Målene kom til slutt

Det varte og rakk for de som ventet på underholdning, men i tredje kom det for fullt. 2-0 ble til 6-3 i en periode med åpning i alle ender!

SaxDan åpnet ballet

Der målene rant inn i Sarpsborg på søndag gikk det noe tregere hjemme på Hamar. Periodens eneste mål kom etter bare to og et halvt minutt da Adrian Saxrud Danielsen fyrte av fra blå og pucken lette seg gjennom trafikken og forbi keeper. Det var flere slike forsøk i perioden, men ingenting ville gjennom skogen av spillere. Comet var nære å utlikne på direkten da Stensrud trodde han hadde en puck som egentlig lå fri. Gjestene bommet imidlertid på det åpne målet!

Hjelm doblet

Solem fikk 2+2 for høy kølle tidlig i perioden og Comet en sjanse til å komme i kapp. Det var vel nærmere at Storhamar skulle doble da de fikk noen overganger. Etterhvert gikk kampen tilbake i sitt vante mønster og Storhamar spilte trangt og litt fancy slik at de ikke fikk de store sjansene her heller.

Selv ikke i overtall fikk de det til å åpne seg helt, tross noen fine varianter. Nei, det måtte en gammel back til for å få nettkjenning igjen. Andreas Hjelm la et presist skudd fra toppen av slottet og inn bak en dekket keeper. Etter dette hadde Storhamar tilløp til å gå mer rett på mål og skapte noen sjanser som kunne og burde gitt mer. De fikk avslutte perioden i overtall, men rakk ikke å omsette før sirena gikk.

Så kom scoringene

Etter to perioder hvor det liksom ikke ble noe drag på det løsnet det for alvor! Det begynte med redusering for Comet etter drøye tre minutter. Storhamar svarte kjapt og Patrick Thoresen kjørte inn en retur etter Eirik Salstens skudd. Det så ut som baklengsen hadde fått opp farten på de blågule, for nå haglet det med sjanser og 4-1 kom da Martin Johnsen styrte inn et skudd fra Rønningen. Det ble starten på to ville minutter!

Konsentrasjonen glapp nok litt etter 4-2, for bare 11 sekunder senere fikk Kopperud godt med tid og plass til å redusere. I ren irritasjon slo hjemmelaget rett tilbake og Jacob Berglund tok kjøkkenvegen og lirket pucken bak en utspilt keeper. 14 sekunder etter Comets mål. Nå gikk det over minuttet før neste mål. Denne gang var det Kenneth Pappalardos tur til å sette sitt første for klubben, presentert med fullstendig åpent mål av kompis Andreas Dahl! Etter dette roet det seg ned igjen før Storhamar dro på seg to utvisninger på slutten og Comet fikk en siste redusering i spill fem mot tre. Ikke den beste kampen, men det ble da i hvertfall mål og underholdning til slutt.

Kampfakta:

Storhamar – Comet 6-3 (1-0, 1-0, 4-3)
CC Amfi, 2475 tilsk.

1. periode:
1-0 (2.23) Adrian Saxrud Danielsen (Martin Johnsen)

2. periode:
2-0 (32.53) Andreas Hjelm (Eirik Salsten, Peter Quenneville)

3. periode:
2-1 (43.01) David Nilsson (Magnus Nybråten Hansen, Sander Rekstad), 3-1 (44.41) Patrick Thoresen (Salsten, Stefan Espeland), 4-1 (47.37) Johnsen (Sverre Rønningen, Axel Sandnes), 4-2 (47,58) Herman Kopperud (Jørgen Grøndahl, Eirik Hafstad Johansen), 5-2 (48.12) Jacob Berglund (Martin Rønnild, Andreas Martinsen), 6-2 (49.27) Kenneth Pappalardo (Andreas Dahl, Villiam Strøm), 6-3 (58.36) Alex Lindström (Casper Myklebust, Nilsson) PP2

Skudd: 47-16 (10-5, 17-4, 20-7)
Dommere: Roy Stian Hansen og Stian Flåten
Utv.: SIL 8 x 2 min., Com. 5 x 2 min.