Målfesten før festen

Patrick Thoresen gikk i front med et deilig hattrick i løpet av drøye fem minutter da Ringerike ble nedsablet 7-1 på egen is. Jacob Lundell Noer ble matchvinner i comebacket!

Mål nummer 10 000

Det startet riktig så kronglete for Storhamar. Etter bare to minutter ble Eirik Salsten sendt i garderoben for en takling mot hodet og de gule og blå måtte spille undertall i fem minutter. Hjemmelaget har vært bra i overtall denne sesongen og fikk også opp godt trykk her. Storhamar sto imidlertid godt og fikk gode redninger fra Markus Stensrud som holdt dem flytende.

Tilbake i fem mot fem tok det ikke lang tid før Storhamar kom i gang. Martin Johnsen fikk lagets første skudd på mål og satte det like gjerne inn! Det var klubbens 10 000. mål i offisielle kamper siden 1961 og akkurat passende målscorer. Flere sjanser kom, men det ville seg ikke helt og i stedet utliknet hjemmelaget etter et fint soloraid av Fogstad Vold slik at det sto uavgjort til pause.

Patrick hattrick

Det tok litt tid før maskina fikk varmet opp, men da gikk det også unna til gagns. Et tidlig høydepunkt som ga litt ekstra stor glede til alle med gule og blå hjerter kom da Jacob Lundell Noer markerte comebacket med å gi laget sitt ledelsen. Det ble det eneste av tellende resultat lenge, tross store sjanser og et stolpetreff fra hvert av lagene. Så åpnet slusene seg og fremst på flodbølga surfet snart 40 år gamle Patrick Thoresen!

Med en mann mer og seks minutter igjen av perioden tok han en fin pasning fra Johnsen, gikk inn og satte elegant 3-1. 4-1 kom i nok et overtall etter at Martinsen til slutt fikk lurt pucken over en liggende Arnkværn. Kaptein Thoresen var imidlertid ikke ferdig og banket inn et sjeldent slagskudd fra blå to minutter før pause. I samme situasjon pådro Noer seg en utvisning, men det hindret ikke gjestene og deres skjeggete leder. I undertall dunket han like gjerne på et langskudd til og sørget for 6-1 til andre pause!

Lugn avslutning

Med Hockey Classic på lørdag så ikke Storhamar noen grunn til å bruke mer krefter enn nødvendig de siste 20 minuttene. Det ble en kontrollert og grei avslutning på en for lengst avgjort kamp. Hele laget fikk istid og man koste seg litt ekstra med noen fine varianter og finter.

Ett mål til skulle det imidlertid bli. Andreas Martinsen fikk kranglet inn sitt andre overtallsmål for kampen og med det sikret han også Storhamars største seier på Ringerike noen gang!

Kampfakta:

Ringerike Panthers – Storhamar 1-7 (1-1, 0-5, 0-1)
Schjongshallen, 1019 tilsk.

1. periode:
0-1 (8.20) Martin Johnsen (Peter Quenneville, Samuel Solem), 1-1 (15.04) Esbjørn Fogstad Vold (Mikael Dokken, Jonas Haughom)

2. periode:
1-2 (21.25) Jacob Lundell Noer (Andreas Hjelm, Villiam Strøm), 1-3 (33.42) Patrick Thoresen (Martin Johnsen, Stefan Espeland) PP, 1-4 (36.44) Andreas Martinsen (Samuel Solem, Andreas Dahl) PP, 1-5 (37.59) Thoresen (Sander Hurrød, Espeland), 1-6 (39.28) Thoresen (Solem) SH