Mesterlig!

Nei, vi skal ikke selge noen bjørn før skinnet er skutt, men det var et voldsomt  statement Storhamar uttrykte på Jordal Amfi denne lørdagsformiddagen! Etter to solide perioder eksploderte de offensivt i tredje og sørget for at kampen som har blitt omtalt som seriefinalen ble en parademarsj!

Solid periode

Etter en hakkete innledning var det Storhamar som tok tak i det. Etter halvannet minutt fikk de snurr på det inne i sona og etter godt arbeid fra Berglund havnet pucken hos Andreas Martinsen. Han la en puck på mål hvor nevnte Berglund hadde tatt opp plass foran keeper og pucken gikk hele vegen i garnet! Storhamar hadde trøkket nå, mens VIF hadde en farlig overgang som fort kunne gitt utlikning. Gjestene leverte også et sterkt overtall, men det siste lille manglet.

Vålerenga fikk en kjempesjanse da Partanen dro ut Stensrud, men da var Espeland på plass og reddet på streken. Jevnt over var det SIL som hadde mest kontroll på hendelsene. Andreas Martinsen var «on a mission» og taklet og jobbet som en helt. Han skapte et par store sjanser på den måten, men det ble med det ene målet de første 20 minuttene.

Dramatikk

Hjemmelaget fikk initiativet utover i perioden da Storhamar dro på seg tre raske utvisninger. De gule og blå sto imidlertid svært godt i undertall og hadde i tillegg god keeper i Markus Stensrud. I fem mot fem var gjestene best og anført av Andreas Martinsen i beast mode plaget de Vålerenga.

Det ble noen sjanser av det, men ingen uttelling før de dramatiske sluttminuttene. Snaut fire minutter før signalet gikk kontret Storhamar. Martin Rønnild satte full fart og sendte pucken i mål via snapphansken til Breivold. Da var det god kok i bortesvingen på Jordal. Jubelen gikk over til frustrasjon minuttet før pause da VIF reduserte etter å ha truffet begge stolpene og skøyta til Partanen. Det kan trygt sies at Storhamar-benken ikke var sånn veldig imponert over at det ble mål.

For et show!

Baklengsmålet fikk ikke stjele noe fokus hos gutta. I stedet for å synes synd på seg sjøl kom de ut med trøkk og intensjon. Overtallet de hadde med seg over bar ikke frukter, men det fikk ingen betydning. Fem minutter ut i perioden var banens gigant, Andreas Martinsen, frampå med kjempekreftene sine igjen. Han brøt unna en VIF-spiller og sendte pucken til Martin Rønnild som banket den i nettaket! Det ble ampert og frustrert hos hjemmelaget og dermed overtall til SIL. Der danset Andreas Dahl litt rundt før han sendte en frekkas rett i krysset!

Kampen var på god vei til å bli avgjort og nå koste gutta i gult og blått seg verre. VIF gikk i muren gang etter gang og Storhamar hogg til når sjansen bød seg. Som den gjorde da trioen Thoresen, Quenneville og Salsten bød på litt ballett inne i VIF-sona. Sistnevnte var brått alene med keeper på kort hold og dro fram noen lekre finter før han bare kunne rusle pucken i mål. FEM – EN I TOPPMATCHEN! VIF gikk helt i oppløsning og med fire minutter igjen serverte de Eirik Salsten en ny mulighet. Han takket og bukket, gikk inn og la en elegant backhand i krysset! Seier nummer 18 på rad, 14 poeng ned til andreplass. Laget har satt seg i en fantastisk posisjon og leverte en maktdemonstrasjon når de virkelig skulle måles i verdi. Dette var en av de store kveldene i dette oppgjørets lange og mangslungne historie!

Kampfakta:

Vålerenga – Storhamar 1-6 (0-1, 1-1, 0-4)
Jordal Amfi, 5200 tilsk.

1. periode:
0-1 (14.53) Andreas Martinsen (Jacob Berglund, Martin Rønnild)

2. periode:
0-2 (36.23) Rønnild (Martinsen), 1-2 (38.52) Mika Partanen (Mathis Olimb)

3. periode:
1-3 (44.59) Rønnild (Martinsen), 1-4 (47.22) Andreas Dahl (Martin Johnsen, Stefan Espeland) PP, 1-5 (53.56) Eirik Salsten (Patrick Thoresen, Peter Quenneville), 1-6 (56.11) Salsten (Thoresen)

Skudd: 24-32 (6-12. 11-9, 9-9)
Dommere: Roy Stian Hansen og Marcus Vinnerborg
Utv. VIF 4 x 2 min, SIL  7 x 2 min