Nedturen

Det er kort vei fra Capitol til den tarpeiske klippe. Etter den fine triumfen mot Oilers ble det braklanding for SIL mot et oppofrende og energisk Lørenskog.

Lørenskog hang på

Storhamar dominerte, ikke helt uventet, fra start. De presset Lørenskog tilbake og fikk gode åpninger, men var litt for slappe i avslutningene. De fikk på ekstra trykk i et tidlig overtall, men i stedet for mål endte det med en utvisning og fire mot fire.

Drøye 12 minutter ut i perioden var det endelig duket for nettsus. Jacob Berglund åpnet opp med et herlig soloraid og Andreas Martinsen fikk stå helt åpen og dunke inn sitt første i gult og blått. Den gleden varte i tre minutter. Da fikk Lørenskog snurr på det med en mann mer og unggutten Dehli utliknet. SIL avsluttet perioden i fem mot tre, men kom ikke nærmere enn et skudd fra Eirik Salsten som traff øverst på spaken til keeper og smatt utafor.

Rundt og rundt

Kampbildet ble mye av det samme. Storhamar med pucken 90 prosent av tida, som oftest i offensiv sone. Men. Det ble rundt og rundt og på utsida, presset ut av et ekstremt hardtarbeidende hjemmelag. Visst ble det store sjanser innimellom også. Som i overtallet som gikk over fra første. Der banket Eirik Salsten til, men traff innsida av stolpen.

Lørenskog var energiske og entusiastiske, og var farlige de gangene de kom. Etter drøye 12 minutter av perioden lå den unge Dehli og lurte bak backene og ble spilt på blank. Stensrud var ute med skinnet og reddet, men kunne lite gjøre med returen. Like etter kunne han blitt tremålsscorer også da han snappet en feilpasning, men skjøt utafor. Storhamar kom tilbake, men manglet litt av energien til hjemmelaget. De kom nære et par ganger før pause, men det ville seg ikke helt.

Det ville seg ikke

Frustrasjonen bredte seg etterhvert som minuttene tikket og man ikke fant åpningen. Hjemmelaget fortsatte å ofre seg som helter og forsvare det de hadde. Desperate, ivrige, oppofrende. Storhamar ble liggende på utsida og rullende rundt. De gangene de kom inn var keeper Nilsson der og stoppet det som kom.

Så mye mer er det ikke å si. Lørenskog viste at de er bedre enn spådommene, Storhamar kom godt ned på jorda igjen etter en fin seriestart.

Kampfakta:

Lørenskog – Storhamar 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Lørenskog ishall, 987 tilsk.

1. periode:
0-1 (11.25) Andreas Martinsen (Jacob Berglund), 1-1 (14.59) Mathias Dehli (Vegard Faret, Espen Hermanrud) PP