mål å score i.

Rønningen fant målet

Det var ikke mye som tydet på at det ville bli noen målfest i tredje heller, så det var viktig å få det neste som var på tilbud. Begge lag var forsiktige og det ble ikke det voldsomme kjøret for å få det. Storhamar våget litt mer og fikk betalt for det etter snaut halvspilt periode. Noen fine detaljer fra Martin Johnsen satte opp Sverre Rønningen ute på sida. Han dro seg inn med noen lange dragninger og satte pucken kontrollert på backhand!

Ikke lenge etter målet fikk hjemmelaget sjansen i overtall, men det ble ikke noe. De så ut til å ha kontrollen da de dro på seg en utvisning i offensiv sone med fire minutter igjen. Det gikk bra det og, men Stjernen fikk initiativ og trøkk. Heldigvis holdt man brukbart unna og klokka tikket ned til hjemmeseier!

Kampfakta:
Storhamar – Stjernen 3-2 (1-1, 1-1,1-0)
CC Amfi, 3137 tilsk.

1. periode:
0-1 (17.36) Jonathan Hafsmoe (Filip Lalande, Stian Nybråten Hansen), 1-1 (18.57) Martin Rønnild (Sverre Rønningen, Andreas Hjelm)